Valódi esküvőket bemutató sorozatunkban ezúttal Szandi és Feri elegáns és letisztult nagy napját mutatjuk meg nektek a menyasszony beszámolójával kiegészítve.

Hogyan ismerkedtetek meg a férjeddel?

Hat évvel ezelőtt egy közös barátunk Amerikába költözött és Feri szervezte a búcsúbuliját, ahová én is meghívást kaptam. Egész este kerestük egymás társaságát, így amikor hazafelé menet elköszöntem a társaságtól és Feritől, akkor elkérte a számom, amit nem akartam megadni, mondván ebből úgy sem lesz semmi. Azt mondta, ha megadom, megígéri, hogy másnap felhív, amit én persze nem hittem el neki. Már a buszmegállóban vártam a buszt, amikor mégis valamilyen okból kifolyólag visszasétáltam, megadtam a számom.

Másnap valóban felhívott, és azóta is, minden nap. Életem legjobb döntése volt, hogy akkor visszasétáltam.

Milyen volt a lánykérés?

Öt év után már sejtettem, hogy valamikor el fog érkezni a lánykérés pillanata, de Feri mindig azt mondogatta, hogy legyen túl a doktori vizsgán, és utána csak az esküvőre koncentrálhatunk. Emiatt 2017 tavaszán, amikor elvitt egy meglepetés útra Ausztriába, a Wörthi-tóhoz, nem is ez volt az első gondolatom, hiszen még legalább fél év év volt a vizsgáig. Az utazás második napján eléggé el voltunk kenődve, mert végig szakadt az eső, és ki sem tudunk mozdulni a szobából, aztán Feri mégis győzködött, hogy menjünk ki, amihez nekem kicsit sem volt kedvem. Mégis beadtam a derekam, és elmentünk sétálni, amit untam, mert fáztam, és egy lélek sem volt a tónál. Mint utólag kiderült, ez volt a cél.

A séta végén, amikor elállt az eső és végre kisütött a nap, egy kis parkban feltette a nagy kérdést, ami után én fél óráig csak sírni tudtam.

Mi volt az esküvő koncepciója, milyen napot képzeltetek el magatoknak?

Olyan esküvőt szerettünk volna, mint amilyenek mi vagyunk, ami minket tükröz. A célunk ezért az volt, hogy legyen egyszerű, de mégis elegáns.

Hogyan találtátok meg az ideális helyszínt?

Olyan helyszínt kerestünk, ami elegáns, nem igényel sok dekorációt, mert már magában is mutatós. Fontos volt, hogy legyen kerthelysége, mert a szertartást mindenképpen szabad téren szerettük volna megtartani, de rossz idő esetén is legyen B opció. Én Tata közelében nőttem fel, és a város a mai napig nagyon közel áll a szívemhez. Tudtam, hogy van ott egy kis rendezvényház, ami ideális lehet nekünk.

Mikor elmentünk helyszínbejárásra, mindketten tudtuk, hogy nem keresünk tovább, mert ez pont olyan, amilyennek elképzeltük.

Hogyan, mennyi idő alatt szerveztétek meg az esküvőt?

Én gyakorlatilag már Ausztriában, a lánykérés másnapján nekiálltam pörgetni az esküvői oldalakat. Az igazi szervezés viszont csak 2017 májusában kezdődött el. Azt tudtuk, hogy egy esküvőszervezésre szeretnénk részánni az időt, és nem szeretnénk az időkorlát miatt kompromisszumokat kötni, ezért azt már az elején tisztáztuk, hogy egy évvel később, nyáron szeretnénk majd egybekelni.

Mi volt az álmotok a dekorra, a meghívókra és a grafikára vonatkozóan?

A dekorra és a meghívóra is ugyanaz volt a tervünk mint az egész esküvőre: legyen egyszerű és letisztult, de senki nem menjen el nélküle szó nélkül. Szabinával, a dekorosunkkal hamar egy hullámhosszra kerültünk, és egyből olyan ötleteket hozott, amit én is elképzeltem.

A végeredmény és egyben látni az apró részleteket viszont teljesen ámulatba ejtett és felülmúlta a várakozásaimat.

Mi volt a catering koncepciója, milyen ételeket választottatok a vendégeknek?

A helyszínnek adott volt a cateringje, de így is többféle lehetőség közül választhattunk. Mi mindenképpen hagyományosabb, de változatos menüt szerettünk volna, ami minden vendégünk ízlését kielégíti. A próbavacsorán, ahol elég sok mindent végig kóstolhattunk, végül a sültes tál mellett döntöttünk, amelyen egyszerre többféle étel is elfért: a magyaros, de könnyedebb ételek is.

