Az elmúlt hetekben kétségtelenül a királyi esküvő, ezen belül is Meghan Markle esküvői ruhája köré szerveződött a női magazinok weboldalain található cikkek többsége. A modern kori tündérmese most végre valóra vált: május 19-én délelőtt végre eljött a pillanat, amikor élőben is megcsodálhattuk Harry herceg kedvesének stílusos választását. És hogy ki a sokat találgatott esküvői ruha tervezője? Cikkünkből ezt is megtudhatjátok. 

Íme Meghan Markle esküvői ruhája - FOTÓK

Íme Meghan Markle esküvői ruhája – FOTÓK

Néhány héttel ezelőtt már részletesen meséltünk nektek a királyi esküvő körülményeiről és különféle esküvői szolgáltatóiról, a meghívótól a helyszínen keresztül az esküvői tortáig, így ha kíváncsiak vagytok az előzményekre, akkor olvassátok el cikkünket ide kattintva

Royal wedding – Meghan Markle és Harry herceg esküvője

A királyi esküvő a Szent György kápolnában, Windsorban köttetett, 2018. május 19-én. Meghan Markle (36) amerikai színésznő és Harry herceg (33) összesen 2640 vendéget hívott meg a nagy napra; köztük olyanokat, akik a párral kapcsolatban álló jótékonysági szervezet tagjai, vagy például a Windsor kastély közösségének tagjai, de meghívást kapott 100 diák is két helyi iskolából. 

A meghívottak közül 600 vendég vehet majd részt az esküvői ebéden a St George’s Hallban, illetve 200 vendéget invitáltak a privát esti fogadásra a Frogmore House-ba. 

Az eskü szövege itt olvasható angol nyelven:

Az esküvői vendégek

Az esküvőn korábbi botrányai és bizonytalan egészségi állapota miatt nem vett részt Meghan édesapja, így a menyasszonyt rendhagyó módon Harry és Vilmos édesapja, Károly herceg vezette az oltár elé. Meghan imádott édesanyja, Doria Ragland természetesen kiemelt helyen vett részt a nagy napon. Ő ült Meghan mellett, amíg a kastélyból a kápolna elé érkeztek az autóval és végig meghatottan, elérzékenyülve figyelte a szertartást. 

A nagy napról természetesen nem hiányozhatott Erzsébet királynő és a királyi család többi tagja, köztük Katalin hercegné, Vilmos herceg és két gyermekük, György és Sarolta, utóbbiak koszorúslányként és koszorúsfiúként szerepeltek (a legkisebb, Louis természetesen még túl kicsi volt a felhajtáshoz). Az esküvőre olyan hírességek, mint Amal és George Clooney, Victoria és David Beckham, Oprah Winfrey, James Blunt, Carey Mulligan, Serena Williams is hivatalosak voltak.

Az esküvői vendégek, köztük Katalin hercegné vagy Amal Clooney ruhájáról részletes cikket olvashattok tőlünk ide kattintva

Meghan Markle esküvői ruhája

A legtöbb találgatás természetesen Meghan Markle esküvői ruhája köré szerveződött. Annak idején Katalin hercegné egy emlékezetes Alexander McQueen ruhával írta be magát az esküvői ruhák történelmébe, Diana hercegnő pedig viszonylag ismeretlen dizájnereket, David és Elizabeth Emanuelt kért fel habosbabos ruhája megalkotására

Meghan Markle hibátlan stílusérzékéről tett tanúbizonyságot, hogy esküvői ruhája megalkotására Clare Waight Keller tervezőt kérte fel a Givenchy divatháztól, aki egy nagyon letisztult, modern és nőies kreációt alkotott számára.

A csodaszép, az etikettnek megfelelően hosszú ujjú, alakot követő, csónaknyakú ruhát és a hercegnősen hosszú csipkefátylat egészen biztosan sokáig fogják még példaként felhozni a stílusos kisályi esküvőkkel kapcsolatban. A lenyűgöző ruhához Meghan zárt, hercegnős kontyot és egy mesebeli gyémánt tiarát viselt, amit a királynő adott neki kölcsön a nagy napra. A brit tervező Clare Waight Keller egyébként 2017 tavasza óta dolgozik a francia Givenchy divatháznál, ahol ő az első női tervező. Korábban a Chloe tervezője volt. 

Fotók: Youtube/ Royal Family élő közvetítés

 

Nézd meg ide kattintva az esküvői vendégek ruháit is! Ha valódi, Daalarna ruhás esküvőket nézegetnétek inkább, kattintsatok erre a rovatunkra!