„Az időjárás miatt aggódtam, hiszen az Izlandon végképp kiszámíthatatlan. Szinte percenként változott minden, nem egyszer kerültünk vakító napsütésből hirtelen egy hóviharba. De minden fogvacogtatás megérte!” – Egy izlandi esküvő, Pamela és Gábor nagy napja a Secret Stories-on!

Egy izlandi esküvő, Pamela és Gábor nagy napja a Secret Stories-on

Hogyan ismerkedtetek meg?

A megismerkedésünk nagyon 21. századi, hiszen az interneten botlottunk egymásba, jobban mondva ő botlott belém. Több mint öt évvel ezelőtt egy közösségi oldalon várt egy üzenet tőle. A dolog furcsasága, hogy nem szokásom a hasonló felszedős üzenetekre válaszolni, pláne nem a minden kreativitást mellőző „Szia, van kedved ismerkedni?” típusúakra, mint amivel Gábor is bepróbálkozott. Az első levelét válasz nélkül hagytam, majd pár nappal később ismét megérkezett ugyanaz a pár sor a postaládámba. Itt kicsit felhúztam a szemöldököm, de valamiért mégis beadtam a derekam. Ezt követően pár napig még a virtuálisan tartottuk a kapcsolatot, majd a való életben folytattuk a történetünket. Az első randit pár nappal később követte a második, és minden szépen folytatódott tovább.

Milyen volt a lánykérés?

Hazudnék, ha azt mondanám, teljesen váratlanul ért. Izlandra készültünk, akkor már 4 éve voltunk együtt, a barátnőim pedig bogarat ültettek a fülembe, hogy biztos az úton fog megkérni. Igyekeztem nem beleélni magam, de titkon ott motoszkált a fejemben a gondolat. Az utazás második napján, egy hosszú autókázást követően érkeztünk a Haifoss vízesés szakadékjához. Egy lélek nem volt a környéken sem rajtunk kívül, a látvány pedig lélegzetelállító volt! Gábor fellőtte a drónt, én addig készítettem pár fényképet. Egyszercsak odahívott magához azzal az ürüggyel, hogy szeretne kipróbálni valamit. Beállította a „Point of interest” funkciót, amikor a drón egy adott pont körül körözve készíti a felvételt, majd letette a távirányítót.

Itt kezdett nagyon gyanús lenni a történet, már éreztem mi fog következni: letérdelt, és feltette a nagy kérdést. Nem tudom, romantikus volt-e a monológja vagy sem, mert egy szóra sem emlékszem az egészből, csak az izgalomra és boldogságra, ami átjárta a testemet. Nem tudom, mit mondott, és azt sem, hogy én mit válaszoltam. De valószínűleg igennel feleltem, hiszen a gyűrű csak rákerült az ujjamra.

Az én esetemben az örömkönnyek másnap reggelig várattak magukra, ahogy felébredtem és megláttam a gyűrűt az ujjamon, azonnal elsírtam magam. A felvételnek pedig külön örülök, remélem az unokáinknak is mutogathatjuk majd.

Mi volt az esküvő koncepciója, milyen napot képzeltetek el magatoknak?

Sokáig tanakodtunk, milyen legyen az esküvőnk, de egyszerűen nem tudtunk dűlőre jutni. Gábor nem akart nagy felhajtást, ezért egy hirtelen ötlettől vezérelve felvetettem, hogy akkor utazzunk el valahová szűk családi körben. Mivel egyke vagyok, nem semmiképp sem szerettem volna megfosztani a szüleimet az élménytől, hogy egy szem lányuk férjhez megy. Szó szót követett, míg eljutottunk újra Izlandig, és eldöntöttük, hogy ott fogunk egybekelni. Az eredeti terv szerint szülőkkel és tanúkkal mentünk volna, de végül úgy döntöttünk, hogy csak ketten repülünk, és a dokumentumok hivatalosítása helyett itthon tartuk egy polgári szertartást, melyet egy szűk körű vacsora követ majd. Így a család és a barátok sem lesznek teljesen kihagyva a nagy pillanatainkból. Természetesen végül nem álltunk meg ennél: egy 85 fős lakodalom kerekedett a szűk körűnek szánt vacsorából.

