Kitti és Gergő álma egy természetközeli esküvő volt, ahol református szertartás keretén belül, szűk családi körben esküdhetnek örök hűséget egymásnak. Valódi esküvőket bemutató sorozatunkban most az ő nagy napjuk részleteit ismerhetitek meg. 

Természetközeli esküvő, távol a várostól - Kitti és Gergő nagy napja

Természetközeli esküvő, távol a várostól – Kitti és Gergő nagy napja, Fotók: Rokolya Photography

Kezdjük a legelején. Hogyan ismerkedtetek meg a férjeddel?

Mindketten egy egyetemen tanultunk, ennek ellenére az interneten keresztül ismertük meg egymást 2009-ben. Mivel a férjem Phd. képzése idején pár hónapig Leobenben kutatott, eleinte csak levelezni tudtunk. Amikor megláttam az első fotót róla, kijelentettem Nagymamámnak, hogy „nekem ő lesz a férjem”, ezen ő akkor még csak nevetett. Pedig bejött! Mikor Gergő visszatért Magyarországra, élőben is megismerkedtünk és hét éve egy pár vagyunk.

Milyen volt a lánykérés?

A férjem 2011 augusztusában kérte meg a kezem Lillafüreden, majd 2012 márciusában összeházasodtunk Miskolcon polgári szertartás keretén belül. Családunkkal és barátainkkal, összesen nyolcvanan, együtt ünnepeltük meg azt, hogy összekötjük az életünket. Már akkor vágytunk egy meghitt, egyházi szertartásra, ami végül 2015-ben valósult meg.

Milyen esküvőt álmodtatok meg a fejetekben, melyek voltak a legfőbb szempontok?

Református szertartás keretén belül, szűk családi körben szerettünk volna egymásnak eskütételt tenni. Amit mindketten biztosan tudtunk, hogy ezt a pillanatot meg szeretnénk örökíteni, ezért kerestünk egy kivételes fényképészt. Rokolya Zsolt mérhetetlen professzionalizmusával és pozitív kisugárzásával nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az esküvő szervezése és napja szép legyen.

Táncot, nagyobb mulatást erre a napra már nem terveztünk. A 2012-es lakodalmunk barátainkkal, élő zenével jól sikerült.

A legfontosabb számunkra ezúttal maga az eskütétel volt. Arra vágytunk, hogy ez a nap csak kettönkről szóljon és a harmóniáról ami köztünk van, bármilyen helyzetet is hozzon az élet. Ez a vágy valósulhatott meg 2015 nyarán. Egy felhőtlen, szabad és meghitt nap volt. Nem terelődött el a figyelmünk semmire sem, egyszerűen csak élveztük a „most” pillanatát, azt, hogy együtt vagyunk. Ehhez a Daalarna ruhám is tökéletesen passzolt, fantasztikusan éreztem magam benne.

Hogyan találtátok meg az ideális helyszínt az egyházi esküvőre?

Gergő Aggtelek környékéről származik, ahol sokat kirándultunk, mialatt ismerkedtünk. Szeretjük azt a vidéket, az ottani természet magával ragadó. Zubogyon a középkori eredetű református templomot választottuk helyszínként, melynek egyedi hangulata megérintett bennünket. Mindenképpen természetközeli esküvő volt az álmunk, távol a várostól.

Mikor kezdtétek az előkészületeket?

Mivel külföldön élünk, interneten és telefonon keresztül tudtuk a szervezést lebonyolítani. Ez viszont nem jelentett akadályt. Az templomi esküvőnk előkészületeivel 2014 decemberében kezdtünk el komolyabban foglalkozni. Legelső mozzanatként a szertartás egyeztetéséről, a ruhákról és a fényképész kiválasztásáról gondoskodtunk. Ez volt az a három pont, amelyekre nagy hangsúlyt kívántunk fektetni. Nyolc hónap alatt szerveztük meg a 2015. augusztus 30-át. Mivel egyszerű, kislétszámú esküvőt szerettünk volna, így ez az idő bőségesen elegendőnek bizonyult.

A kihívást a ruhapróbák jelentették. Hazautazásaink alkalmával igyekeztünk egy-egy időpontot beiktatni az otthon töltött napok idejére. A Daalarna szalonban első perctől nagymértékű odaadást, rugalmasságot és magas szakértelmet tapasztalhattunk meg. Szép emlék visszagondolni ezekre az alkalmakra.

Természetközeli esküvő, távol a várostól – Kitti és Gergő nagy napja

Hogyan választottad ki az esküvői ruhádat?

