Vivi és Bandi 2016 májusában, egy pénteki napon mondta ki egymásnak a boldogító igent. A meghitt esküvő legszebb pillanatairól és a szervezés kulisszatitkairól mesélnek a Secret Stories olvasóinak.

 

,valódi esküvő,esküvő,daalarna ruha,esküvői beszámoló,love story,

Egy meghitt esküvő boldog pillanatai

 

Meséltek kicsit arról, hogyan ismerkedtetek meg, milyen volt a lánykérés?

Idén lesz 10 éve, hogy egy pár vagyunk. Szerelem volt első látásra. Szinte az első hónapokban össze is költöztünk, nem bírtunk egymás nélkül egy napot sem. A lánykérés csak később történt: 2011-ben, egy novemberi reggelen kérte meg a kezem Bandi. Meg se álltunk Párizsig, hogy ott ünnepeljük meg ezt a szép napot. Mindent aprólékosan eltervezett, ahogy a párizsi utat is, semmit sem sejtettem az egészből.

 

Hogyan találtátok meg az ideális helyszínt a nagy napra?

2015 nyarán kezdtük el keresni a helyszínt a nagy napra. Mindenképp szabadtéri szertartást szerettünk volna, ezért fontos volt a szép, nyugodt, csendes zöld környezet, viszont a fővároshoz közeli helynek kellett lennie, mivel a vendégek nagy része is innen érkezett. Rátaláltunk a Petneházy Club Hotelre. A kertkapcsolatos terem tökéletes választásnak bizonyult. Megvolt a természetközeli hangulat, amit kerestünk és a szertartást is meg lehetett tartani a budai hegyek panorámájával.

A környező kis faházakban már el is képzeltem, hogyan fogunk készülődni az esküvőnk napján. Szeretjük a természetes dolgokat, így nem is volt kérdés, hogy mellettük döntünk. Nem mellesleg profi a csapat, akik több éves szakmai tapasztalattal készségesesen és kedvesen tettek meg mindent azért, hogy minden tökéletes legyen.

 

Hogyan szerveztétek meg az esküvőt?

2016 januárjában álltunk neki az előkészületeknek a májusi esküvőnkhöz. Alig három hónap alatt sikerült is mindent lefixálnunk és megtalálnunk. A férjem kiváló a szervezésben, így könnyű dolgom volt, nekem csak mesélnem kellett, mit hogyan képzeltem el. A legtöbben már kislányként tudják mit, hogyan szeretnének az esküvő napján, velem sem volt ez másként. Évről-évre bizonyos apró részleteket leszámítva, tudtam, hogy képzelem el ezt a napot. Ezekhez az elképzelésekhez kellett találni a szolgáltatókat, akik valóra váltották az álmot.

 

,valódi esküvő,esküvő,daalarna ruha,esküvői beszámoló,love story,

 

Milyen esküvőt álmodtatok meg a fejetekben előzetesen, melyek voltak a legfőbb szempontok?

Rengeteg ismerősünk és barátunk van, szerencsések vagyunk. De mégis azt szerettük volna, hogy olyan emberek vegyenek körül minket ezen a napon, akiknek valóban fontosak vagyunk, ismerik a hétköznapjainkat, és osztozni szeretnének az örömünkben. Egy olyan napot szerettünk volna, ami minden kötöttségtől mentes, a vendégek számára sem egy hosszadalmas szertartás. Azt akartuk, hogy valóban a lényegről szóljon, kettőnkről.

Pörgős programtervet állítottunk össze. Mivel pénteken volt az esküvőnk, késő délutánra tettük a vendégvárást, melyet egy rövid állófogadás után a polgári szertartás követett. Mindent egy helyszínen szerettünk volna, így elkerülve az esetleges közlekedési fennakadásokat és a hosszadalmas várakozást, ami elronthatja az esküvő varázsát. Tudtuk azt is, hogy a helyszínen szeretnénk készülődni, csupán pár különleges emberrel körülvéve magunkat.

 

Az esküvő stílusát elegáns, romantikus jegyek határozták meg, így abban is egyetértettünk, hogy ehhez nem igazán passzol a vőfély. Éppen ezért ceremóniamester kértünk fel az esküvő lebonyolításához, aki koordinálja majd az eseményeket helyettünk, hogy nekünk csak azzal kelljen foglalkoznunk, hogy élvezzük a nap minden percét. Kormos Robi passzolt a jelöltek közül a legjobban hozzánk, mind humorával mind pedig gondolkodásával.

 

Hogyan esett a választásod erre gyönyörű esküvői ruhára?

