Valódi esküvőket bemutató sorozatunkban ezúttal Petra & Ricsi nagy napját mutatjuk meg nektek a menyasszony beszámolójával kiegészítve, aki egy egyszerű, letisztult és hófehér dekorációt álmodott meg téli esküvőjükre.

Hogyan ismerkedtetek meg a férjeddel?

Ugyanabban a balatoni városban nőttünk fel, így látásból már régóta ismertük egymást. Én gimi után Budapestre költöztem és csak később hozta úgy a sors, hogy amikor éppen otthon voltam, közös barátok révén elég sokszor kerültünk egy társaságba, ahol jobban megismertük egymást. Onnantól már elég egyértelmű volt mindkettőnk számára a dolog.

Milyen volt a lánykérés?

Nagyon szép emlék, gyönyörű helyszínen történt, csak ketten voltunk, és egyáltalán nem számítottam rá. Mallorcán voltunk éppen, és a sziget felfedezése közben találtunk egy félreeső, turisták elől teljesen elzárt részt. Tulajdonképpen egy szakadékból kiugró kis erkély volt, ami a tengerre nyújtott kilátást. Annyira szép volt, mindenképp oda akartunk jutni. Kimásztunk, egy ideig gyönyörködtünk a tájban és mikor indultunk volna vissza a kocsihoz, Ricsi mondta, hogy szeretne még kérdezni valamit… 🙂

Mi volt az esküvő koncepciója, milyen napot képzeltetek el magatoknak?

Az egyik legfontosabb dolog, amiben egyből megállapodtunk, hogy nem tartunk 100-150 fős esküvőt. Azokkal akartuk tölteni ezt a napot, akik igazán közel állnak a szívünkhöz, és akik valóban részesei az életünknek, legyen szó családtagról vagy barátról. Évek óta nem látott rokonokat, távolabbi ismerősöket, munkatársakat nem hívtunk meg. Így nagyon intim és családias volt a hangulat, gyakorlatilag mindenki ismert mindenkit. Nem voltak kötelező játékok és programok se, ezt is már az elején eldöntöttük, ezért volt a napnak egy saját flow-ja, ami sodorta az eseményeket. Így utólag ez volt a két legjobb döntés az esküvővel kapcsolatban, mert így mi is lazák tudtunk maradni, nem volt semmilyen feszengés.

Hogyan találtátok meg az ideális helyszínt?

Már megnéztünk 2 helyszínt, amikor a Zala Springs-be is ellátogattunk és rögtön tudtuk, hogy ez lesz az. Ma se tartanánk máshol. Annak külön örültem, hogy körben üvegfal van, így álomszép volt a kilátás a havas tájra.

Miért a téli esküvő mellett döntöttetek? Milyen nehézségekkel kellett a szervezés során megküzdenetek az évszakból kifolyólag?

A legtöbb pár tavasz és ősz között tartja az esküvőjét, gondoltunk milyen extra lenne, ha a mi esküvőnk télen lenne, havas tájjal. Óriási szerencsénk volt az időjárással, hiszen sajnos manapság elég kevés hó van télen, és ha van, az is latyakos. A mi nagy napunkra több centi hó esett és elég hideg volt ahhoz, hogy ne olvadjon, sőt még a nap is sütött. Szóval bejött, amit elterveztünk. Különösebb nehézséggel nem járt a tél esküvő megszervezése, egyetlen hátránya, hogy a templomban elég hideg volt. Ezt leszámítva semmi.

Mi volt az álmotok a dekorra, a meghívókra és a grafikára vonatkozóan?

Pontos elképzelésem volt a dekort illetően; nagyon egyszerű, letisztult és hófehér. Szerencsére megtaláltuk a tökéletes dekorost, Edinát, aki hihetetlen profi, rögtön értette mi az elképzelésünk. Készíttettünk papír hópelyheket is egy kedves ismerősünkkel, amik a lámpákról lógtak le, imádtam. A Zala Springsben készülődtük a koszorúslányokkal és mielőtt elindultunk volna a templomba, gyorsan megnéztem milyen lett a dekor. Nem hittem a szememnek, pontosan olyan volt, amilyennek szerettem volna, kivétel nélkül. A meghívókat a férjem legjobb barátja készítette, szintén a letisztult design volt a célt, amiben egy picit visszaköszön a tél.

Mi volt a catering koncepciója, milyen ételeket választottatok a vendégeknek?