Hogyan találtátok meg az ideális helyszínt Izlandon belül a szertartásra?

Az izlandi helyszín kiválasztásában a szervezőink, az Erlendis travel volt a segítségünkre. Izlandi túrák szervezése mellett nemrég vágtak bele az esküvőszervezésbe is, nem sokkal azután, hogy eldöntöttük az izlandi esküvőt. Hatalmas segítséget jelentettek mind a ceremónia megszervezésében, mind a helyszín kiválasztásában. Szabadtéri, illetve templomi esküvők helyszínei közül lehet válogatni az esküvői katalógusukból, de saját ötletet is támogatnak. Mivel novemberben már bőven mínuszok uralkodnak a szigeten, ezért jobbnak láttuk inkább egy templomban lebonyolítani a szertartást.

A Hvalsneskirkja pedig mindkettőnknek nagyon tetszett, burkolatával és színeivel együtt.

Egy izlandi esküvő, Pamela és Gábor nagy napja a Secret Stories-on!

Egy izlandi esküvő, Pamela és Gábor nagy napja a Secret Stories-on

Hogyan, mennyi idő alatt szerveztétek meg az esküvőt?

Sacival, a fotósunkkal már akkor lebeszéltük a dolgot, mikor még csak tervezgettük az utazást. A jegyesfotózásunkat is ő csinálta, és imádtuk a képeket, amiket kézhez kaptunk, és maga a fotózás is nagyon jó hangulatban telt. Így nem volt kérdés, hogy őt szeretnénk az esküvőfotósunknak! Az Erlendis travellel nyár környékén kezdtük meg a közös munkát, szerencsére részünkről sok szervezést nem igényelt a dolog, mindent elintéztek helyettünk. Emesével, a dekorosunkkal pedig szeptember környékén beszéltünk először. Kicsit aggódtam, hogy kevés lesz ez a pár hónap a tökéletes esküvő megszervezéséhez, de szerencsére elégnek bizonyult.

Hogyan esett a választásod pont erre a különleges Daalarna esküvői ruhára? Milyen élményeid vannak a ruhapróbákról?

Én is azokhoz a menyasszonyokhoz tartoztam, akinek már évek óta sziklaszilárd elképzelése volt a ruhát illetően. Mindenképpen hosszú ujjú, csipkerátétes felsőrészt szerettem volna, ami zárt, de mégis sejtelmes. Látatlanban úgy gondoltam, hogy a Paradise kollekció egyik darabja lesz az igazi, de felvéve sajnos már nem így éreztem. Viszont amikor belebújtam a Lovestory LVL 343 ruhájába kristálytüll szoknyával kombinálva, éreztem, hogy ezt már nem tudja lekörözni semmi.

Talán ez volt a harmadik ruha amit próbáltam, és a lányok biztattak, hogy azért bújjak bele még egy-kettőbe, de egyik sem tudott megingatni a döntésemben. A barátnőm, és a szalonban dolgozó lányok is egyöntetűen támogatták a választásom.

Egy izlandi esküvő, Pamela és Gábor nagy napja a Secret Stories-on

Mit szóltak a ruhához a vendégek és a férjed?

A férjem reakciójától tartottam kicsit, hiszen tudom, hogy a zárt ruhákat kevésbé szereti rajtam. Felpróbáltam azért egy-két mélyebben dekoltált darabot, de sajnos csak feszengtem bennük a tükör előtt. Úgy gondoltam, hogy akkor fogom a legjobb formámat nyújtani, ha jól is érzem magam a kiválasztott ruhában, ezért olyat választottam, amiben saját magamnak is tetszettem. Végül kiderült, hogy hiába volt az aggodalom, a férjem, a családom, és a barátaim is imádták a ruhámat, ahogyan én is.

Mesélsz a többi részletről is a megjelenéseddel kapcsolatban?