És a sütemények + menyasszonyi torta?

Nekem és talán Szandinak (esküvőszervező) is ez okozta a legnagyobb kihívást. Feri az esküvőszervezést szinte teljesen ránk bízta, az ételek, a zenekar, a torta és a sütemények kivételével, mert nála ezek a kritikus pontok. Egyrészt, mert olyan tortát szeretett volna, ami jól néz ki, illeszkedik az esküvő stílusához, de valóban finom is, és nem csak díszként szolgál. Szandi több lehetőséget is hozott nekünk, de Feri tetszését egyik sem nyerte el igazán. Én közben már feladtam ezt a dolgot, és kettőjükre hagytam. 🙂 Az idő közben szorított és tortánk még nem volt, amikor egyik este elmentünk a kedvenc éttermünkbe vacsorázni, ahol van cukrászda is. Ekkor ugrott be, hogy rendeljük innen a tortát és a pohárkrémeket. A tortakóstolás után már teljesen biztosak voltunk abban, hogy megtaláltuk a tökéletes tortát. Illeszkedett az esküvő stílusához, de ami a legfontosabb volt, hogy valóban finom volt, amit az bizonyít a legjobban, hogy az óriási háromemeletes tortából mindössze 3 szelet maradt másnapra.

Hogyan esett a választásod erre a letisztult és gyönyörű Daalarna esküvői ruhára? Milyen élményeid vannak a ruhapróbákról?

A gimi elején járhattan, amikor egy pesti kirándulás alkalmával megpillantottam a szalon kirakatát. Ott és akkor eldöntöttem, hogy ha egyszer férjhez megyek, én Daalarna esküvői ruhát fogok viselni. Amikor erről meséltem bárkinek, mindenki furcsán nézett és csak legyintettek… Én persze az évek alatt sem engedtem az elképzelésemből, és egy héttel a lánykérés után már időpontom volt a szalonba. Elmondtam az elképzelésem az ott dolgozó lányoknak, hogy egy egyszerű, abroncs nélküli, csipkés ruha az álmom.

Az első és a második felpróbált ruha egyvelegéből aztán meg is született „A” ruha. Az én ruhám, amiben férjhez akartam menni, ami tényleg illeszkedett a személyiségemhez és bár nem volt kihívó, mégsem lehetett elmenni mellette szó nélkül, annyira egyedi volt.

A kislánykori álom, hogy egy Daalarna ruhában mehettem férjhez, számomra egy óriási élmény volt, amit köszönök a Daalarna egész csapatának. Ilyen profizmussal, odafigyeléssel és kedvességgel még nem találkoztam. Minden egyes ruhapróbát alig vártam, és óriási élmény volt látni, hogy alkalomról alkalomra áll össze minden egyes kis apró részlet, amiből végül megszületett az a ruha, amiben a legszebbnek érezhettem magam.

Mit szóltak a ruhához a vendégek és a férjed?

Igazából a férjem véleményétől féltem a legjobban, mert nagyon kritikus tud lenni. Persze mindig azt mondta, hogy bármiben leszek majd, neki az lesz a legszebb. Amikor először meglátott, rögtön azt mondta, hogy gyönyörű vagyok, és ez a ruha én vagyok, ennél jobban nem is választhattam volna. Nekem ez számított a legjobban. A vendégek is teljesen ezen a véleményen voltak, hogy a ruha olyan mint én: illeszkedik a személyiségemhez és mindig is így képzeltek el az esküvőm napján. Még idegen járókelők is megállították az utcán, hogy mennyire gyönyörű a ruhám.

Én pedig azon a napon tényleg a világ legszebb menyasszonyának éreztem magam, amiért nagyon hálás vagyok a Daalarna csapatának.

Mesélsz a többi részletről is a megjelenéseddel kapcsolatban?

Én szeretem ha a kevesebb több, ezért minden megjelenéssel kapcsolatos dolognál is erre törekedtem. Emellett a ruhám annyira különleges volt, hogy nem szerettem volna, ha bármi is elvonja róla a figyelmet, éppen ezért egy gyöngy fülbevalón kívül nem viseltem más ékszert.

