Bogi és Ádám titkos történetét már korábban bemutattuk nektek a Secret Stories-on. Ezúttal a Hármashatár-hegyen megtartott, hangulatos & meghitt esküvőjük részleteit ismerhetitek meg a menyasszony beszámolójából. 

Esküvő a Hármashatár-hegyen - Bogi és Ádám nagy napja

Esküvő a Hármashatár-hegyen – Bogi és Ádám nagy napja

Az álomesküvő részletei

Ádám és én csupán egy meghitt, nyugodt és vidám esküvőt szerettünk volna, semmi más nem számított. Minden részletet ehhez az elképzeléshez igazítottunk. A Merry Go Round Duót kértük fel arra, hogy a zenéről gondoskodjanak, akik rendkívül igényes és élvezhető akusztikus zenét játszottak és ez tökéletes hangulatot adott a nagy napunknak. A dekoráció is természetes és letisztult volt. Ami pedig talán a leginkább hozzájárult az igazán meghitt és baráti hangulathoz, az a szertartás volt.

Ádámmal együtt már a tervezgetés időszakában azt éreztük, hogy mi nem egy hagyományos esküvőt szeretnénk egy számunkra teljesen ismeretlen anyakönyvvezetővel. Szerettük volna megreformálni ezt a szokást és kitaláltuk, hogy a hagyományokat felrúgva az egyik legjobb barátunkat, Leskó Robit kérjük meg arra, hogy adjon össze minket.

Robi a gimnázium kezdete óta ismer mindkettőnket, pont azóta, mióta Ádám és én ismerjük egymást. Vele és a barátnőjével, Nagy Nórival rengeteg közös programunk van, sokat utazunk együtt, ezért ők igazán ismernek minket, talán jobban is, mint mi magunkat, hiszen ők kívülről, objektívan látnak minket. Ezért lett Robi a szertartásvezetőnk és Nóri adta át nekünk a szertartás során a gyűrűket. Robinál jobb embert nem is találhattunk volna erre a feladatra. Nagyon szórakoztató és megható beszédet mondott, felváltva sírtunk és nevettünk és úgy érzem, hogy így volt igazán valódi és személyes az esküvőnk.

Esküvő a Hármashatár-hegyen

A helyszínnel kapcsolatban nagyon könnyű dolgunk volt. Interneten felkutattunk számos gyönyörű helyet, majd rangsoroltuk őket és az volt a tervünk, hogy a top három helyszínt végigjárjuk, hogy könnyebben tudjunk dönteni, de erre végül nem is volt szükség. Először az Udvarház Étterembe mentünk el, ami a Hármashatár-hegyen van és a lenyűgöző kilátás, a kedves pincérek és a természet közelsége azonnal magával ragadott minket. Amint odaértünk, rögtön tudtuk, hogy nekünk itt lesz az esküvőnk. Budapesten, a szülővárosunkban. És nem bántuk meg.

Esküvő a Hármashatár-hegyen – Bogi és Ádám nagy napja

A nagy nap megszervezése

Tavaly szeptemberben kezdtük el az esküvőnk megszervezését, de eleinte nem vittük túlzásba a munkát. Miután a helyszínt, a fotóst, a zenekart és a Daalarna ruhámat kiválasztottuk (a ruhát persze egyedül választottam), kicsit hátradőltünk és a részletekkel jóval később kezdtünk el komolyabban foglalkozni. Az előmeghívókat, az ún. “Save The Date” üzenetet már október környékén kiküldtük a vendégeinknek, hogy be tudják írni a dátumot a naptárukba, az igazi meghívókat pedig márciusban adtuk át nekik.

A Daalarna ruha

Én már évek óta szemezgettem a ruhámmal. Sokat ábrándoztam róla, hogy milyen érzés lenne egy ilyen csodaruhában férjhez menni Ádihoz. Mindig is pont ez a stílus tetszett és ez a szabás. A japánujjas makramé csipke felső és a könnyű tüll alsó engem teljesen elvarázsolt és óriási boldogság volt számomra az álomruhámban kimondani Ádámnak az igent. A ruhapróbák is mindig szuper hangulatúak voltak és ezért nagyon fognak hiányozni. Azon felül, hogy mindig mindenki kedves és segítőkész volt velem, mérhetetlen profizmust éreztem magam körül, ezért végig teljesen nyugodt lehetettem, hogy a szervezés ezen része sínen van. Tudtam, hogy gyönyörű ruhát kapok majd a Daalarna szalonban, de a végeredmény felülmúlta a várakozásaimat.

