Valódi esküvőket bemutató sorozatunkban ezúttal Melka és Lackó nagy napjáról olvashattok, akik néhány hónapos kisfiuk mellett szervezték meg az álomesküvőjüket, ráadásul nagyrészt teljesen online, Németországból irányították az előkészületeket. Esküvő gyerekkel? Lehetséges! Íme a kulisszatitkok! 

,esküvő gyerekkel,esküvő,daalarna ruha,leiner andrás,esküvőfotós,

Esküvő gyerekkel – Melka és Lackó néhány hónapos kisfiuk mellett szervezték meg az álomesküvőt, Fotók: Leiner András

Melka és Lackó története

Nyáron lesz hat éve, hogy megismerkedtünk és szerelem volt első látásra. Lackó már akkor is külföldön dolgozott és egy alkalommal, amikor hazalátogatott, a barátai szerveztek egy kis bulit, ahova egy nagyon kedves barátnőm (közös barátunk) elhívott. Tulajdonképpen aznap ismertük meg egymást, együtt buliztunk és másnap csörgött a telefonom (a számomat nem tőlem tudta meg 🙂 ) és három órán keresztül beszélgettünk… A beszélgetés végén randira hívott és azóta imádjuk egymást. Tizenegy hónapra rá odaköltöztem hozzá Németországba.

,esküvő gyerekkel,esküvő,daalarna ruha,leiner andrás,esküvőfotós,

Esküvő gyerekkel, esküvőszervezés Skype-on

A szervezést már egy évvel az esküvő előtt elkezdtük, de csak a legfontosabb dolgokkal, mint például a helyszín, a fotós, a DJ, a ceremóniamester, a videós, a dekorációs cég lefoglalásával. Januárban született a kisfiunk, akkor tartottunk körülbelül három hónap szünetet és utána kezdtük kidolgozni a részleteket. Mivel külföldön élünk, ezért mindent telefonon, e-mailen, Skype-on keresztül intéztünk.

Nagyon határozottak voltunk végig, nem gondolkodtunk, vacilláltunk heteket, de órákat sem bizonyos dolgok kiválasztásánál, hanem mindig a helyszínen fixáltunk le mindent. Az esküvő előtt egyszer voltunk otthon áprilisban már hármasban. Természetesen akinek csak lehetett, büszkén vittük és mutattuk be a kisfiunkat, illetve próbáltunk minden szolgáltatóval legalább egy órára találkozni. Nagyon fárasztó volt. Közben pedig természetesen a legfontosabb a pici volt, hogy időben enni kapjon, hogy csak akkor menjünk tovább, ha neki is kedve van hozzá. A jegygyűrűnket például körülbelül tíz perc alatt választottuk ki.

Az biztos, hogy a kisbabánk egy igazi hősként viselte ezeket a napokat.

Igazából nem volt konkrét elképzelésünk arról, hogy milyen esküvőt szeretnénk. Talán az a legjobb válasz, hogy mindenből egy picit szerettünk volna: egy kicsit elegáns, egy kicsit laza, romantikus, de mégis vagány, városi, vicces. Szerintem aki kisbabával szervezett már esküvőt, az egyetért abban, hogy már annyira nem is érdeklik a részletek, inkább az, hogy a picivel minden rendben legyen. Nálunk is volt pár olyan dolog, ami nem úgy valósult meg, ahogy kellett volna, volt egy kis összevisszaság, de ettől lett a miénk.

A tökéletes helyszín

Először is, mivel a násznép nagy része Budapesten él, mindenképpen ott szerettük volna tartani az esküvőnket, illetve nekem mindig is az álmaim között szerepelt egy vízparti esküvő. Régebben még Esztergommal és a Bazilikával kacérkodtunk, de sajnos esélytelen volt külföldről megszervezni. Az is biztos volt, hogy a szálloda a legjobb opció, hogy az akkor hét hónapos kisbabánk tudjon hol aludni és mégis a közelünkben legyen.

Egy másik szempont, hogy én óbudai vagyok és örültem volna, ha ott mehetek férjhez, ahol születésem óta éltem. Ezek eléggé leszűkítették a lehetőségeket és szerencsére volt is egy gyönyörű szálloda a Római parton, a Holiday Beach Budapest, csodás terasszal a Duna partján.

Ennél megfelelőbbet nem is találhattunk volna! Minden adott volt egy tökéletes nyári szertartáshoz.

A menyasszonyi ruha

Na igen, a ruha kérdés sem volt egyszerű. Egy napom volt Budapesten, hogy kiválasszam a tökéleteset. A Daalarnán kívül két másik helyre volt időpontom. Anyukámmal, a tanúmmal és természetesen a kisfiunkkal mentünk. Az első helyszínen igazából találtam olyan ruhát, amiben férjhez mentem volna, de éreztem, hogy nem az igazi. Viszont a pici elég nyűgös volt, úgyhogy ebéd közben mondtam is, hogy legyen az a ruha, amit először próbáltam. A barátnőm viszont rábeszélt, hogy ha már van a Daalarnába időpontom, ráadásul a bébi is elaludt, mindenképpen menjünk!

