Luzmila és Phillippe egy közös nyaralás alkalmával első látásba beleszeretett Budapestbe, és nem is volt kérdés számunkra, hogy megtalálták a tökéletes helyszínt a nagy napra. Destination wedding Budapesten – íme az élménybeszámoló!

destination wedding budapesten

Fotó: Simon Teodóra

Mesélj egy kicsit magatokról: honnan származtok, hogyan ismerkedtetek meg?

Én Puerto Ricóból származom, és 2011-ben költöztem Svájcba, ahol Phillippe, a férjem született. 2012-ben ismerkedtünk meg, közös barátokon keresztül. Attól a naptól fogva elválaszthatatlanok vagyunk egymástól.

Milyen volt a lánykérés?

2017 novemberében szereveztünk egy nyaralást a Fülöp-szigetekre, ahol kedvünkre szörfözhettünk és élvezhettük a sziget nyugalmát. Egyik nap azt mondta, van egy meglepetése a számomra. Arra kért, hogy ne kérdezzek semmit, csak bújjak bele valami kényelmes ruhába. Aztán azon kaptam magam, hogy a tengerparton lovagolunk kéz a kézben, naplementekor. Egyszer csak megkért, hogy szálljak le a lóról, és mire észbe kaptam, már előttem térdelt, hogy feltegye a nagy kérdést: „Hozzám jössz feleségül?” Természetesen igent mondtam.

Miért Budapestet választottátok az esküvőtök helyszínéül? Jártatok már itt korábban?

Igen, még 2015-ben jártunk Budapesten, és első látásra beleszerettünk. Nem is volt kérdés, hogy ez lesz az esküvőnk helyszíne. Egy tündérmesébe illő esküvőt szerettem volna, és Budapest tökéletes volt ebből a szempontból: minden feltétel adott hozzá.

Hogyan kezdtetek hozzá a szervezéshez? Minden szolgáltatót Magyarországról választottatok?

Első körben esküvőszervezőt kerestünk. Végeztem egy kis kutatást, majd néhányukkal személyesen is találkoztam 2018 januárjában Budapesten. Landesz Katival, aki később a szervezőnk lett, a Gundelben találkoztunk, ahol egyéb megbeszélései is voltak aznap. Nagyjából 10 perc alatt eldöntöttem, hogy ő a mi emberünk. Éreztem a pozitív energiát, ami árad belőle, a professzionalizmust és azt, hogy bízhatok benne. Később minden egyéb szolgáltatót ő talált nekünk, így az összes magyar lett végül. Mindössze 7 hónap alatt hajtotta végre mindezt, úgyhogy tényleg igazi profi.

Hány vendéget hívtatok meg és milyen országokból érkeztek?

Összesen 86 vendégünk volt a világ minden tájáról, például Puerto Ricóból, Guyanáról, Hawaii-ról, Mexikóból, Londonból, Svájcból és Spanyolországból.

Hogyan választottátok ki a tökéletes helyszíneket a nagy napra?

Kati ajánlott nekünk néhányat, ami közül kiválasztottuk a kedvenceinket. Így a helyszínek a következőképpen alakultak:

  • Szertartás: Árpád-házi Szent Erzsébet-plébániatemplom, Rózsák tere

  • Koktél: Hajókázás a Dunán

  • Kreatív fotózás: a Budai Vár és környéke

  • Fogadás és vacsora: Corinthia Hotel

Mesélj a ruhád kiválasztásáról! Hogyan találtad meg az igazit, ezt a királylányos Daalarna ruhát?

Hogy őszinte legyek, először Barcelonába utaztam, hogy ott találjam meg az álomruhámat, de nem sikerült. Aztán miközben Phillippe-pel beszélgettünk, megfogalmazódott bennem, hogy magyar tervezőtől szeretnék ruhát. Kicsit keresgéltem, és rátaláltam Benes Anita márkájára, a Daalarnára. Teljesen lenyűgöztek a weboldalon látható ruhák, annyira elegánsak és lelegzetelállítóan szépek! Úgyhogy repülőre ültem, és elmentem a szalonba keresgélni. Mindenki olyan kedves volt velem, nagyon sokat segítettek, hogy megtalálhassam az igazit, ami meg is történt. A ruhám ráadásul nagyon egyedire sikeredett, mert ezt a felsőrészt még sosem készítették hosszú ujjal korábban, szóval különösen jó érzés volt egy ennyire személyre szabott ruhát viselni a nagy napon.

Egy olyan elegáns ruhát álmodtam meg magamnak, amelyben egy modern kori hercegnő lehetek.

Mi a helyzet a gyönyörű dekorációval? Mi volt a koncepciótók?

Romantikus és elegáns – ezek voltak a hívószavaink. Ráadásul a Corinthia Hotel bálterme önmagában lélegzetelállító. Minden részletgazdag és gyönyörű volt.

Milyen volt a nagy nap? Milyen emlékeid vannak róla?

Nem kívánhattam volna szebbet, minden tökéletes volt, minden egyes pillanat. A legszebb az egészben az volt, hogy együtt láttuk a családunkat és a barátainkat, ahogy velünk ünneplik ezt a különleges napot. Amikor beléptem a templomba, és megláttam a férjemet, az is egy emlékezetes momentum marad.

Milyen tanácsot adnál az esküvőre készülő pároknak?

Csak nyugodtan, mosolyogjatok és hagyjátok, hogy a profik és a szeretteitek elintézzenek mindent helyettetek. Minden tökéletes lesz!

destination wedding budapesten

Fotó: Simon Teodóra

Destination wedding Budapesten – a szolgáltatók:

Fotók: Teodora Simon Wedding Photographer (weboldal)
Esküvőszervező: Creative Weddings by Landesz Kati (weboldal)
Ruha: Daalarna (weboldal)
Vacsora helyszíne: Corinthia Hotel, bálterem
Szertartás: Árpád-házi Szent Erzsébet-plébániatemplom, Rózsák tere
Eskető atya: Papp Tamás
Hajókázás: Panorama Deck Kft.
Kreatív fotózás: a Budai Vár és környéke
Smink: Miskolczi Hovorka Kinga
Fodrász: Molnár Bence – Mbehair
Zenekar: Glamorous Company
DJ: DJ Eskal
Film: Shadowplay Wedding Films
Dekoráció és virágok: Fleur & Ballon Dekor
Torta: Torta és Karamell by Lengyel József
Ceremóniamester: Balázs Láng
Székek: Amerikaiszek.hu

Tetszett ez a destination wedding Budapesten? Még több valódi esküvői beszámolót találsz ezen a linken, vagy kövess minket az Instagramon még több inspirációért! Nézd meg a Daalarna legújabb esküvői kollekciójának kampányfotóit ide kattintva