Már csak alig két hét van hátra Móni és Krisztián esküvőjének időpontjáig. A menyasszony, aki grafikusként saját maga készítette az esküvői meghívót, boldogan mesélt nekünk az előkészületekről. 

Móni

A Móni által készített egyedi esküvői meghívó

Esküvőszervezés – az első lépések

2015 telén kérte meg a párom, Krisztián a kezem (a lánykérésről ide kattintva, 5 kérdés rovatunkban olvashatsz bővebben – a szerk.). Az esküvő dátumának kitűzésekor szempont volt, hogy legyen elég időnk megszervezni, így csak a következő nyárra terveztük az eseményt. A választott dátumunk 2017. 07. 07. lett, hiszen egy ilyen különleges dátumra mindig emlékezni fogunk. Utána kezdtük el keresni a megfelelő helyszínt, ami végül a Hármashatár-hegyen lévő Udvarház étterem terasza lett, ahol csodálatos panoráma nyílik Budapestre, ami este biztos különleges hangulatot ad majd a kivilágított városképpel.

A dekoráció

Az étteremben sok pálmafa található, így a dekorációban is ezt a mediterrán hangulatot szerettük volna továbbvinni. Színvilágában a levelek zöldje fog dominálni, egy-egy fehér, pasztell és arany kiegészítéssel. Számomra nagyon fontos a harmónia, hogy minden összepasszoljon, így rendeltünk a helyszínre hófehér chiavari székeket is, amivel tökéletes lesz az összhatás. Ezen kívül lesz limonádé, desszertasztal sok gumicukorral és finomsággal, illetve fotósarok, ahol a vendégek megörökíthetik polaroid képeken, hogy itt jártak és üzenhetnek is nekünk. A dekoráció megvalósítása Pálffy Kata feladata lesz, aki szintén a tökéletességre törekszik, és nagyon hasonlóan gondolkodunk, így biztos a végeredmény is tökéletes lesz.

Móni

Móni inspirációi a dekorációval kapcsolatban, Fotók forrása: Pinterest

Ilyen lesz a nagy nap

Próbáltuk úgy szervezni, hogy a vendégeknek minél kényelmesebb és jobb legyen az este, hogy tényleg jól érezzék magukat, így a helyszínen lesz a szertartás is, utána a vacsora, majd a buli is. Ami még számomra fontos volt, okulva más esküvőkből, hogy ne legyen sok holtidő. Így viszonylag későn kezdünk majd, hogy feszes tempót tudjunk diktálni, így nem vesszük el az egész napját a meghívottaknak, és persze senkinek sem marad ideje unatkozni. 

A szervezésben segítségünkre van a Crystal Wedding esküvőszervezője, Mátyus Enikő, akinek aznap nagyon fontos szerepe lesz, hiszen ő fogja koordinálni az egész estét, hogy minden úgy és akkor történjen, ahogy mi elképzeltük. Ezenkívül ügyel a dekorációra, a kapcsolattartásra a szolgáltatókkal, és minden apró részletre, amikről nekünk még fogalmunk sem volt addig, amíg bele nem vágtunk ebbe az egészbe. 🙂 

A nagy nap gyönyörű helyszíne

Esküvői fotók és film

A megfelelő szolgáltatók kiválasztása a második lépés volt a helyszín után, hiszen a jobbak egy évvel előtte már elkelnek. Szerencsére mivel nekünk volt másfél évünk a nagy nap előtt az előkészületekre, így a legjobb embereket sikerült összeválogatnunk. A fotósunk a Wed Over Hills csapatából Roky/Rokolya Photography lesz, akinek a munkáit többször is láthatták az olvasók a Secret Stories-on is. Ő mindig eltudja kapni azokat a különleges hangulatokat, érzelmeket, amiket más lehet más észre sem vesz, ettől olyan bensőségesek és különlegesek a képei.