Ahogy felvettem a szalonban a kiválasztott ruhát és belenéztem a tükörbe, kirázott a hideg és már nem is volt kérdés, hogy hol vesszük meg álmaim ruháját. Igazából három modell közül választottam ki az igazit, ami tulajdonképpen az volt, amit legelőször próbáltam.

Szerencsére mindenki nagyon rugalmas volt és az esküvő előtt két nappal lett kész a ruhám, mivel nem tudtam hazautazni a próbák miatt. Úgyhogy nem csak a ruha volt tökéletes, de a varroda hozzáállása is.

Azt hiszem, hogy nem túlzok, ha azt mondom, hogy szem nem maradt szárazon, amikor megláttak a Daalarna ruhámban. Mindenki gyönyörűnek talált benne… Egyszerű, letisztult, fenséges, egy igazi hercegnőnek éreztem magam a ruhában! A férjemről egy barátunk készített egy fotósorozatot arról a pillanatról, amikor meglátott, az magáért beszél.

 

A nagy nap legszebb pillanatai

Az esküvő fantasztikus volt! A szertartás pont olyan volt, mint ahogy kislányként elképzeltem, illetve ahogy a szervezés során a férjemmel elterveztük. Hogy apukám kísér és hogy görcsöt kap az arcom, mert nem tudok eléggé mosolyogni, hogy ki tudjam fejezni, mennyire boldog vagyok és persze sírásban török ki. Életem szerelme pedig vár rám és ő is a könnyeivel küzd.

Egy csodálatos örök emlék…a kisfiunk viszont átaludta az egész szertartást.

Az esküvő további része nagyon sietős volt: fotózás, vacsora, újabb fotózás. Persze az ültetésrenddel volt egy kisebb káosz, meg az idővel is csúszásban voltunk, de szerencsére Szablya Ákos ceremóniamester mindent megoldott. Rengeteget segített nekünk, hogy zökkenőmentesen menjenek a dolgok. Én közben többször is felmentem a kisfiunkhoz, akire egy csodás hölgy vigyázott, úgyhogy elég rohangálós esténk volt.

,esküvő gyerekkel,esküvő,daalarna ruha,leiner andrás,esküvőfotós,

Esküvői szolgáltatók

A dekorációt a Wedding and Party szolgáltatta. Nagyon szép, egyszerű, elegáns, vidám összhatása volt, tökéletes egy nyáresti szabadtéri vacsorához…gyertyák, fényfüzérek. Azt semmiképpen sem akartuk, hogy a dekoráció túlragyogjon minket, egyensúlyra törekedtünk. A hölgy, akivel dolgoztunk, nagyon kreatív és jó ízlésű, szinte mindenre egyből rábólintottunk, amit ajánlott.

Ami a vacsorát illeti, hagyományos fogások voltak, beleértve a kihagyhatatlan éjféli töltött káposztát. Különböző desszerteket kértünk a szállodától, illetve aprósüteményeket. A tortát pedig a Cziniel cukrászda biztosította és egyszerűen isteni finom volt!

A DJ-nk, Hór Csaba (Mr.White) egyszerűen fantasztikus talpalávalót kevert nekünk! A mulatós zene kimaradt, ebben szakítottunk a hagyományokkal, viszont voltak helyette szuper funky slágerek, illetve napjaink kedvelt popzenéi.

,esküvő gyerekkel,esküvő,daalarna ruha,leiner andrás,esküvőfotós,

Esküvő gyerekkel – Melka és Lackó gondoskodott arról, hogy kisfiuk pihenhessen, de részt is tudjon venni a nagy napon

Hagyományos vs. modern

Ami a hagyományokat illeti, az volt a legfontosabb számunkra, hogy a férjem ne lásson meg a menyasszonyi ruhámban, csak és kizárólag a szertartáson! Volt csokordobás, első tánc, de nem a mostanában divatos koreográfiás, hanem csak úgy, mi ketten, összeölelkezve. Volt apa-lánya tánc, menyasszonyi tánc, de ott például nem pénzdobálás volt, hanem lottószelvényeket kértünk.

A különböző hagyományokra nem lett volna lehetőségünk, mert a picihez elég sűrűn kellett mennem, úgyhogy eleve nem is terveztünk be mást. Persze azért voltak játékok is, illetve készítettünk egy videót, illetve egy vicces fotósarkot is felállítottunk, ami nagyon tetszett mindenkinek.

 

 

 

 

 

 

 

 

,esküvő gyerekkel,

Esküvő gyerekkel – Melka és Lackó gondoskodott arról, hogy kisfiuk pihenhessen, de részt is tudjon venni a nagy napon

 

 

 

Esküvő gyerekkel – Melka és Lackó néhány hónapos kisfiuk mellett szervezték meg az álomesküvőt

 

 

 

Esküvői szolgáltatók Melka és Lackó nagy napján:

Fotó: Leiner András / Leiner Fotó
Ruha: Daalarna – Benes Anita
Cinematográfus: Gömör Tamás 
Ceremóniamester: Szablya Ákos 
DJ: Hór Csaba
Fodrász: Marianna Fodrászat
Smink: Szabó Borbála
Dekoráció és virág: Wedding and Party
Helyszín: Holiday Beach Budapest Hotel
Torta: Cziniel Cukrászda

Még több esküvői helyszínt ajánlunk ide kattintva, ha pedig még több valódi esküvői beszámolót olvasnál, kattints ide