Évekkel ezelőtt eldőlt számomra, hogy ha férjhez megyek, azt csakis Daalarna ruhában fogom megtenni, méghozzá királylányos, nagy szoknyás ruhában. A Pearl kollekció nyitott hátú modelljére esett a választásom. Imádtam, hogy egy része merészebb a nyitott hátmegoldásnak köszönhetően, ugyanakkor romantikus a csipke és a kézzel felvarrt gyöngyök miatt. Mégis csak második alkalommal született meg a szerelemruha. A felsőrész egyértelmű volt számomra, de a szoknyát valahogy nem éreztem a magaménak. Ezért a második próba alkalmával felvettem a kristálytüll többrétegű szoknyát is… Ott rögtön éreztem, hogy igen, ez lesz az én ruhám.

 

,valódi esküvő,esküvő,daalarna ruha,esküvői beszámoló,love story,

 

Milyen volt az esküvő, milyen emlékeitek vannak róla?

Az esküvőnk úgy él az emlékeimben, mint életem legszebb napja. Ezeket az emlékeket viszont nem lehetne újra és újra átélni Wendl Péter, a fotósunk nélkül. Sem a férjem sem pedig én nem szeretjük a beállított, mesterkélt dolgokat. Péter képeire, munkáira hosszas keresgélés után találtam rá. Minden túlzás nélkül szerelembe estem a munkájával. Nem volt kérdés, hogy csak Ő fotózhatja az esküvőnket. Fotózsurnaliszta esküvői fotós. Itthon kevesen fotóznak ebben a stílusban. Varázslatos, ahogy elhozza azokat a pillanatokat, amik igazán feledhetetlenné teszik az esküvő napját. Ebben a stílusban nincsenek előre beállított képek, nincs pózolás. Minden kép objektíven úgy örökítette meg az eseményeket, ahogy azok a maguk természetes és megismételhetetlen módján megtörténtek.

 

A képein igazi emberek és azok érzelmei szerepelnek, nem a puszta pillanat. Egy történetet mesélnek el a képei, a mi történetünket, amit szavakkal nem is lehet leírni. Minden részlet, minden kicsi megnyilvánulás az emlékeimben él, és Péter ezeket örökítette meg nekünk. Az a szerelem és boldogság, ami a képeiről árad még sok évtizeden át fog minket örömmel eltölteni, amit remélem az unokáinknak is meg tudunk majd mutatni.

 

Olyan természetes része lett az esküvőnknek, hogy észre sem vettük, ahogy dolgozott. Láthatatlanul minden érzelmet megörökített. Részese lett az esküvőnknek, ami nem történhetett volna meg a személyes szimpátia nélkül. Rengeteg képet kaptunk tőle, melyek közül nem tudnám megmondani, melyek a kedvenceim, mindegyiket imádom egytől egyig.

 

Mi volt a catering és a sütemények koncepciója, milyen ételeket választottatok a vendégeknek?

Az ételek kiválasztásánál fontos volt, hogy a hagyományos magyar ízek is jelen legyenek, de igyekeztünk a vendégeink igényeit is figyelembe venni a menü összeállításánál, na meg természetesen azt, hogy mi ketten mit szeretünk. A svédasztalos megoldást választottuk, ami egyébként a visszajelzések alapján mindenkinek tetszett.

Igyekeztünk kerülni a „lagzis” elemeket, ezért aprósütemény helyett desszertasztalt kértünk Horváth Alexandrától, az Egy csipet torta tulajdonosától. Első látásra beleszerettem Szandra alkotásaiba. Macaronok, cupkcake-ek, popcake-ek és pohárdesszertek adták a süteménykínálatot csodaszép tálalásban.

A tortánk szintén ehhez a visszafogott, finom vonalhoz lett tervezve. Fehér hullámos krémmel volt beborítva és csupán élő virágdíszítést kapott, ami megegyezett a többi virágdekorral. Isteni finom volt, nemcsak gyönyörű…egy morzsa sem maradt belőle.

 

,valódi esküvő,esküvő,daalarna ruha,esküvői beszámoló,love story,

 

Milyen volt a dekoráció?

Mivel tavaszi esküvőt tűztünk ki, romantikus virágokkal képzeltem el a dekort. Szerencsére ez a pünkösdi rózsa ideje, úgyhogy rengeteg állt belőle rendelkezésre a megvalósításhoz. Púderes, finom elegáns, de mégis letisztult dekort szerettünk volna. A helyszínen ajánlották Katona Erzsébetet, a Bodza Virágműhely alapítóját. Az első találkozás alkalmával szinte már egy rugóra járt az agyunk, és lépésről lépésre haladva terveztük közösen a részleteket: kalitkák, mécsesek, csupa kis apró romantika, sok-sok púderes virággal.