A videósunk pedig egy volt osztálytársam, Molnár Peti lesz a Bridal Film-től. Az ő videói szinte konkrét kisfilmek, hiszen olyan technikával, drónfelvételekkel dolgozik, amitől annyira filmszerű élményben lehet része a nézőnek, hogy szinte el is felejti, hogy ez valakinek az esküvői videója éppen. De pont ez az, amit mi is szeretnénk: a hegyen csodálatos drónfelvélteleket lehet majd csinálni, ahogy elrepül akár Budapest vagy akár a hegy felett.

Móni (jobbra) barátnőjével, Katinkával próbál a Daalarna szalonban

A menyasszonyi ruha

A ruhaválasztásban mindig is Daalarnát szerettem volna. Ám végül nem az a modell lett a befutó, ami régóta tetszett, és amiről azt hittem, az lesz álomruhám. Viszont erről még nem szeretnék többet elárulni, majd az esküvő után kiderül, mit is viseltem. Annyi publikus egyelőre, hogy egyedi lesz: ez a ruha így, egy az egyben nem található meg a kollekciókban. Egyedileg rám szabják és úgy állítjuk össze a ruhát, hogy minden része a lehető legjobban tetsszen. Jelenleg a ruhapróbáknál tartok, ahol beállítjuk, merre legyenek a csipkeapplikációk. A legközelebbi alkalommal már a szoknya is rajtam lesz és az utolsó simításokat fogjuk végezni. 🙂 

A cipőt illetően egy Badgley Mischka volt az álmom, amit a páromtól születésnapi ajándékként meg is kaptam. Így próbáltunk ezzel is spórolni, hogy erre már ne kelljen költeni, és amúgy is csodaszép ajándék.

Móni esküvői cipője

A meghívók & ami még hátravan

Jelenleg a készülődés azon fázisában vagyunk még, hogy járjuk a barátokat, rokonságot, hogy mindenkit meg tudjunk hívni, és még a meghívókat osztogatjuk. Grafikus lévén szerettem volna magam tervezni és kivitelezni a meghívókat, illetve minden grafikai munkát. Ehhez hónapokig próbálgattam a házi aranyozási technikákat, majd végül mire sikerült kifejlesztenem, és mire a papírválasztás jött volna, akkor tudatosult, hogy eléggé kifutottunk az időből, így nyomdába kellett vinnem őket, hogy időben kézbesíteni tudjuk. A borítékokat szintén kézzel szerettem volna megcímezni, ehhez elmentem egy kalligráfiai tanfolyamra, ám az idő rövidsége miatt sajnos nem maradt elég időm begyakorolni a szépírást, így azt is a nyomdára bíztuk inkább.

Viszont, hogy minél különlegesebb legyen a boríték is, készítettem bele a nevünkkel és a meghívó mintájával ellátott borítékbélést is. Az egészet pedig viaszpecséttel zártuk le.

Létrehoztam egy honlapot is hozzá, ahol megtalálható a helyszín, a pontos programleírás az este menetéről. Illetve mindenki visszajelezheti, hogy részt tud-e venni az esküvőn, van-e ételallergiája, vegetáriánus-e. De például kérhet számot is, amit majd a DJ beépít az este folyamán, hogy mindenkinek legyen olyan kedvenc zenéje, amire szívesen táncolna.

Most már eléggé a vége felé járunk a készülődéssel, hiszen már csak alig több mint két hetünk maradt az esküvőig, de még így is nagyon sok teendőnk van. Mindenkinek csak azt tudom javasolni, hogy hagyjanak maguknak elég időt a szervezéssel. Nem kell kapkodni, szépen sorban mindent meglehet szervezni, így nem fog ezer felé állni a fejünk sem. Már csak az időjárásban kell bíznunk, hogy kegyes legyen hozzánk, és akkor garantált a felejthetetlen este. 🙂 

Nézegess valódi esküvői beszámolókat rovatunkban, kattints ide érte!