Az esküvőnk színei itthon a bordó és a szürke volt, ezért igyekeztem a kiegészítők tekintetében is ezt a két színt megjelentetni. A párom öltönye szürke volt, bordó csokornyakkendővel, rajtam szürke bunda volt, bordó ajakrúzzsal kombinálva. Szerintem nagyon jó kis összképet alkotott. A sminkemet és a frizurámat saját magam készítettem el, a smink része nem okozott nagyobb kihívást, hiszen gyakran viselek hasonló sminket akár hétköznap is. A frizura volt az, ami fejtörést okozott, hiszen nagyon ügyetlen vagyok, ha haj témáról van szó. A limitált képességeimmel csak egy laza, hullámos lófarokra futotta, de magamhoz képest még ez is szép teljesítmény. A csokrom egészen Magyarországról utazott velünk, a Natural Wedding Decor munkáját dícséri.

Nyilván kint is lett volna lehetőség menyasszonyi csokor köttetésre, de nem szerettem volna ismeretlenekre bízni a dolgot. Emese pedig megnyugtatott, hogy kibírja az utazást a csokor, én pedig száz százalékosan megbíztam benne. És nagyon jól is tettem, hiszen gyönyörű virágcsokrot készített, és tényleg meg sem kottyant neki a majdnem 5 órás repülőút.

Milyen volt az esküvő, milyen emlékeid vannak róla?

Szeles és hideg! 🙂 Viccen kívül, az utazás nagyon mozgalmas és izgalmas volt, a szertartás pedig meghitt és gyönyörű. A ceremónia napján először a helyi seriff irodájába kellett elautókáznunk a lelkész társaságában, a mi esetünkben egészen Akranesig mentünk, hogy túlessünk a papírmunkák állami részén. Ez egy minden romantikát mellőző formalitás volt, a seriff leellenőrizte az iratainkat és aláírásával engedélyezte a házasságot.

A templomi szertartásra délután került sor egy kis templomban a Reykjanes-félszigeten, a ceremónia angol nyelven zajlott, az Erlendis Travel Dórija pedig gyönyörűen fordította a lelkész sorait. Rövid szertartás volt, de tényleg meghitt és gyönyörű! Az Igent és a csókot követően a Hvalsneskirkja előtt csináltunk pár fotót, bár szerencsére a képeken nem látszik, mekkora széllel kellett megküzdenünk. Minden fogvacogtatás megérte!

Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok?

Nem tudok csak néhányat kiemelni, az utazásunk összes pillanatát imádtam!

Egy izlandi esküvő, Pamela és Gábor nagy napja a Secret Stories-on

Mi volt a legszebb élményed?

Egyértelműen, amikor az uram kimondta az Igent!

Mi volt, ami miatt a leginkább izgultál?

Az időjárás miatt aggódtam, ami amúgy is kiszámíthatatlan, Izlandon meg végképp az. Körülbelül 5 percenként változik minden, nem egyszer kerültünk vakító napsütésből hóviharba seperc alatt. De szerencsének mondhatjuk magunkat, a legtöbb dolgot meg tudtuk valósítani, amit terveztünk és szerettünk volna.

Volt rossz emléked vagy olyan részlet, amit megváltoztatnál utólag?

Rossz emlék egyáltalán nincsen, egyetlen dolog van, amit sajnálok, hogy sarki fényhez nem volt szerencsénk. De legalább plusz egy indokunk van rá, hogy visszatérjünk, fejben már tervezem is a következő izlandi kalandunkat! 🙂

Az izlandi esküvő szolgáltatói:

Fotó: Charlot Photography
Ruha: Daalarna
Szervezés: Erlendis Travel
Csokor: Natural Wedding Decor

Hogy tetszett az izlandi esküvő? Még több valódi esküvői beszámolót találsz ezen a linken, vagy kövess minket az Instagramon még több inspirációért! Nézd meg a Daalarna legújabb esküvői kollekciójának, a WHISPER-nek izlandi kampányfotóit ide kattintva