Tanulságok, vicces történetek, megható pillanatok. A Secret Stories állandó rovata kíváncsi mindenki véleményére az esküvőkkel kapcsolatban. Akkor is, ha már túl vagy rajta, ha még csak szervezed, álmodozol róla vagy pusztán csak elmondanád a véleményedet. Lehetsz feleség, menyasszony, kislány, férj, vőlegény, nagymama, nagypapa, barátnő… Interjúalanyaink sem kivételek! Mindenkinek felteszünk 5 kérdést az esküvőről.

– Alpek Mónika –

 

1. Mitől vagy a leginkább izgatott, ha a közelgő esküvődre gondolsz?

A tervezgetés része nagyon tetszik. Ha meglesz a tökéletes helyszín, elkezdhetem a valóságban is formába öntetni az elképzeléseim, például a dekorációval kapcsolatban, vagy grafikus lévén elkezdhetem tervezni a meghívókat, ültetőkártyákat, menüsort, és mindenféle kiegészítő elemet. Illetve mindenféle ötleteink vannak amiket ezek után elkezdhetünk kivitelezni. Például van egy mopsz kutyánk, Mira, akit szeretnénk ha részt venne az esküvőnkön és a fotózáson. Azt találtuk ki, hogy lehetne Mirának kis tüllszoknyája, de felmerült a gyűrűhordó feladat is neki. Úgyhogy ezeknek az apró részleteknek a kidolgozása nagyon izgatottá tesz az esküvővel kapcsolatban.

2. Jövőre lesz az esküvőtök. Szerinted mi a legfontosabb teendő a nagy nappal kapcsolatban?

Első és legfontosabb teendő a megfelelő helyszín megtalálása. Amint ez megvan, utána el lehet kezdeni tervezni a dekorációt, hangulatot, színeket, és minden mást. A jobb helyszíneket egy évvel előtte már le kell foglalni, mert hamar elkelnek arra a pár nyári szombatra egy évvel későbbre is. A felkapottabb fotósoknál szintén érdemes hamarabb elkezdeni intézkedni.

3. Mitől tartasz a leginkább a nagy nap előtt?

A lánybúcsútól. Rettegek attól, hogyegy tangában az ölemben vonagló sztriptízes fiú lesz a „meglepetés”. Nem vágyom ilyesmire, úgyhogy kíváncsi leszek, mit terveznek nekem a lányok. Ha azt túlélem, akkor szerintem az esküvő már semmiség lesz. 🙂

4. Milyen esküvőről álmodtál kislány korodban? És milyen esküvőről álmodsz most?

Kislánykoromban olyan klasszikus elképzeléseim voltak, mint például, hogy 20-25 éves koromra megházasodom, 30 éves koromra pedig már lesz két gyermekem. Ehhez képest, lassan 30 vagyok, és most jutottam el gondolatban odáig, hogy fontos lett számomra a házasság ténye, de ha most tényleg lenne két gyerekem, nem is tudnom mihez kezdenék. Nem érzem érettnek magam még ehhez, úgyhogy a gyermeki álmaim már 25 éves korom után megdőltek. Úgy képzeltem, hogy habos-babos királylányruhában bevonulok a templomba, tiarával a feltűzött kontyomban, miközben szól a háttérben a tipikus nászinduló. Ehhez képest, a mostani „álomesküvőmön” egy csipkés, légiesen leomló Daalarna ruhát viselek, hajamban egy egyszerű virágkoszorú, körülöttem a dekoráció csupa pasztell pom-pom és virág, afféle rusztikus hangulatban. Mindez egy kis tavacska, folyó mellett, meghitt hangulatban. Eltűnt a királylányi pompa, helyette egy letisztultabb, érettebb kép lépett a helyébe. 2017-ben kiderül, mi lett belőle. 🙂

 

5. Ha álomnászút, akkor…?

Egy olyan hely, ahova lehet, hogy soha életemben nem jutnék el egyébként. Az esküvő alkalmával a rokonok és barátok hozzájárulásával egy nagyobb összegre is szert tehettek, ami egy soha vissza nem térő lehetőség egy életre szóló utazásra. Ha összejönne annyi pénz, szívesen elutaznék Japánba vagy Amerikába, ahol két hétig csak járnám a városokat vagy Balira, ahol pedig egész nap csak pihennék és gyönyörködnék a látványban.

 

Kattints ide és tudj meg még többet Baliról, amit nem véletlenül neveznek az istenek szigetének!