Meghan Markle esküvői ruhája kétségtelenül új színt hozott a királyi esküvők történetébe. Most az övéhez hasonló minimalista, letisztult esküvői ruhák közül válogattunk a Daalarna új SUNSET kollekciójából Benes Anita segítségével, így ha megtetszett ez a stílus, semmi akadálya annak, hogy a nagy napodon hasonlót viselj majd. 

Letisztult esküvői ruhák Meghan Markle stílusában

Meghan Markle és Harry herceg esküvője óta szinte nem is lehet látni olyan platformot, amely ne emlékezett volna meg a legkülönlegesebb pillanatokról és ne tisztelgett volna az esemény előtt. A médiában az egyik leggyakrabban forgó kérdés kétségtelenül a menyasszonyi ruha köré épült, így mikor a vintage Rolls Royce a Szent György kápolna elé gurult és a menyasszony kiszállt az autóból, a legtöbb kíváncsi női szem először a fehér ruhára szegeződött, és annak részleteiben veszett el. A templomi esküvőre az azóta már sussexi hercegnévé avatott menyasszony egy letisztult, nőies és klasszikus darabot választott, amelynek megalkotására a Givenchy divatháznak dolgozó Clare Waight Kellert kérte fel.

 

A brit tervezőnőnek egészen az esküvő napjának kezdetéig még a családja előtt is titokban kellett tartania, hogy milyen felkérésen dolgozik. A királyi esküvő után azonban megosztottak néhány kulisszatitkot, így azt is, hogy összesen 50 atelier munkatárs dolgozott a királyi család megbízásán – beleértve a menyasszonyi ruhát, a fátylat, a cipőt és a koszorúslányok ruháit –, valamint csak Meghan ruhájának elkészítése 3900 munkaórát vett igénybe.

Számunkra nagyon szerethető volt Meghan választása, amelyről Benes Anita, a Daalarna tervezője így mesélt: „Nekem személyes kedvencem ez a minimál trend, épp ezért a SUNSET kollekcióba is több ilyen letisztult esküvői ruhát terveztem amolyan kapszulakollekcióként.”

Letisztult esküvői ruhák Meghan Markle stílusában

Letisztult esküvői ruhák Meghan Markle stílusában, Daalarna SUNSET kollekció

 

“Nagyon bátor döntésnek érzem, és személy szerint nagyon örülök, hogy Meghan is ilyen stílusú ruhát választott magának az esküvője napjára. Látom, hogy ez mennyire megosztja az embereket, de szerintem az izgalmassága részben ebben is rejlik. Egyszerre volt tisztelettel az uralkodói család felé, hiszen betartotta az összes olyan formai követelményt, amelynek meg kellett felelnie, valamint megvolt benne a tisztelet Katalin és a többi hercegné felé is azzal, hogy nem akarta túlöltözni őket. A visszafogott elegancia és a szerénység tükröződött benne, amely nemcsak a ruhájában, hanem a megjelenése többi részén is visszaköszönt. Csodás volt a letisztult sminkje is, amely tökéletesen megmutatta a természetes szépségét.”

“Azt gondolom, hogy mindennek üzenete van – nem akart másnak látszani, saját maga akart maradni. Mindez a maga egyszerűségében volt fantasztikus.”

Az esti fogadásra Meghan ismételten egy természetességet hangsúlyozó, minden díszítést mellőző Stella McCartney darabot választott, ami szintén magában hordozta azokat a főbb jegyeket, amelyet az első ruhája is képviselt.

Fotók forrásai: CNN, FashionWeekDaily, TheCut, EOnline

A Meghan Markle esküvői megjelenésére jellemző minimalista sikk a Daalarna 2019-es kollekciójában is visszaköszön – új jelentést adva a hercegnős ruháknak. A SUNSET kollekcióban helyet kapó 13 ünnepi, nőies és minimalista ruha épp ezt a stílust jeleníti meg, amelyet Anita is kihangsúlyoz:

„Ennél a kapszulakollekciónál a minimál design a meghatározó irányelv; a ruhák letisztult, egyszerű vonalvezetést kaptak, gyöngyöket és csipkéket is csak elvétve használtunk. Ezeket a crepe és mikádó selyem anyagból készült ruháinkat leginkább a minimalista esküvői trendet követő menyasszonyoknak ajánljuk.”

Ha tetszett Meghan menyasszonyi ruhája, és Te is szívesen választanál a letisztult esküvői ruhák közül az esküvődre, akkor foglalj időpontot ide kattintva a Daalarna showroomba és látogass el hozzánk egy ruhapróbára!

 

 

Daalarna SUNSET kollekció fotók: Papp Éva és Schneider Zoltán

Olvass még tőlünk a királyi esküvőről:

– Fókuszban Meghan és Harry esküvői tortája

– Katalin hercegné, Amal Clooney és a többiek – Ki mit viselt a királyi esküvőn?

– Íme Meghan Markle esküvői ruhája – FOTÓK

– Minden, amit Meghan Markle és Harry herceg esküvőjéről tudni lehet