“Mindenféle túlzás nélkül állíthatom, hogy a legnagyobb sikert a helyszín mellett a ruhám aratta.” – Szabina & Andris nagy napjával folytatjuk valódi esküvőket bemutató sorozatunkat. 

Hogyan ismerkedtetek meg?

2010 nyarán találkoztunk először Siófokon egy buliban a közös barátaink révén, és ők mutatottak be minket egymásnak. Akkor még mind a ketten párkapcsolatban éltünk, így tehát abban az évben még nem volt semmi. 2011 őszén ismét összehozott minket a sors egy közös baráti mozizásnak köszönhetően, és akkor már mind a ketten egyedülállók voltunk. Mind a kettőnknek szimpatikus volt a másik, így egymás mellé ültünk a moziban, és végigbeszélgettük a filmet. Ezután egyik randi követte a másikat.

Milyen volt a lánykérés?

Pont olyan, amilyennek elképzeltem. Mivel a lánykéréskor már 5 éve együtt voltunk, így már előtte párszor szóba jött az esküvő gondolata, hiszen mind a ketten biztosak voltunk egymásban és a szerelmünkben. Ettől függetlenül én sosem erőltettem a dolgot, szerettem volna, ha Andris magától érzi majd azt, hogy szeretne elvenni feleségül. Annyit mondtam neki,hogy nem szeretnék nagy felhajtást, ez legyen csak a mi kettőnk pillanata. Őszintén szólva nagyon meglepődtem, amikor Párizsban a hotelszobában letérdelt és feltette a nagy kérdést.

Örömmel mondtam neki igent és szinte azonnal elkezdtük tervezni az esküvőt, habár csak másfél évre rá terveztük a nagy napot, hagyva elég időt az előkészületeknek.

Milyen esküvőt képzeltetek el magatoknak?

Mindenképpen természetközeli helyszínt álmodtunk meg, sok zölddel, madárcsicsergéssel és rusztikus dekorelemekkel. Mindig is azt szerettem volna, ha a boldogító igent a család és a barátok jelenlétében mondhatjuk ki, ezt követően pedig egy reggelig tartó, fergeteges bulit csaphatunk, amit utána életünk végéig emlegethetünk. Szerencsésre ez az elképzelés valóra is vált.

Hogyan találtátok meg ehhez az ideális helyszínt?

Már a lánykérés előtt is lelkes olvasója voltam a Secret Stories Facebook oldalának, ahol egyik nap épp Szandra és Zsolti esküvői történetét olvastam. A helyszín Mátyusházapuszta (egy Pápa melletti kis település), egy Playa Luna nevezetű magánbirtok volt, ami tökéletesen egyezett azzal az elképzeléssel, ami a helyszínnel kapcsolatos volt. Amikor megláttam a képeket, egyből tudtam, hogy ha nem itt lesz az esküvőnk, akkor sehol máshol. Pálmafák, gyönyörű nagy tó, homokos part, mintha nem is Magyarországon lenne, egyszerűen maga a csoda.

Az első dolgunk volt az esküvőszervezéssel kapcsolatosan a helyszín lefoglalása már másfél évvel a nagy nap előtt.

Hogyan, mennyi idő alatt szerveztétek meg az esküvőt?

A lánykérés 2016 októberében történt, az esküvő napját pedig 2018. június 30-ra tűztük ki, ezáltal elég időt hagyva magunknak arra, hogy mindent szép nyugodtan elő tudjunk készíteni és azokat a szolgáltatókat tudjuk megszerezni, akiket mindenképpen szerettünk volna. Egyik régi ismerősöm,Tóth Alexandra, amikor megtudta,hogy esküvőnk lesz, felajánlotta, hogy segít megszervezni a nagy napot. Neki ezúton is szeretnénk tiszta szívből megköszönni mindazt, amit értünk tett, hogy minden tökéletesen sikerüljön.

Először nem is gondolkodtunk azon, hogy szeretnénk esküvőszervezőt, de így utólag visszagondolva akkora könnyebbséget jelent a párok számára egy olyan személy, aki segít levenni a terhet a vállukról, hogy mindenkinek csak ajánlani tudom ezt az extra szolgáltatást. Számunkra különösen fontos volt, hiszen 5 éve Londonban élünk, az esküvő pedig Magyarországon volt.

Szandi ezen kívül rengeteg kiváló szolgáltatót tudott nekünk ajánlani, így nem kellett azzal külön időt eltöltenünk, hogy megkeressük a legjobbakat.

Mi volt azálmotok a dekorra, a meghívókra és a grafikára vonatkozóan?

A meghívókat a férjem álmodta meg és ő saját maga is készítette el digitálisan. Úgy döntöttünk, hogy mindenkinek online küldjük csak el, hiszen külföldről egyébként is nehéz lett volna eljuttatni egyesével. Ráadásul a mai világban már rengeteg minden interneten működik.

A dekorral kapcsolatban én mindenképpen egyszerű, természetközeli, rusztikus stílust álmodtam meg, sok-sok természetes anyaggal. Színválasztásban a zöld és a fehér dominált. Nem szerettük volna túldekorálni az alapból álomszép helyszínt, így Szabinának, a dekorosunknak is mondtuk, hogy próbáljon meg minél egyszerűbb, természetes dekorral készülni, de azért legyen mutatós is. Szerintem sikerült megvalósítania. 🙂

Milyen ételeket választottatok a vendégeknek?

