Enikő és vőlegénye Finnországban élnek, esküvőjüket azonban Dalmáciában, egy Rovinj melletti kis szigeten tartják. Enikőt különleges emlékek fűzik Horvátországhoz. A gyerekkorát Nagykanizsán töltötte, így nyaranta bejárta az egész horvát térséget. Esküvőmre készülök – interjú a boldog menyasszonnyal. 

Esküvőmre készülök: Az eljegyzés

Marosi Enikő Daalarna menyasszony kezét két éve kérte meg a párja nem mindennapi ötlettel.‘Romantikus és egyben vicces lánykérésvolt. Helsinki mellett van egy kis történelmi sziget, oda mentünk piknikezni egy gyönyörű napon. Egyszer csak a barátom elővett egy Kindertojást, ami az egyik kedvenc édességem. Kibontottam, külön vettem a csokikat, de a dobozban csak egy papírkát találtam, amit először nem nagyon értettem. A papíron aztán magyarul egy szöveget olvastam: Megtisztelsz-e azzal, hogy hozzám jössz? Felnéztem és a barátom térdelt előttem, kezében egy gyűrűvel.’

Egy évnyi jegyesség után Enikőék tavaly nyáron úgy döntöttek, kitűzik az esküvő időpontját. A helyszín se nem Finnország, se nem Magyarország lett. ‘Horvátországot, Rovinj-t választottuk. Nagyon közel áll a szívemhez, mivel Nagykanizsán nőttem fel, onnan csak 2-3 óra volt a tengerpart. Gyerekkoromban bejártam egész Dalmáciát. Fontos szempont volt, hogy a nagyszüleim is jelen tudjanak lenni az esküvőn, így esett a választás erre a festői horvát városkára. Tulajdonképpen nem pont Rovinj-ban, hanem mellette egy apró szigeten tartjuk az esküvőt, ahol csak egy szálloda található. Felvettük a kapcsolatot az ottani tulajdonossal, aki a rendezvényszervezőjükhöz irányított minket. Végül ő lett az esküvőszervezőnk. Szerencsénkre, ő segített nekünk például a virágkötővel is megbeszélnünk az elképzeléseinket, mivel csak horvát nyelven értett. Fordított és tolmácsolt nekünk.’

 

Esküvőmre készülök: Enikő a Daalarna szalonban

Esküvőmre készülök: A nagy nap

A júliusi esküvő szűk családi körben zajlik majd, összesen 15 főt hívtak meg Enikőék az eseményre. ‘A nagyszüleim, a szüleink, testvéreink és egy-egy baráti pár vesz majd részt a ceremónián és az utáni következő vacsorán, partin. Igazi nemzetközi esküvő lesz, ugyanis magyar, finn, svájci, észak-ír és új-zélandi vendégünk is lesz. Mind a ketten úgy gondoltuk, ez a mi napunk, szeretnénk csak azokkal tölteni, akik valóban nagyon fontosak a számunkra. Felajánlottuk nekik, hogy a vacsorát és egy éjszakát a szállodában mi álljuk. Többen összekapcsolták az eseményt a nyaralásukkal. A vőlegényem tanúja és annak barátnője először Velencébe mennek, majd onnan hajókáznak át Rovinj-ba az esküvőre. Szeretnénk, ha mindenki kellemesen és elvarázsolva éreznémagát a szigeten. Reméljük, az időjárás is kedvez majdehhez, ugyanis a szertartást a fák alatt, a szálloda kertjében szeretnénk tartani, ahonnan rálátni egész Rovinja, a vacsorát és a partit pedig a teraszon.

A dekoráció sok virágból, fából készült díszekből és gyertyákból fog állni, afféle Provence-i stílusban.’

Kiderül, hogy a dekorálást a jegyespár maga fogja csinálni, egyéb esküvői részletben pedig a barátok fognak segédkezni. ‘Az én barátnőm -aki egyébként a tanúm lesz- párja lesz a ceremóniamester, ő fogja levezényelni a napot. A barátnőm lesz a felelős a reggeli teendőkért, az asztalok terítését, a dekorálást fogja felügyelni. A vőlegényem barátja pedig elvállalta a DJ szerepét. Még itthon, Magyarországon egy kedves DJ barátom összeválogat nekünkegy számunkra kedves repertoárt és tulajdonképpen csak el kell majd indítani a zenéket. A vacsorán Frank Sinatra fog szólni, a partin már kicsit pörgősebb zenére fogunk táncolni.’

 

Esküvőmre készülök: Enikő a Daalarna szalonban

Esküvőmre készülök: A ruha

Enikővel a Daalarna szalonjában beszélgettem minderről. A kész menyasszonyi ruhájáért jött, innen utazik Nagykanizsára a családjához, majd másnap vissza a párjához Finnországba. Arra a kérdésemre, milyen érzés volt először megpillantani a ruháját egy szóval felelt: ‘Földöntúli. ’De nem értem be ennyivel, szerettem volna tudni minden részletét és persze azt is, hogy megmutassa nekem, hogyan fest egy finn-magyar-horvát esküvőre készült darab.

“Az egy dolog, hogy elképzeled, milyen lesz a ruhád, de egészen más magadon látni. Törtfehér leveles makramé csipkéből készülő, térd alatt bővülő sellőfazon lett a választásom.”

“Még december 5-én a vőlegényemmel együtt érkeztünk Magyarországra egy teljes napra, hogy végig járjunk jó néhány szalont. Két barátnőm is vásárolt már Daalarna ruhát, emlékeztem a márkára. Aznap az utolsó lehetőségünk volt és szerencsére itt találtam meg azt, amire vágytam. A páromnak egy kikötése volt csak, hogy legyen hátkivágott darab. Ez a kívánsága teljesülni fog (nevet). A ruhához egy gyöngyökkel kirakott sarut fogok viselni, mivel sokat fogunk sétálni aznap, többek között egy kis dombra, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Földközi-tengerre. A hajamba egy kis virágot fogok tűzni, más kiegészítőt nem szerettem volna.”

Enikő az esküvő után elmesélte a nagy nap momentumait is, ezt ide kattintva olvashatjátok el.