Olvasónk, Zsanett a 2017-es fashion show-n, a Daalarna és az Air France nyereményjátékának szerencsés kiválasztottjaként egy kétszemélyes repülőjegyet nyert Panamába. Hogyan lett belőle mégis Miami és milyen élményekkel gazdagodtak az út alatt? Zsanett válaszaiból az álomnyaralás minden részletét megtudhatjátok. 

Álomnyaralás Miamiban – Olvasónk, Zsanett története

Elmeséled, hogyan kerültél a Daalarna show-ra és milyen érzés volt, amikor kisorsoltak? 🙂

A Daalarna divatbemutató olyan esemény, amelyet minden évben nagyon szívesen látogatok. Tavaly a legjobb barátnőm kísért el, ezért is hatalmas élmény volt számomra. Már a helyszínre való érkezés előtt viccesen mondtam neki, hogy úgy érzem, én fogok menni Panamára, nincs bennem kétely. A Daalarna bemutató a nagy érdeklődésre való tekintettel kétszer kerül megrendezésre. Mi az első show-ra váltottunk jegyet (amit utólag csak azért bánok, mert nem személyesen Benes Anitától tudtam átvenni a jegyeket). Ha jól emlékszem, egy pénteki napra esett a bemutató. Regisztráltuk magunkat az Air France nyereményjátékára, majd elkezdődött a show. Minden percét élveztük, a design és a környezet mint mindig, egyedülálló, a modellek gyönyörűek, a ruhák eszméletlenek voltak. Rá következő hétfőn kaptam egy emailt az Air France munkatársától, hogy mi vagyunk azok a szerencsések, akik elutazhatnak Panamára.

Akkorát sikítottam, hogy a velem szemben ülő férjem el sem tudta képzelni, mi ütött belém, majd anyukámat hívtam és újságoltam el, hogy mi fog velünk történni?!

Ha jól tudom, végül aztán picit módosítottatok a célponton. 

Valóban, egy picit módosítottunk: a földrész ugyanaz, de az úticélunk Miami lett. Nagyon nagy izgalommal készültünk az egyhetes utazásunkra. Lépésről lépésre megterveztünk mindent, megegyeztünk, hogy amit lehet, megnézünk, nem pihenünk, csak megyünk és megyünk. Autót bérletünk így könnyedén tudtunk mozogni Floridában. Az első két nap Miami feltérképezésével telt. Megnéztük az éjszakai Ocean Drive-ot, sétáltunk a beachen, a belvárosban, kávéztunk számos Starbucks-ban, ettük a gyorséttermi burgereket, egyszóval próbáltuk átélni az amerikai életérzést.

A harmadik napon Orlandóba utaztunk, ahol megnéztük az Orlando Eye-t, a Madame Tussaud panoptikumot valamint a Skeleton múzeumot. A következő nap mindkettőnk számára varázslatos volt: elmentünk az orlandói Disney World Magic Kingdom élményparkjába.

Az ikonikus Hamupipőke kastélynál szervezett tűzijáték, az égbolton felbukkanó tündérek látványa felejthetetlen élmény volt számunka, még így felnőttként is.

Orlando után Tampa volt a következő állomásunk, ott is a Salvador Dali múzeum. Az állandó kiállítás mellett lehetőségünk volt megnézni Elsa Schiaparelli munkásságát is. Érdekes volt látni, hogy a művészet különböző ágai milyen összhangban tudnak lenni egymással. Nagy örömünkre, a kiállításnak magyar vonatkozása is volt: ugyanis Gábor Zsazsa többször is viselte Schiaparelli ruhakölteményeit (pl. Moulin Rouge, 1952). Ott tartózkodásunk utolsó két napja sem volt tétlen.

Részt vettünk egy NBA-s kosármeccsen az American Airlines arénában, elmentünk az Everglades Nemzeti Parkba krokodil és aligátor lesre valamint megnéztük a Wynwood Walls-t.

Mennyire szólt az út a pihenésről és mennyire a látnivalókról? Mikor hazaértetek, fáradtak vagy kipihentek voltatok?

Annyira inspiráló volt a kint töltött egy hét, hogy azóta sem telik el úgy nap, hogy ne emlegetnénk fel egy-egy olyan emléket, amelyet ott szereztünk. Minden este kellemesen elfáradtunk és minden reggel izgalommal vártuk, mit tartogat nekünk Florida?!

Mennyire voltatok elégedettek az Air France szolgáltatásaival és a repülőúttal? 

Teljes mértékben meg voltunk elégedve az Air France szolgáltatásaival. Szeretném megköszönni még egyszer Jakab Anitának a kedvességét és a segítőkészségét. Hálával tartozunk az Air France-nak a felajánlásért, felejthetetlen élménnyel gazdagítottak minket. Köszönöm szépen a Daalarnának, Benes Anitának, hogy a bemutató által lehetőségünk nyílt egy ilyen kaland megélésére.

Ha utólag másképp szervezhetnétek valamit, mi lenne az?

Azt hiszem, a látnivalók tekintetében nem csinálnánk semmit másképp. Minden programunk annyira szuper volt, hogy kár lett volna bármelyiket is kihagyni. Amit egy picit sajnálunk, hogy a helyi gasztronómiát nem tudtuk teljesen feltérképezni. Sajnos kihagytuk a steak house-okat, a kézműves burgereket, de helyettük voltunk a világ egyik legnagyobb McDonald’s-ában, számtalan fánkot elpusztítottunk és minden reggelünket friss narancslével indítottuk.

Azt hiszem, mindkettőnk nevében mondhatom, hogy életünk egyik legmeghatározóbb élménye volt Miami. Annyira megszerettük, hogy bármikor szívesen visszamennénk, hiszen még annyi lehetőséget rejt magában.

Valódi esküvői beszámolókért kattints ide, ha pedig még nászutas tippeket olvasnál, ezen a linken teheted meg. Lájkolj minket a Facebookon és az Instagramon, hogy mostantól minden friss cikkünkről értesülj!