Vanda és Edmond rusztikusan elegáns, romantikus és természetes esküvőről álmodott. A Luxemburgban élő menyasszony most megosztja a Secret Stories olvasóival a megvalósítás részleteit és a nagy nap legszebb pillanatait. 

Rusztikusan elegáns esküvő a Budai Várnegyedben

Rusztikusan elegáns esküvő a Budai Várnegyedben, Fotók és videó: Pinewood Weddings

Hogyan ismerkedtetek meg a férjeddel?

A férjem, Edmond félig libanoni, félig belga származású és Luxemburgban nőtt fel, a találkozásunkra azonban Budapesten került sor majdnem 7 évvel ezelőtt. Edmond az Erasmus program keretében cserediákként érkezett az iskolába, ahol tanultam, én pedig az egyetem cserediákjainak szerveztem programokat. Az egyik ilyen program alkalmával ismerkedtünk meg. Sok-sok hónap távkapcsolat után először Luxemburgban, majd Párizsban és Londonban éltünk, míg végül néhány éve Luxemburgba költöztünk.

Milyen volt a lánykérés?

A lánykérés az ötödik évfordulónkon történt 2015 szilveszterén. Erre az alkalomra az egyik kedvenc városomba, Velencébe utaztunk. Semmit sem sejtettem, ugyanis az utat együtt szerveztük, mint évfordulós ajándék és Edmond ugyanolyan volt, mint máskor, így teljesen váratlanul ért, mikor szilveszter másnapján térden állva elővette a gyűrűt a zsebéből a gyönyörű hotelszobánkban. Természetesen nagyon örültem és rögtön igent mondtam. 🙂

Milyen esküvőt álmodtatok meg magatoknak?

Edmond – libanoni gyökerei miatt – a nagy, 500 fős esküvőkhöz van szokva, tűzijátékkal, tíz emeletes tortával és társaival. Ezzel szemben én egy kisebb, meghitt esküvőt képzeltem el, ami némi nehézséget okozott eleinte. Ennek ellenére mindkettőnk számára a legfontosabb az volt, hogy olyan esküvőt hozzunk létre, ami minket tükröz. Ez alapján sikerült végül egy rusztikusan elegáns, romantikus, de mégis természetes hangulatot megteremteniünk.

Hogyan szerveztétek meg a nagy napot Luxemburgból?

Elég korán, kicsivel több mint egy évvel a kitűzött dátum előtt kezdtük meg az első előkészületeket. Ez nagyon korainak tűnhet, de rendezvényszervezőként eleinte úgy gondoltam, hogy a férjemmel együtt, külső segítség nélkül fogjuk megszervezni az esküvőnket, de a távolság néhány hónapnyi kiesést okozott. Emiatt végül úgy döntöttünk, hogy a budapesti bázissal rendelkező Miss Planner Budapest segítségét kérjük a szervezést illetően.

 

Melyik esküvői szolgáltatót foglaltátok le legelőször?

A legelső szolgáltató, akit felkerestünk, a Pinewood Weddings volt. Már egy ideje követtem a munkájukat, mondanom se kell, hogy egyáltalán nem volt nehéz meggyőznöm Edmondot, hogy ezt a tehetséges duót kérjük fel életünk egyik legfontosabb napjának megörökítésére. Ezt követte a menyasszonyi ruhám kiválasztása.

Egyértelmű volt, hogy Daalarna ruhában szeretnék az oltárhoz vonulni. Nem csak azért, mert a különböző kollekciók rengeteg gyönyörű ruhája közül lehetett valasztani, hanem mert lehetőségem volt a kiválasztott ruha személyre szabására.

Az eredeti ruhán való változtatásoknak köszönhetően egy igazán hozzám illő ruha született és szerintem ettől lett különleges és egyedi a végeredmény. Nem utolsó sorban nagyon fontos volt számomra, hogy magyar tervező által készített ruhám legyen.

Végül az összes többi szolgáltatót az általunk megálmodott stílus alapján választottuk ki. Közös pontjuk az egyszerűség, de mégis kimagasló minőség, illetve a munkájuk iránti szenvedély és elhivatottság volt.

Mikor küldtétek ki a meghívókat?

Tekintve, hogy a vendégek nagy része külföldről, rengeteg különböző országból érkezett, a meghívót megelőzően dátumfoglalót küldtünk a meghívottaknak az esküvő előtt körülbelül nyolc hónappal. Ennek köszönhetően – amíg mi a részletek véglegesítésén dolgoztunk – nyugodtak lehettünk, hogy a vendégeknek elég ideje volt az út megszervezésére. Miután minden fontos helyszínt lefoglaltunk, a meghívókat négy hónappal az esküvő előtt kezdtük el kiküldeni. Természetesen akinek tudtuk, személyesen adtuk át.

Hogyan találtatok meg az ideális helyszínt?

A helyszínek kiválasztásánál is a legfontosabb szempont számunkra az volt, hogy minket tükrözzenek. A szertartást a Mátyás-templomban tartottuk. Erre a templomra nem csak a Budai Várnegyed hangulata és a gyönyörű kilátás miatt esett a választásunk, hanem az épület különleges díszítése miatt, amely tökéletesen ötvözi a magyar és közel-keleti motívumokat. Úgy gondoltuk, hogy emiatt nagyon jól illik a mi multikulturális párosunkhoz.