Kerülni akartam a feltűnő sminket is, mert a hétköznapok során is visszafogotabb vagyok. Nem szerettem volna más lenni most sem, így inkább egy natúrabb sminket kértem a sminkesemtől. A frizurámnál is hasonló kritériumok voltak: mivel kislánykorom óta folyamatosan növesztem a hajam, és mindig kiengedve hordom, ezért számomra elképzelhetetlen lett volna, hogy pont most legyen konytba kötve vagy feltűzve. Nem éreztem volna jól magam úgy, annak ellenére sem, hogy mindenki lebeszélt a kiengedett frizuráról, mert melegíteni fog vagy túlságosan kilógja magát. A próbafrizuránál ezért bár a kiengedett, besütött frizura mellett döntottem, szerettem volna valami feltűzést is. Az esküvő napján viszont, amikor a fodrászom, Szandra elkészítette a loknikat, és megláttam magam, úgy döntöttem, hogy maradjon így és csak fonjuk be az egyik felén. Elég spontán módon alakult, de cseppent sem bántam meg. 🙂

Ha 5 szóval kellene jellemezned, milyen volt az esküvőtök?

Elegáns, vidám, családias, valódi és hangulatos.

Milyen emlékeid vannak róla?

Nekem csak jó emlékeim vannak, hiszen végre beteljesült az, amire már nagyon régen vártam: feleség lettem. Emellett minden úgy sikerült, ahogy elterveztük, minden részlet a helyén volt és az egész olyan volt, mint egy álom, aminek minden egyes pillanatát újraélném.

Milyen volt a zene? Meddig tartott a parti?

Éjfélig zenekar szolgáltatta a zenét, majd a menyecsketáncnál már DJ-nk volt. Nekünk ez a felállás nagyon tetszett, mert volt élőzene, de éjféltől az igazi ‘ereszd el a hajam’ bulitól már minden típusú zenei igényt ki tudott a DJ elégíteni. Úgy láttuk, ez a násznépnek is nagyon tetszik: hajnal 5-ig mindig tele volt a táncparkett.

Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok?

Több ilyen pillanat a nap során, de talán kettőt emelnék ki. Az egyik, amikor a párom, Feri először látott meg. Az egyszerre volt egy vidám és megható pillanat. A másik, amikor az Igenek elhangzása közben egyszerre kisütött a felhők mögül a nap, és mindketten egyszerre néztünk fel az égre. Az valami csodálatos pillanat volt, amit a vendégeink is azóta emlegetnek. Viccesen is meg is jegyeztük, hogy Szandi, az esküvőszervezőnk még ezt is elintézte nekünk.

Mi volt a legszebb élményed?

Nekem az egész esküvő úgy, ahogy volt, életem eddigi legszebb élménye. Onnatól kezdve, hogy reggel a barátnőimmel készülődtem, anyukám öltöztett, ahogyan apukám Feri elé kísért egészen az utolsó vendéig távozásáig egy örök emlék marad számomra.

Mi volt, ami miatt a leginkább izgultál az esküvő előtt?

Mindenen. 🙂 Mivel eléggé izgulós vagyok, és emellé még maximalista is, ezért gyakorlatilag minden miatt aggódtam. Szandi volt az egyetlen, aki meg tudod nyugtatni, neki tényleg elhittem, hogy minden rendben lesz.

Volt rossz emléked vagy olyan részlet, amit megváltoztatnál utólag?

Ferivel az esküvőnket nagyon álomszerűnek és tökeletesnek éltük meg. Biztos voltak bakik, amikről mi nem tudunk vagy nem vettünk tudomást, de ott és akkor el voltunk varázsolva, és azt kívántuk, hogy soha ne érjen véget az a nap. Az esküvő után is sok mindent átgondoltunk és átbeszéltünk, de mindig arra az álláspontra jutottunk, hogy mindent ugyanúgy csinálnánk, csak talán egy kicsit kevesebbet izgulnék.

Esküvői szolgáltatók Szandi és Feri nagy napján:

Esküvőszervező és lelkisegély: Tóth Alexandra – Wedding by Alexandra
Fotó és videó: Peter Simon Photography
Helyszín és catering: Tata, Pálma Rendezvényház és Kristály Imperial Hotel
Dekor és grafika: Sabina decors
Ruha: Daalarna
Haj: Kis Szandra Hairstylist
Smink: Kustos Orsolya Amanda- KOA makeup
Zenekar: Soundwitch
DJ: Esküvői Dj- Dj Chucky
Ceremóniamester: Szikra László
Torta és sütemények: Zila Cukrászda

Még több valódi esküvői beszámolót találsz ezen a linken, vagy kövess minket az Instagramon még több inspirációért! Nézd meg a Daalarna legújabb esküvői kollekciójának kampányfotóit ide kattintva