Ivett a Daalarna tavalyi jótékonysági vásárán találta meg álmai ruháját és ez volt a fő érv amellett, hogy még 2017-ben megtartsák az esküvőt vőlegényével. Saját bevallása szerint nem izgulta túl a szervezést és “az elengedés segítette abban, hogy boldog menyasszony lehessen”. Interjúnkból megtudhatjátok, hogyan szervezte meg minimális szolgáltató bevonásával a végül fergetegesre sikerült lakodalmat. 

“Az elengedés segített abban, hogy boldog menyasszony lehessek”

Hogyan ismerkedtetek meg a férjeddel?

A munkahelyemen találkoztunk, ahol akkoriban dolgoztam, azonnal megtetszettünk egymásnak.

Milyen volt a lánykérés?

Egyszerű, egy augusztusi szerda délután, munkából hazaérve csak letérdelt elém és megkérdezte, hogy lennék-e a felesége. Természetesen igent mondtam.

Mi volt az esküvőtök koncepciója?

A legfontosabb az volt számunkra, hogy csak a hozzánk legközelebb álló emberek legyenek ott, hogy ne kelljen semmilyen elvárásnak megfelelni és csak jól érezhessük magunkat feszengés nélkül. Sok megszokott esküvői szokást mellőztünk és inkább a saját vágyaink, gondolataink alapján szerveztünk mindent.

 

Hogyan találtátok meg az ideális helyszínt?

Mindenképpen távol eső helyszínt szerettünk volna, hogy ha később visszalátogatunk vagy visszagondolunk, megmaradjon a helyszín különleges hangulata. Mivel péntektől vasárnapig megvendégeltük az egész násznépet, így az is fontos szempont volt, hogy a vendéglátó erre nyitott legyen. A Sólyomvár-lak tulajdonosai mindenben partnerek voltak, így az egész panzió mind a három napra csak a miénk volt. Abszolút vendégközpontú volt a hozzáállásuk mindenben.

Hogyan, mennyi idő alatt szerveztétek meg az esküvőt?

2017 áprilisától szeptemberre elkészült minden kényelmes tempóban.

Mi volt a kérésetek a dekorra, a meghívókra és a grafikára vonatkozóan?

A környezetnek önmagában varázsa volt, így mindent a helyi erőkre bíztunk. A nagy távolság miatt nem is lett volna lehetőség másra, de nem bánom, mert így rengeteg idegeskedéstől, feszültségtől kíméltem meg magunkat. Az elengedés segített abban, hogy boldog menyasszony lehessek.

Mi volt a catering koncepciója, milyen ételeket választottatok a vendégeknek?

A cateringet teljesen a panzióra bíztuk a fent említett ok miatt. Jó döntés volt: egyszerű, házias ételeket készítettek nekünk, ami mindenkinek nagyon ízlett. A házi süteményeket egy, a faluban lakó, idős hölgytől rendeltünk szintén a panzión keresztül. A menyasszonyi torta a szülővárosomban készült, amit a szüleim szállítottak 400 kilométeren keresztül a legnagyobb melegben. Végül tökéletes állapotban érkezett.

 

Hogyan esett a választásod pont erre a gyönyörű és különleges Daalarna esküvői ruhára?

Azt el kell, hogy mondjam, hogy a ruhával kezdődött minden. Mindig tudtam, hogy Daalarna menyasszony szeretnék lenni, sokat kalandoztunk az interneten, hogy milyen is illene hozzám. Régóta követem a Daalarna Facebook oldalát, így onnan értesültem a tavaly tavasszal megrendezett jótékonysági vásárról. Anyukám javasolta, hogy próbáljam meg, hátha. Elmentem és rengeteg, mindenre elszánt menyasszony fogadott, de nagyjából a mezőny elején már be tudtam csatlakozni a sorba.

Csodálatos ruhák voltak, szinte mindet mintha rám öntötték volna, sokat felpróbáltam, mindet imádtam, de egyértelmű volt, hogy ez az a ruha, ami igazán én vagyok. Mikor felvettem, életre kelt rajtam. A többi jelenlévő is látta, akikkel előtte soha nem találkoztunk, hogy ez illik hozzám, az én ruhám volt.