A menüsorban szerepelt néhány klasszikus fogás, de inkább az újragondolt esküvői menü volt a fő vonal.

És a sütemények + menyasszonyi torta?

Nem szerettünk volna tipikus retro süteményeket, helyette többféle macaron, cupcake, cakepop és pohárdesszert volt. A tortánk pedig egy naked cake volt, áfonyás töltelékkel.

Hogyan esett a választásod erre a különleges Daalarna esküvői ruhára? Milyen élményeid vannak a ruhapróbákról?

Az egyértelmű volt, hogy Daalarna ruhában szeretnék férjhez menni. Egy légies ruhát szerettem volna, 3-4 féle csipke bodyt próbáltam fel, és többféle szoknyarészt is felvettem. Amikor a végleges body és szoknya volt rajtam együtt, akkor rögtön tudtam, hogy ezt szeretném.

Mit szóltak a ruhához a vendégek és a férjed?

Nagyon pozitív volt a visszajelzés a ruhámról, mindenki megjegyezte, hogy nagyon különleges. A férjemnek is tetszett, azt mondta nagyon illik hozzám.

Mesélsz kicsit a többi részletről is a megjelenéseddel kapcsolatban?

Egyszerű sminkem volt, nem szeretem, ha erősen vagyok kifestve. Persze volt valami kék (a harisnyakötőm szalagja), valami kölcsön (a fülbevaló a húgomtól), valami új (a fehérneműm) és valami régi (egy régi igazolványkép a harisnyakötőmbe csúsztatva valakiről, aki nem lehetett ott az esküvőn…). A hajamról csak annyit: pár héttel az esküvő előtt megkérdezte a férjem, hogy „Ugye kibontva lesz a hajad?” 🙂

Ha 5 szóval kellene jellemezned, milyen volt az esküvőtök?

Pont olyan, mint amilyennek megálmodtuk! 🙂

Milyen emlékeid vannak a nagy napról?

Nagyon gyorsan elment, de sikerült minden pillanatot megélni. Az egész nap nagyon meghitt volt.

Milyen volt a zene? Meddig tartott a parti?

A vacsora alatt egy énekesnő élőzött, utána pedig DJ volt. Nagyon jót buliztunk, kellőképpen megünnepeltük magunkat. Még a 71 éves nagymamám is táncolt velünk. Ha jól emlékszem, 4 órakor dőltünk ki az utolsó vendégekkel.

Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok?

Rengeteg olyan pillanat van, amire mosolyogva emlékszem vissza, ezért is szeretem visszanézni az esküvői fotóinkat.

Mi volt a legszebb élményed?

A legszebb emlékem a polgári szertartás volt. Nagyon oldott volt a hangulat, semmilyen hivatalos benyomás nem volt. Megható volt az egész, az eskü, a szülőktől való elbúcsúzás, amikor először szólított a szertartásvezető az új vezetéknevemen… A Springsben volt az emeleti rendezvényteremben, ahol szintén üvegfal van. A lemenő nap és a havas táj csodaszép keretet adott a ceremóniának.

Mi volt, ami miatt a leginkább izgultál az esküvő előtt?

Az időjárás. Nagyon szerettem volna, ha szép havas idő lenne. Szerencsére bejött. Meg talán azon izgultam még, hogy vajon mennyire fogok megfagyni a templomban, mert a ruhámra semmiképp se akartam rávenni semmit. De végül annyira dolgozott az adrenalin, hogy egyáltalán nem fáztam. Szerintem ezzel egyedül voltam

Volt rossz emléked vagy olyan részlet, amit megváltoztatnál utólag?

Semmin se változtatnék, tökéletes volt. Ezt nagyban köszönhetjük a szuper szolgáltatóinknak, mindenkivel nagyon meg voltunk elégedve.

A szolgáltatók:

Fotós: Simon Teodóra
Ruha: Daalarna 
Dekor: Poppie&Co, Papír Róka
Ceremóniamester: Fegyverneky Levente
Énekes: Myra Monoka
DJ: Dj Roni
Videó: Szín Róbert
Smink: Koma Tímea Zsófia
Haj: Csepregi Árchibald
Sütemények, torta: MóniSüti
Meghívó: Farkas Janó

Még több valódi esküvői beszámolót találsz ezen a linken, vagy kövess minket az Instagramon még több inspirációért! Nézd meg a Daalarna legújabb esküvői kollekciójának kampányfotóit ide kattintva