A férjem kevés dolgot dicsér meg annyira, mint ahogy a Daalarna ruhámmal tette. Nagyon tetszett neki és úgy gondolja, hogy egy ilyen különleges, elegáns és egyszerű ruha illett hozzám a legjobban. Ha ő választhatott volna nekem ruhát, ő is ilyet választott volna. Persze a többiek is teljesen oda voltak a ruhámért, főleg a családom és a barátnőim.

Esküvő a Hármashatár-hegyen - Bogi és Ádám nagy napja

Esküvő a Hármashatár-hegyen – Bogi és Ádám nagy napja

Grafika és dekoráció

A meghívót és a több dekorációs elemen is visszaköszönő logónkat Ádám tervezte meg. Ehhez ő ragaszkodott, mert nagyon szeret designnal foglalkozni. A díszítéssel kapcsolatban a legfőbb szempont a természetesség és a visszafogottság volt. Szerettük volna, ha főleg a természetben megtalálható és lehetőleg újrahasznosítható anyagokból készül a dekor. Így végül minden üvegből, fából készült és igyekeztünk idénynövényeket választani a csokrokhoz és a díszítéshez is.

Pasztell színű boglárkára és angol rózsára esett a választásunk, a csokrom is ezekből a növényekből készült.

Ugyan minimál dekort szerettünk volna, mégis azt gondoltuk, hogy jobb az ilyesmit profikra bízni, ezért az Orsi Dekor céggel dolgoztunk együtt, akikkel maximálisan meg voltunk elégedve. Tényleg csodaszép környezetet alakítottak ki. A legjópofább partikellékünk viszont két darab óriási Instagram keret volt. Ezt az ötletet imádta a násznép és szinte mindenki fotózkodott a kerettel, amin az általunk kért név, profilkép, szöveg, hangulatjelek és hashtagek szerepeltek. Nagyon örülünk, hogy sikerült találnunk valamit, ami még inkább feldobta a hangulatot és amit talán más esküvőkön még nem láttak a vendégeink.

Emlékek

Egyáltalán nem olyan volt az esküvőnk, mint amilyenre számítottunk. Gondoltuk, hogy biztosan jó lesz, mert miért ne, mégiscsak egy vidám esemény, de a végeredmény minden képzeletet felülmúló volt. Csöpögősen hangzik, de ez a nap valóban eddigi életünk legszebb és legboldogabb napja volt. Eleinte, főleg a szertartás előtt roppant módon izgultam, alig bírtam összeszedni magam. Aztán annyira megható és vicces volt a szertartás, hogy egészen megnyugodtam és onnantól kezdve az esküvőnk minden pillanatát maximálisan át tudtam élni és tudtam élvezni. Ádám végig nyugodt volt (nem is értem hogyan csinálta) és ő is nagyon jól érezte magát. A meseszép napot pedig egy fergeteges buli koronázta meg, ahol egyszerűen minden tökéletes volt: a zene, a hangulat, a vendégeink. Ennél szebb esküvőt nem is kívánhattam volna.

A fogadalmak

Mivel borzasztóan izgultam a szertartás előtt és alatt, képtelen voltam fejből elmondani a fogadalmamat, ahogy azt eredetileg terveztem, ezért felolvastam az egészet. Ettől még úgy érzem, hogy jól sikerült, Ádám utána meg is dicsért, hogy milyen jól beszéltem. Pedig biztosan remegett a hangom. Az én beszédem inkább romantikus és csak visszafogottan vicces volt, Ádám fogadalmában viszont inkább a humor dominált, a végére viszont igazán megindító lett. Azt hiszem a fogadalomtétel volt a legkülönlegesebb pillanata az egész napnak.

Az ételek

Ez volt a legkevésbé hangsúlyos kérdés számunkra, de persze igyekeztünk egy olyan menüsort összeválogatni, hogy biztosan mindenki megtalálhassa a maga fogára valót. Volt előétel, majd újházi tyúkhúsleves, különböző sültek, köretek és saláták. Arra is odafigyeltünk, hogy a speciális igényekkel rendelkezők is jóllakhassanak, így volt külön gluténmentes, laktózmentes és vegetáriánus opció is.

A süteményeket a nagymamám és az anyukám sütötték, a tortát viszont készíttettük. Nagyon szép málnás-csokis pucér tortánk volt élővirág díszítéssel, de azért, hogy biztosan mindenki megtalálja a számítását, készültünk laktózmentes és gluténmentes kiegészítő tortákkal is.