Szintén fontos volt, hogy lehetőségünk nyílt a ceremóniát az anyanyelveinken tartani: félig magyarul, félig franciául.

A templomból a vendégek a Kiosk Budapest felé vették az irányt. Ezt a nem túl szokványos esküvői helyszínt a rendezvényszervezőink segítségével találtuk. A kívülről klasszikus épület egy hangulatos ipari jellegű, de mégis elegáns enteriőrt rejt, mely a Flóra Floral Botanical Atelier által készített csodaszép virágdekoracióval díszítve tökéletesen illett a romantikus, rusztikusan elegáns stílushoz, amit elképzeltünk.

Hogyan esett a választásod pont erre a gyönyörű és különleges Daalarna ruhára?

Az egyetlen, amit biztosan tudtam mielőtt elkezdtem a ruhakeresést, hogy egy egyszerű, időtálló stílusú, de mégis különleges, részletgazdag ruhát szeretnék.

A ruhámat már a legelső ruhapróbán kiválasztottam, de többször visszalátogattam a szalonba, hogy biztos legyek benne, jól döntöttem. Nagyon tetszett a részletgazdagsága, de voltak olyan részei is, amelyekben nem voltam biztos. Azonban valahogy – bár rengeteg gyönyörű ruhát felpróbáltam – minden próba végén ebben a ruhában éreztem magam igazán különlegesnek.

Szerencsére Benes Anita és a Daalarna segítőkész csapata megnyugtatott, hogy lehetőség van változtatni az eredeti ruhán, így a kéréseim alapján egy olyan ruhát hoztak létre, amit teljesen magaménak éreztem és úgy gondolom, tökéletesen illett hozzám és az esküvő stílusához egyaránt.

Mit szóltak a ruhához a vendégek és a férjed?

A férjemnek nagyon tetszett a ruhám, főleg az apró részletei fogták meg és ő is úgy gondolja, hogy tökéletesen illett hozzám. Bár rengeteg különböző nemzetiség és korosztály képviseltette magát az esküvőnkön, mindenki nagyon különlegesnek és gyönyörűnek találta a menyasszonyi ruhámat.

Melyek az első gondolatok, amelyek eszedbe jutnak a nagy napról?

Összességében minden nagyon jól sikerült. Nem csak a nagy nap a készülődéstől a ceremónián, fotózáson, vacsorán át a buliig, hanem az azt megelőző pénteki összejövetel a Szimpla Kertben és az esküvő másnapján a Brody House-ban megrendezett brunch is pont úgy ment, ahogy azt elképzeltük.

Edmonddal igyekeztünk az esküvői hétvége minden pillanatát megélni, így néha-néha a vendégseregtől picit távolabb pár szót váltottunk vagy együtt megcsodáltuk a részleteket, amiket együtt álmodtunk meg és annyi hónapon át szerveztünk. Az esküvő napján mindketten nagyon boldogok voltunk és remekül éreztük magunkat. 🙂

Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok?

Számomra az esküvő egyik legemlékezetesebb része a ceremónia, pontosabban a gyűrűcsere volt. Nagyon megható volt a családunk és barátaink előtt elmondani a fogadalmakat ebben a gyönyörű templomban és látni, hogy a vendégek mennyire örülnek a boldogságunknak.

A gyűrűcsere után a templom kántora az Ave Maria-t énekelte, ami még különlegesebbé tette ezt a fontos pillanatot.

Mikor feltettem ezt a kérdést Edmondnak, ő azt mondta, neki a legemlékezetesebb az volt, amikor először meglátott a templomban és az oltárnál állva nézte, ahogy végigsétálok a templom padjai között…vagy amikor a ceremónia után együtt bevonultunk a Kioskba…vagy az első táncunk. 🙂

Mi volt, ami miatt a leginkább izgultál az esküvő előtt?

A szervezés alatt talán amiatt izgultam a legjobban, hogy sikerüljön mindent időben befejeznünk a rengeteg munka mellett, mivel mindketten nagyon sokat dolgoztunk az esküvőt megelőző hónapokban. Illetve, hogy a saját elképzelésünket szem előtt tartva sikerüljön a vendégek különböző elvárásainak is megfelelnünk. Szerencsére az esküvő előtt minden részlet összeállt, így a nagy napon nyugodt és nagyon boldog voltam.

Mi volt a legszebb élményed?

Látni, hogy a több mint tíz különböző országból és kultúrából érkező vendégeink együtt ünnepelnek és egymásba karolva táncolnak hajnalig.

   

    

       

Vanda & Edmond rusztikusan elegáns esküvőjének közreműködői:

Fotó + film: Pinewood Weddings
Menyasszonyi ruha: Daalarna – Benes Anita
Esküvőszervezés: Miss Planner Budapest
Helyszínek: Brody House, Brody Apartment, Mátyás-templom, KIOSK Budapest
Dekoráció és virágok: FLÓRA Floral Botanical Atelier
Cipők: Repetto (Vanda), Paul Smith (Edmond)
Szmoking: Hugo Boss
Fülbevaló: Rienne Bride
Torták: Az én Tortám
Ceremóniamester: Pallagi Ákos
Smink: Laura Tegely
Haj: Kitti Gém
Élőzene: Canarro
DJ: M-Sound DJ

Még több valódi esküvői beszámolót olvashatsz ezen a linken, kattints!