“Délelőtt izgultam, hogy minden rendben legyen, aztán már csak arra emlékszem, hogy nagyon boldog vagyok, hogy minden úgy van, ahogy elképzeltem.” – Valódi esküvőket bemutató rovatunkban ezúttal Dóri és Csanád nagy napját hoztuk el nektek, hogy inspirálódhassatok a csodaszép fotókból és a menyasszony élménybeszámolójából. 

Hogyan ismerkedtetek meg a férjeddel?

A férjemmel kollégák voltunk kb. 8 évvel ezelőtt egy rövid időre, innen az ismeretség. Aztán tavalyelőtt egy születésnapi köszöntésből első randi, majd összeköltözés, majd házasság lett. 🙂

Milyen volt a lánykérés?

Meghitt. Nem szeretem a felhajtást, és a nagyon „megalkotott” pillanatokat, a férjem ezzel tökéletesen tisztában volt. A lánykérés a lakásunk teraszán történt, egy random hétfő délután. Tökéletes volt.

Mi volt az esküvő koncepciója, milyen napot képzeltetek el magatoknak?

Egyszerűt, de nagyszerűt. Mindketten a természetesség hívei vagyunk, ezért nem gondolkoztunk túlbonyolított esküvőn. Természetközeli, laza, napot képzeltünk el, ahol azok az emberek vannak velünk, akik aktívan az életünk részei.

Hogyan találtátok meg az ideális helyszínt ehhez?

Olyan helyet kerestünk, ahol közel a természet és az esküvő egy része lehet szabadtéren. Őszintén szólva a neten kiválasztottunk 2-3 lehetőséget, ezekből az általunk kiválasztott dátumon csak a Hilltop volt szabad, elmentünk megnézni és bele is szerettünk.

Hogyan, mennyi idő alatt szerveztétek meg az esküvőt?

A lánykérés június 19-én volt, az esküvő pedig október 7-én, így négy hónap alatt szerveztük meg. Én rendezvényszervezőként dolgozom, így tapasztalattal álltam a feladat előtt. 🙂

Mi volt az álmotok a dekorra, a meghívókra és a grafikára vonatkozóan és kikkel valósítottátok meg végül?

Álomnak nem mondanám, mivel teljesen felkészületlenül ért a lánykérés, így nem voltam tisztában a trendekkel, menő szolgáltatókkal. Amikor elkezdtem keresgélni, Emese (Natural Wedding Decor) munkája volt, amit leginkább magaménak éreztem. Felhívtam, elvállalta, és én igazából teljesen rábíztam a koncepciót. Annyi kérésem volt, hogy sok mezei virág legyen a dekorban.

Mi volt a catering koncepciója, milyen ételeket választottatok a vendégeknek?

A catering koncepciót Nagy Gergő álmodta meg, akivel már több éves munkatapasztalatom volt. Szóba se jött más szolgáltató, szerintem még a lánykérés hetén felhívtam, hogy Gergő, még nem tudom hol lesz, de október 7-én szeretném, ha ti főznétek az esküvőmön. Az ételekben keveredett a hagyományos vonal az újhullámos megoldásokkal. Volt leves az asztal közepén, aztán tányérszervízes előétel, majd a kedvenc ételeink a büfépályán. Profi csapat, mindenkinek nagyon ajánlom őket.

És a sütemények + menyasszonyi torta?

A süteményeket Gergőék biztosították, a menyasszonyi torta pedig Rajcsányi Nóri (Bébicsirke) munkája. Gyönyörű és nagyon finom tortát sütött nekünk, volt benne sok gyümölcs és túró nekem, sós karamella Csaninak, csokirengeteg, cukormentes, gluténmentes a különböző ízlésű vendégeknek. Négy emelet tömör gyönyör.

Hogyan esett a választásod erre a gyönyörű Daalarna esküvői ruhára?