Nagy álmom volt, hogy egy Daalarna ruhában élhessem meg a templomi esküvőnket. A honlapon már évek óta nyomon követtem Benes Anita gyönyörű munkáit, melyeket 2014 decemberében élőben is megcsodálhattunk. Eleinte púder, illetve világosrózsaszín színű anyagokban gondolkoztam, egyedi tervezéssel. A férjem viszont biztatott a fehér színre. Pár ruha felpróbálása után a hosszú, törtfehér darabra esett a választásom a Pearl kollekcióból, amibe mindketten rögtön beleszerettünk. Annyira könnyed volt.

Mit szóltak a ruhához a vendégek és a férjed?

Mindenki el volt varázsolva. A csipke felsőrész különösképpen sikert aratott, de a puhatüllt is megcsodálták, amilyen lágyan esett.

Milyen volt az esküvő, milyen emlékeid vannak róla?

Könnyed, mégis bensőséges hangulatban telt az egész napunk. A szertartási beszédben megosztott gondolatok tökéletesen passzoltak hozzánk. Vasárnap napos, meleg, szellős augusztusi időnk volt, jobb nem is lehetett volna. Délelőtt erdőkben, mezőkön jártunk, hogy fotókat készítsünk, bejártuk a kedvenc helyeinket az aggteleki karsztban.

Milyen ételeket választottatok a vendégeknek?

Mivel családi körben vacsoráztunk, így nem volt nehéz dolgunk az ételek összeállításánál, hiszen tudtuk, hogy ki mit szeret. Meghitt hangulatra vágytunk, és nem szerettük volna megtörni a természetben eltöltött napot, illetve túl messze utazni. Így a jósvafői „Fogadó az öreg malomhoz” étteremre esett a választásunk, ahol hagyományos magyar ízeket terveztünk az asztalra aznap estére.

És a sütemények és a menyasszonyi torta?

A tortát a Kisgergely Cukrászdában készítették nekünk egyedi elgondolás alapján. A csokromban fellelhető virágok visszaköszöntek a torta tetején.

Mi volt a kérésed a menyasszonyi csokroddal kapcsolatban?

A csokromat és a díszeket Miskolcon a Nefelejcs Virágboltban készítette nekünk Szilvási Bea, aki immáron huszonnyolc éve virágkötéssel foglalkozik. Első perctől éreztem, hogy profi kezekre bíztam ezt fontos feladatot. Az esküvő előtti napon Bea felajánlotta, hogy Nagymamámmal együtt betekinthetünk a virágkötés folyamatába és mi is választhattunk ki virágszálakat. Gergő bokrétája legalább olyan csodálatosra sikerült, mint a csokrom. A családunk segített további apróságokban, hogy a visszafogott díszítés a templomban és a vacsora asztalon is a helyére kerüljön.

Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok?

Fotózás a férjem szüleinek gyümölcsös kertjében, ahol olyan különlegesek voltak aznap a fények. Illetve szép emlék visszaemlékezni a családunkkal töltött közös percekre a Ragályi Balassa Kastélykertben. Arra is örömmel gondolok, amikor éjjel kijőve az étteremből láttam, hogy telihold van. Olyan szép csillagos égboltos éjszaka volt.

Mi volt a legszebb élményed?

Amikor a férjem kezét fogtam és megesküdtem, hogy egészségben és betegségben együtt leszünk.

Mi volt, ami miatt a leginkább izgultál az esküvő előtt?

Abból adódóan, hogy ez a második, helyesebben, „kiegészítő” esküvőnk volt, nem izgultam ezen a napon. Egyszerűen csak élveztem minden pillanatát, úgy, ahogy volt. Talán ezért is lehetett olyan bensőséges és szabad.

 

    

    

Esüvői szolgáltatók, akik nélkül Kitti & Gergő nagy napja nem lett volna ugyanolyan:

Menyasszonyi ruha: Daalarna – Benes Anita  
Fényképész: Rokolya Zsolt Photography , Wedoverhills
Torta: Kisgergely Cukrászda Miskolc
Virágok: Nefelejcs Virágbolt Miskolc – Szilvási Bea
Étterem: Fogadó az Öreg Malomhoz – Jósvafő
Frizurák: Rákos Erika – Hajnal Szépségszalon Kazincbarcika

Természetközeli esküvő a te álmod is? Még több esküvői helyszínt ajánlunk ide kattintva, ha pedig még több valódi esküvői beszámolót olvasnál, kattints ide