A menyasszonyi ruha egy örök darab, ezt szokás mondani. Egy örök darab is képes azonban a folyamatos megújulásra. Az esküvői divatot ugyanúgy befolyásolják az aktuális trendek, mint a hétköznapi viseletet, és bár évről-évre van egyfajta átfedés az irányzatok között, de mindig egyre markánsabb újítást hoz az új év divatja. 2019-ben érződik majd a királyi esküvő hatása, visszatérnek a hangsúlyos, nagy ruhák, a részletgazdag és nőies jegyek, de a paletta egészen elhúzódik a minimalista megjelenést kedvelő formációkig. Mutatjuk is, hogy mik voltak a legdominálóbb stílusjegyek a kifutókon – ilyen lesz a menyasszonyi ruha 2019-ben!

Elöl nyitott szoknya

Balról jobbra: Naeem Khan, Marchesa, Pronovias menyasszonyi ruha 2019-re

Csodaszép játékot ad a ruhának ez a kis trükk. Ráadásul az esküvő előtti tanácstalansággal megáldott menyasszonyok jó barátja ez a megoldás, hiszen egyszerre viselhetsz decens, szűkebb szoknyájú, illetve egy nagyobb és hangsúlyosabb alsórészt. A legtöbb ilyen megoldás különálló külső szoknyából áll, így a ceremónia után akár le is veheted, és folytathatod az estét egy kényelmesebb fazonú ruhában.

Ide kattintva megnézhetsz egy Daalarna ruhás esküvőt, ahol a menyasszony ilyen stílusú esküvői ruhát viselt.

Hercegnői elegancia

Daalarna esküvői ruha 2019, Sunset kollekció

Monique Lhuillier, Reem Acra menyasszonyi ruha 2019-re

Újra kezdi a reneszánszát élni a hercegnős esküvői stílus (de az is lehet, hogy sosem ment ki a divatból), köszönhetően a mostanában egymást érő királyi esküvőknek.

 

Hosszú ujjú ruhák

Daalarna, Monique Lhuillier, Pronovias, Daalarna menyasszonyi ruha 2019-re

Végtelenül elegáns és elragadóan romantikus. Nem is tudjuk hova fokozni, mennyire csodásak a hosszú ujjú ruhák, amelyek nemcsak praktikusak a hűvösebb éjszakákon, de nagyon szép és klasszikus megjelenést is adnak.

 

Hangsúlyos vállak

Daalarna SUNSET esküvői kollekció 2019

A hangsúlyos kidolgozású vállrész biztosan nagyon jó keretet ad az arcodnak, és egyúttal odaszegez majd minden tekintetet. Nálunk is nagy kedvencek a vállra helyezett virágapplikációk, amelyeket legújabb kollekciónkban is megtalálhatsz.

 

Köpenyek és pelerinek

Pronovias, Anne Barge, Berta menyasszonyi ruha 2019-re

Elie Saab, Mira Zwillinger, Reem Acra menyasszonyi ruha 2019-re

Miért érnéd be azzal, hogy csak menyasszony legyél, ha lehetsz szuperhős is?

 

Réteg, réteg hátán

Francesca Miranda, Theia, Marchesa menyasszonyi ruha 2019-re

A kevesebb néha mégsem elég. Van, amiből minél több, annál jobb, ha pedig a menyasszonyi ruhád rétegeiről van szó, akkor pedig nem lehet túl sokról beszélni – legalábbis 2019-ben egészen biztosan nem.

 

Menyasszonyt tolláról

HalfPenny London, Naeem Khan, Pronovias menyasszonyi ruha 2019-re

Kifinomult, nőies és nagyon drámai.

 

Színes esküvői ruhák

Daalarna

Vera Wang, Willowby by Watters, Daalarna menyasszonyi ruha 2019-re

Ha az elterjedtebb nyugati kultúra divatirányzatait vesszük alapul, az esküvői ruhák fő színe a fehér, szemben például a keleti világrészen használt csupa színes darabokkal. A határ mostanra azonban már nem ilyen éles, egyre többször került az esküvői ruhák kifutójára a színskála szélesebb köre, és ezzel szó szerint új színt hoztak az esküvők világába.

 

Egyszerű és letisztult

Daalarna

Daalarna, Theia, Pronovias menyasszonyi ruha 2019-re

Amennyire dominálnak majd a túldíszített és hangsúlyos ruhák, annyira érvényesül majd a skála másik vége is. A nemesen egyszerű és elegáns vonalvezetések, anyagok uralták a kifutókat – íme a bizonyíték, hogy a menyasszonyi ruhának mennyi arca létezik. Ezeket a darabokat ráadásul később is bármikor felveheted, csodásak a maguk letisztultságában.

A Daalarna legújabb modelljei között is találhatsz egy 13 darabból álló kapszulakollekciót, amely ezt a stílust képviseli. A crepe és mikádó selyem anyagból készült ruháink gyöngy- és csipkedíszítést is csak elvétve kaptak, a meghatározó irányelv a minimál design volt.

 

Vállakat le!

Daalarna, Pronovias, Marchesa menyasszonyi ruha 2019-re

Daalarna

Még mindig nem lehet betelni a vállat szabadon hagyó ruhákkal, nem csoda, hogy a 2018-as év után 2019-ben is az irányadó stílusok közé tartozik majd ez a fazon. Nagyon kifinomult, elegáns, és olykor sokkal kecsesebb, mint a dekoltált társai.

 

Csupa csillogás

Galia Lahav, Mira Zwillinger, Mira Zwillinger, Allison Webb

A ruhád is lehet épp annyira ragyogó, mint az esküvőd napja.

 

Virágoskert a ruhákon

Elizabeth Fillmore, Viktor & Rolf, Galia Lahav

Daalarna

Az esküvői ruhákon elhelyezett virágapplikációknak előre foglalt helyük van az aktuális trendek soraiban. Mire másra mondhatnánk ezek után, hogy örök klasszikus, ha nem ezekre a díszítésekre? Igazi romantikus jolly joker.

 

Nagy masnik

Lela Rose, Madeline Gardner, Viktor & Rolf

Idén sem maradhatnak el a ruhákat díszítő masnik. Legyen kicsi vagy nagy, szolid vagy hangsúlyos, letisztult vagy csillogó – biztosan nem lőhetsz mellé, ha ezt a stílust választod.

 

Nadrág az esküvőn

Lela Rose, Tadashi Shoji, Francesca Miranda

Miért ne viselhetnétek ketten a nadrágot az esküvőn? Egy jumpsuit fazonú menyasszonyi ruhával biztosan kilógsz majd a sorból, így ha rendhagyó megjelenésre vágysz, meg is van a legjobb trükk!

Valódi, Daalarna ruhás esküvői beszámolókat találsz ezen a linken, kattints! A Daalarna 2018-as és 2019-es esküvői kollekciói, az OCEAN és a SUNSET már felpróbálhatók a Daalarna budapesti showroomjában. Időpont-foglaláshoz kattints ide az elérhetőségekért.