Az elképzelés onnan indult, hogy nem szerettem volna fehér ruhát. Nagyon-nagyon tetszettek a mintás anyagok, fel is próbáltam szinte mindegyik ilyen modellt. Aztán a második próbán az alkalmi kollekcióból megmutattak egy felsőrészt ebből a gyönyörű, alapesetben ezüst, de fényben zöld, kék, lila, arany árnyalatokban játszó csipkéből és ott eldőlt. A fazon tekintetében, mivel ősszel volt az esküvő, a hosszú ujjú megoldást választottam. A katalógusban megtaláltam ezt a fazont, választottunk hozzá egy egyszerű puhatüll szoknyát és izgatottan vártam, hogy próbálhassam majd, mert ez az összeállítás így nem készült még el soha, így próbálni sem tudtam.

Milyen élményeid vannak a ruhapróbákról?

Nekem nagyon fontos volt, hogy a próbák időhatékonyak legyenek, mert a munkámban egy nagyon zsúfolt időszak mellett szerveztem az esküvőt is. Sosem kellett várnom, a próbák alatt minden nagyon szakszerűen és profin zajlott, gyönyörű környezetben.

Mit szóltak a ruhához a vendégek és a férjed?

Mindenkinek nagyon tetszett, főleg a felsőrész anyaga miatt. A polgári szertartás kültéren volt, ahol a fényeknek köszönhetően a ruha felsőrésze tényleg ezer színben pompázott.

Mesélsz kicsit a többi részletről is a megjelenéseddel kapcsolatban?

A hétköznapokban csak nagyon halványan sminkelem magam, így az esküvőn sem szerettem volna túlzásba vinni. A sminkemet magam készítettem, a hajamat a barátnőm fonta be. Emese csinált egy kis virágdíszt a hajamba, amit a fonatba applikáltunk.

Milyen volt az esküvő, milyen emlékeid vannak róla?

Gyors. 🙂 Észre sem vettem, olyan hamar elment a nap. Délelőtt izgultam, hogy minden rendben legyen, aztán már csak arra emlékszem, hogy nagyon boldog vagyok, hogy minden úgy van, ahogy elképzeltem.

Ha 5 szóval kellene jellemezned, milyen volt az esküvőtök?

Laza, boldog, természetes, gyors, tökéletes.

Milyen volt a zene? Meddig tartott a parti?

A zenét a Skyriders zenekar biztosította, őket pedig egy DJ követte, aki reggelig táncoltatta a vendégeket. Annyi kérésünk volt, hogy olyan zenék legyenek, amiknek köszönhetően mindig tele lesz a táncparkett. Így lett. 🙂

Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok?

A készülődés, a templomi szertartás, aztán mikor a koszorúslányaim bevezették Rakonczai Imrét meglepetésként, mert egyszer régen egy „Rakonczai-bulin” megígértük egymásnak, hogy ő lesz a nászajándékunk a másiknak, ha az férjhez megy. Nagyon jó bulit csinált.

Mi volt a legszebb élményed?

Hogy a nagypapámnak és a nagymamámnak is átadhattam a köszönőajándékokat. Annyiszor emlegették régebben, hogy „jaaaj Dórikám, remélem, ott rophatjuk majd az esküvődön.” Ropták is hajnalig.

Mi volt, ami miatt a leginkább izgultál az esküvő előtt?

Az időjárás.

Volt rossz emléked vagy olyan részlet, amit megváltoztatnál utólag?

Apukámnak nem engedném, hogy vadi új cipőben jöjjön. 🙂

Dóri és Csanád esküvői filmjét itt nézhetitek meg. 

———————————————

Esküvői szolgáltatók Dóri és Csanád nagy napján:

Fotó – Török Bognár Reni
Ruha – Daalarna
Dekor – Natural Wedding Decor
Catering – Art Gastronomy
Videó – Barabás Zsolt
Helyszín – Hilltop Borhotel és Étterem
Zene – Skyriders; Rakonczai Imre; Dj Morpheus

Még több valódi esküvői beszámolót találsz ezen a linken, kattints! A Daalarna legújabb esküvői kollekciói, az OCEAN és a SUNSET próbálhatók a Daalarna budapesti showroomjában. Időpont-foglaláshoz kattints ide az elérhetőségekért.