 

Szuper szervezés és nagyon jófej csajok vártak ránk ezen rendhagyó körülmények között is. Hálás vagyok a Daalarna csapatának, hogy biztosítanak ilyen lehetőséget is. Örülök, hogy egyedül kellett mennem, mert pont akkor senki nem ért rá, így senki nem befolyásolt a döntésben és habozni sem volt sok idő.

Ekkor még nem volt kitűzve az esküvő időpontja, de amint a családunk nő tagjai megláttak engem a ruhában, eldöntöttük, hogy meg kell tartanunk az esküvőt ősszel.

Mit szóltak a ruhához a vendégek és a férjed?

Amikor az oltárhoz sétáltam és odaértem a jövendőbelimhez, akkor azonnal odasúgta, hogy nagyon örül, hogy megvettem ezt a ruhát, mert gyönyörű. Mindenki imádta, bár néhányan meglepődtek rajta, mert nem a klasszikus esküvői ruha fazon, de mindenki hozzám illőnek találta és mindenkinek tetszett. A ruha azóta a lakásunk dísze egy próbabán kiállítva, mint egy műalkotás.

Mesélsz kicsit a többi részletről is a megjelenéseddel kapcsolatban?

Sminket nem viseltem, aminek nagyon örülök, mert délután 3 órától este 10-ig sírtam kisebb, nagyobb szünetekkel. Egy halvány rúzst viseltem csak a szertartás alatt és a szempilla stylistom, aki az év minden napján csodás pillákat varázsol nekem, külön készített az esküvőre egy szettet, így abszolút nem kellett foglalkoznom a megjelenésemmel. Egy kis hajdíszt viseltem a hajamban, amit jó előre internetről megrendeltem, a hajamat pár csattal magam készítettem a természetes hatás érdekében.

Nem akartam máshogy kinézni, mint egyébként. Egész nap a hajammal, sminkemmel foglalkozni, hajlakktól, alapozótól ragadni. A férjem is a természetes megjelenést kedveli, így tudtam, hogy neki is így tetszem majd a leginkább.

Milyen volt az esküvő, milyen emlékeid vannak róla?

Mindannyian sírtunk a szertartás alatt, különleges élmény volt, amit mindig meg szeretnék megőrizni magamban. Kívánom mindenkinek, hogy átélhesse ezeket a rendkívüli pillanatokat, amik nekünk megadattak.

Ha 5 szóval kellene jellemezned, milyen volt a nagy nap?

Megható, bensőséges, természetes, különleges és piszok jót buliztunk.

Meddig tartott a parti?

Egy teljesen idegen DJ-t hívtunk és egész este mulatóst kértünk tőle, végig táncoltunk. Hajnali 3-ig maradtunk.

 

Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok?

Amikor átadtam édesapámnak az ajándékot, amivel készültem neki. Amikor sétáltunk az oltár felé és láttam a vőlegényemen, hogy mennyire meghatotta a pillanat. A fogadalmaink. A buli maga, hogy mennyire jól éreztük magunkat, és az általunk kitalált programok.

Mi volt, ami miatt a leginkább izgultál az esküvő előtt?

Azon, hogy a kis létszám ellenére is jól érezzük magunkat.

Volt rossz emléked vagy olyan részlet, amit megváltoztatnál utólag?

Megpróbálnék mindig olyan testtartásban lenni, hogy az jól mutasson a képeken. 🙂

Esküvői szolgáltatók Ivett és József nagy napján:

Helyszín: Sólyomvár-lak – Komlóska
Fotó: Andras Toth Photography
Szempilla: Varga Melitta Szempilla Stylist
Torta: Torta Pont – Balassagyarmat
Ruha: Daalarna

Még több valódi esküvői beszámolót találsz ezen a linken, kattints! A Daalarna legújabb, 2018-as esküvői kollekciója, az OCEAN már próbálható a Daalarna budapesti showroomjában. Időpont-foglaláshoz kattints ide az elérhetőségekért.