A közös tánc

A táncra nagyon készültünk Ádámmal. Szerettük volna megviccelni egy kicsit a násznépünket, ezért Ed Sheeran egyik romantikus, lassú számára, a Perfect-re kezdünk el táncolni. Két percig lassúztunk és amikor már mindenki pityergett és elhitte, hogy ennyi lesz az első táncunk, akkor berobbantunk egy nagyon pörgős és humoros tánccal. Ádám vágta össze a zenét az esküvő előtt és nagyjából 10-15 különböző szám volt összemixelve egy szerintem igazán szuper egyveleggé. Mindketten nagyon élveztük ezt az eleinte megható, majd nagyon vicces táncot, még Ádám is, aki egyébként szinte soha nem táncol. Ezzel tökéletesen megalapoztunk a bulit és amint vége lett a táncunknak, teljes gőzzel indult is a hajnalig tartó parti.

 

 

A legemlékezetesebb pillanatok

Három olyan momentuma volt az esküvőnknek, ami számomra valószínűleg mindig a legemlékezetesebb marad majd. A szertartás, különösen Ádám felém tett fogadalma, az esti online kvíz, amely 30 rólunk szóló kérdésből állt, majd az első táncunk. A kvíz egyébként nagyon jól sikerült, rengeteget nevettünk a vendégeinkkel együtt és a játék nyertesének az ajándéka egy velünk eltöltött vacsora volt, amit az esküvőnk után egy héttel meg is tartottunk.

A legszebb élmény

Biztos furán hangzik, de nagyon jó érzés volt kicsit különvonulni Ádámmal a vacsora után. A fotósunkkal, Karczag Danival kimentünk a természetbe pár olyan fotót készíteni, amin csak Ádámmal ketten vagyunk, a vendégeink nélkül. Ott álltam Hármashatár-hegy tetején az erdő szélén, meseszép kilátással, a férjemmel. Csönd volt és épp ment le a nap. Csodás pillanat volt. Olyan hálát éreztem, mint még soha.

 

Esküvő a Hármashatár-hegyen - Bogi és Ádám nagy napja

Esküvő a Hármashatár-hegyen – Bogi és Ádám nagy napja

Ami miatt izgultam

Az esküvőt megelőző időszakban, sőt még egy nappal előtte sem izgultam. Tudtam, hogy ez egy annyira jó dolog, ami velünk történik, hogy az esküvő is csak és kizárólag szuper lehet. Ádám és én is végig nyugodtak és lazák voltunk, de aztán az esküvő napján a szertartás előtt rám tört a félelem. Féltem, hogy nem tudok majd megszólalni a szertartás alatt vagy el sem jutok odáig, mert elesem a magassarkúmban a bevonulás közben.

Annyira felspannoltam magam, hogy elfelejtettem magamhoz venni a gondosan megtervezett menyasszonyi csokromat és anélkül vonultam be az apukámmal. Ez persze nem a világ vége, nekem sokáig fel sem tűnt, de azért így utólag vicces. A szertartás alatt és főleg miután én elmondtam a fogadalmamat, teljesen megnyugodtam és rájöttem, hogy életem szerelmével állok ott a barátaink és a családunk előtt, így igazán nincs mitől félnem.

 

Amit másképp csinálnék

Történt egy-két baki, de semmin nem változtatnék, minden így volt jól. Elfelejtkeztem a csokromról, mint ahogy azt korábban említettem, de nem gond, így legalább lesz mit mesélni és lesz min nevetni. Talán annyit másképp csinálnék, hogy a kezdetektől fogva kényelmes cipőben lennék. Eleinte az egyébként csodaszép, de nem túl kényelmes magas sarkú nude zárt cipőmet viseltem és egy-két óra múlva nem éreztem túl jól magam benne, ezért átvettem egy jóval komfortosabb, telitalpú nyári szandálra. Utólag rájöttem, hogy a hosszú ruhám miatt szinte egy pillanatig sem látszott ki a cipőm, így valójában felesleges volt magassarkúban tipegnem, viselhettem volna az elejétől fogva a kedvenc nyári szandimat.

   

Esküvői szolgáltatók Bogi és Ádám nagy napján: 

Ruha: Daalarna
Helyszín: Udvarház Étterem, Budapest, a Hármashatár-hegyen
Fotós: Daniel Karczag Wedding Photography
Cinematográfus: Honti Gergely (Daniel Karczag Wedding Photography)
Zene: Merry Go Round Duo
Dekoráció: Orsi Dekor
Partikellékek: InstaKeret
Ceremóniamester: Kapin Krisztina
Szertartásvezető: Leskó Róbert
Frizura: Nemes-Meggyes Zsuzsanna
Smink: Kapin Krisztina
Torta: Gruber Ágnes
Kiegészítő torták és pogácsák: Daubner Cukrászda
Meghívók: Drobinoha Ádám

Olvasd el Bogi és Ádám megismerkedésének és eljegyzésének történetét a Secret Stories-on, ide kattintva. Még több valódi esküvői beszámolót olvashatsz ezen a linken, kattints!