Capri szigete Olaszországban, a Nápolyi-öbölben fekszik és meredeken emelkedik ki a vízből. Gazdag, buja növényvilágával, gyönyörű házaival, kacskaringós, szűk kis utcácskáival várja a romantika kedvelőit. Íme néhány érdekesség erről a csodálatos helyről, ahol igazi álomnászút vár!

Fotók: Pixabay

Az ókorban ide látogató Augustus császárt állítólag annyira megragadta a sziget szépsége, hogy a szintén gyönyörű Ischia szigetét elcserélte a jóval kisebb Caprira. Az 1800-as években sok arisztokrata és művész nyaralt a szigeten, később pedig az orosz értelmiség menedékhelye lett, de Pablo Neruda is itt töltötte száműzetését.

Capri szigete a legkönnyebben hajóval, a nápolyi vagy a sorrentói kikötőből közelíthető meg.

 

A sziget területén két község osztozik: Anacapri, valamint Capri. A számos római kori emlék mellett (Villa Jovis, Augustus király kertjei) fő természeti látnivalói a híres Grotta Azzurra (Kék barlang) és a tengerből kiemelkedő Faraglioni-sziklák.

A Nápolyi-öbölnél található három szikla, melyek a tengerparti földcsuszamlás útján jöttek létre, Capri jelképévé váltak.

 

Capri szigete a világ egyik legdivatosabb nyaralóhelye, a Nápolyba látogató turisták elmaradhatatlan zarándokhelye. Számos híresség megfordul itt az év minden szakaszában: Ingrid Bergman és Oscar Wilde is rajongott érte, manapság pedig Tom Cruise, Tommy Hilfiger, Beyoncé, Naomi Campbell vagy Rod Stewart nyaral előszeretettel a földi paradicsomként is emlegetett szigeten.

Érdemes befizetni egy sziget körüli csónaktúrára, így lehet a legkönnyebben szemrevételezni az összes nevezetes barlangot.

 

A Faraglioni sziklákat is körbe lehet így hajózni, a helyi milliomosok villáiba pedig csak innen, a vízről lehet bekukkantani. A legillusztrisabb mind közül a Malaparte Villa.

Kötelező megkóstolni a helyiek gasztronómiai különlegességét, az eredeti capri limoncellót (citromlikőr), szuvenírként pedig érdemes a karthauzi szerzetesek gyártotta parfümmel és kézzel készített bőrszandálokkal hazatérni. Nem véletlen, hogy a világhírű, dél-olaszországi tervező, Salvatore Ferragamo is Caprin nyitotta meg annak idején első luxus cipőüzletét.

Álomesküvő Caprin, Daalarna ruhában – kattints ide Umberto D’Aniello lenyűgöző fotóiért!

Ez a cikk eredetileg a Daalarna show-ra kiadott 16 oldalas Secret Stories magazinban jelent meg, amelyet ide kattintva online is elolvashatsz. Ne maradj le egyetlen titkos történetről se: lájkold a Secret Stories-t a Facebookon és az Instagramon is!