Ehhez a romantikus hangulathoz valahogy nem illett a képbe a masnis székszoknya, ezért fehérre festett fa chiavari székeket rendeltünk, amik magukban is elég jól mutatnak, így nem került rájuk díszítés, csak a szertartás alkalmával használt két székünkre kértünk egy-egy virágfüzért. A terem díszítését a mennyezetet borító fehér textilek és az azok alá rejtett fénysorok adták, ezt kiegészítették a púder színű lampionok és pomponok. A grafikai részt egy kedves barátunk vállalta el, profi nyomdai anyagokkal, illetve az ültető kártyák készítésében mi is részt vettünk a férjemmel.

 

Szerettük volna egy kis személyes ajándékkal kedveskedni a vendégeinknek, ezért a köszönőajándékokat mi magunk készítettük. Egy logózott pecsétet kértünk a grafikus barátunktól, a monogramunkkal és az esküvő dátumával ellátva. Ez a pecsét szerepelt a meghívónkon is. Szintén ezt nyomtuk rá egyesével az apró fakorongokra, amiket szalaggal díszítettünk. Az esküvő előtti éjszaka még éjfélkor a masnikat kötözgettük, de megérte. : )

 

Milyen volt a zene? Meddig tartott a lakodalom?

A zenei ízlésünk a férjemmel teljesen megegyezik, és mivel a vendégek legnagyobb részét a barátaink adták, nem volt kérdés hogy karakteres funky zene lesz. Nyilván nincs esküvő mulatós zene nélkül, a megfelelő részeknél, pl. menyasszonytánc, ilyen fajta zene szólt.

 

,valódi esküvő,esküvő,daalarna ruha,esküvői beszámoló,love story,

 

Voltak olyan hagyományok, amelyeket megtartottatok?

Sem a férjem sem pedig én nem szeretjük a kötelező dolgokat, így amit nem éreztünk a magunkénak, egyszerűen kihúztuk a listáról. Nem szerettünk volna hagyományos esküvőt. Természetesen volt csokordobás és menyasszonytánc is, de kerültük a megszokott esküvős játékokat. Sokszor a spontán dolgok a legőszintébbek, ezért mi nem gyakoroltunk be előre nyitótáncot. Az esküvőt megelőző este döntöttük el, milyen számra fogjuk megnyitni a táncparkettet.

 

Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok?

Egy hagyományhoz mindketten ragaszkodtunk, hogy a vőlegény ne lássa a menyasszonyi ruhát az esküvő előtt. A kreatív fotózás előtt látott meg először Bandi. Az érzéstől még most is libabőrös leszek. Azt a tekintetet, míg élek, nem felejtem el. Szerelemmel és boldogsággal telve; tudtuk, hogy életünk egyik legszebb napja lesz aznap, és ezt láttam az ő szemében is tükröződni.

 

A másik ilyen pillanat, amikor édesapám látott meg a mennyasszonyi ruhámban. Amikor a tekintetünk találkozott szavak nélkül is tudtuk, mit érez a másik. Olyan apa-lánya cinkos mosoly kísérte a lépéseinket a szertartásig.

 

Igazság szerint az esküvőnk egész napja az elejétől a végéig egy álom volt, boldogsággal éltük meg minden percét. Önfeledt boldogságban úsztunk egész nap, nem tudtunk semmin sem idegeskedni. A készülődéstől kezdve hajnali 5-ig csak mosolyogtam. El sem akartam hinni, hogy vége, amikor láttuk felkelni a napot.

 

A meghitt esküvő kellékei

Esküvői szolgáltatók Vivi & Bandi nagy napján:
Helyszín: Petneházy Club Hotel, Budapest (weboldal)
Menyasszonyi ruha: Daalarna – Benes Anita (weboldal)
Menyasszonyi cipő: Vágó Réka (weboldal)
Vőlegény öltöny & cipő: Hugo Boss (weboldal)
Fotók: Wendl Péter, Wendl Photography (weboldal)
Esküvői smink és frizura: Szanyi ZsuzsiMake up and Hair (weboldal)
Karikagyűrűk: Zsendovics Gergely (weboldal)
Dekoráció: Bodza Virágműhely (weboldal)
Torta & Desszertasztal: Egy csipet torta (weboldal)
Ceremóniamester: Kormos Róbert (weboldal)
Fénytechnika & Hangosítás: Csedő András – DJ Csedi (weboldal)

Hogy tetszett ez a meghitt esküvő Vivi és Bandi tolmácsolásában? Kattints ide még több valódi esküvői beszámolóért! Lájkold a Secret Stories Facebook oldalát, hogy mostantól még több titkos történetről értesüljaz esküvők világából!