A helyszínnel együtt a catering már adott volt, hiszen egy bizonyos létszám felett kizárólagos szerződésük van a Waldorf céggel, ami számunkra kiválónak bizonyult, hiszen úgy állíthattuk össze az ételeket és italokat, ahogy mi szerettük volna. Amint nagyjából összeállt az általunk elképzelt menü, Csillával és Szandival elmentünk egy próbavacsorára, ami egy dunai hajókázással egybekötött este volt, és már ott biztosan tudtuk, hogy a násznép imádja fogja. Igyekeztünk olyan ételeket összeválogatni és annyi félét, amiből mindenki tud választani. Voltak köztük magyaros ételek (például sertésoldalas krumplipürével és párolt káposztával), de ugyanúgy gondoltunk azokra is, akik a könnyebb ételeket preferálják.

Viszonylag sok volt a külföldi vendég is, akiknek szerettük volna megmutatni a tradicionális magyar ételeket, így éjfélkor a töltött káposzta is elmaradhatatlannak bizonyult.

És a sütemények + menyasszonyi torta?

Sok jót hallottunk Az egy csipet torta csapatáról, akik a rusztikus desszertekben is kiválóan otthon vannak. Ugyanúgy fontos volt (amellett, hogy a torta illeszkedjen a dekorhoz és szép legyen), hogy az íze is jó legyen, ami a próbakóstoláskor kiderült, hogy tökéletes választásnak bizonyulnak, hiszen mind a tíz ujjunkat megnyaltuk utána. Ezen kívül még a család által sütött házi sütemények is helyet kaptak a desszertasztalon.

Hogyan esett a választásod pont erre a nagyon különleges Daalarna esküvői ruhára?

Elmondhatatlanul hálás vagyok a Daalarna egész csapatának. Az elejétől kezdve, ahogy beléptem a szalonba, úgy éreztem, hogy a legnagyobb odafigyeléssel és törődéssel foglalkoznak velem, teljes profizmussal, kedvességgel és odaadással. Már évek óta tudtam, hogy a Daalarna szalonból fogom kiválasztani a menyasszonyi ruhámat, még mielőtt megkérték a kezem és teljes biztossággal állítom,hogy ez volt a legjobb döntés. Gyönyörűbbnél gyönyörűbb ruhák sorakoztak fel a szalonban, és bármit egyéni kérés alapján szabnak a menyasszonyra, így biztosítva az egyediséget. Én már a rubapróba előtt tudtam, hogy melyik ruhát szeretném, de persze többfélét is felpróbáltam. Végül az lett a befutó, amit először kinéztem magamnak. Minden menyasszony megtalálja a szalonban az áhított ruhát, ebben biztos vagyok. Külön hálás köszönet Mariannak, a szabászat vezetőjének, aki minden egyes ruhapróba alkalmával a legnagyobb hozzáértéssel, türelemmel és profizmussal szabta tökéletesre a ruhámat.

Köszönöm még egyszer Benes Anitának és az egész Daalarna csapatnak, végtelenül hálás vagyok, hogy életem legboldogabb napján a világ legszebb menyasszonyának érezhettem magam a csodálatos ruhámban.

Mit szóltak a ruhához a vendégek és a férjed?

Mindenféle túlzás nélkül állíthatom, hogy a legnagyobb sikert a helyszín mellett a ruhám aratta. Amikor Andrist megkérdeztem pár hónappal az esküvő előtt, hogy milyen ruhában tudna elképzelni, pontosan azt a ruhát írta le, amit én előtte már régen kiválasztottam. Amikor először a templom bejárata előtt meglátott benne, egyből láttam, hogy jó választás volt, hiszen az arckifejezése mindent elárult.

Az esküvő óta is folyamatosan kapom a ruhámról a bókokat, még ismeretlenektől is, hogy az egyik legszebb menyasszonyi ruha volt, amit eddig életükben láttak.

Mesélsz kicsit a többi részletről is a megjelenéseddel kapcsolatban?

Természetes, egyszerű sminket és hajat szerettem volna, főleg hogy a ruha önmagában csodálatos volt és hiba lett volna elvonni róla a figyelmet az egyéb dolgokkal. A hajamat kiengedve szerettem volna, laza hullámokkal, élővirágokkal díszítve. Az egyik fő virág a dekorban a rezgő volt, ami a hajamban is visszaköszönt.

Milyen volt az esküvő, milyen emlékeid vannak róla?

Az egész nap olyan volt, mintha egy tündérmesébe csöppentem volna, egy álom vált valóra. Mindig is olyan esküvőt szerettem volna, ahol együtt ünnepelhetünk azokkal az emberekkel, akik a legközelebb állnak hozzánk. Sokan mondták,hogy ne izguljak és próbáljam meg élvezni minden egyes percét, mert hamar vége lesz. Ez így is történt, de úgy érzem, hogy nem izgultuk túl és minden a legtökéletesebben alakult.

Meddig tartott a parti?

Úgy döntöttünk, hogy egyaránt szeretnénk zenekart és DJ-t is. A Norbi és Marietta partyduó megalapozta a tökéletes, bulis hangulatot éjfélig, a menyasszonytáncig, majd ezt követte Kopka Sanyi, aki reggel 7-ig megállás nélkül játszotta a jobbnál jobb zenéket abban a stílusban, amiket kértünk tőle. Az esküvőnkön túlnyomó részt fiatalok voltak, így a zene stílusa is ehhez igazodott, főleg éjfél után, de persze gondoltunk az idősebb korosztályra is és a régebbi számok, illetve egy kis mulatós is ugyanúgy helyet kapott az este folyamán. Már bőven világos volt, amikor a kemény mag utolsó tagjai is nyugovóra tértek.

Másnap pedig folytatódott az after, hiszen néhány közeli baráttal hétfő reggelig ott maradtunk a helyszínen.

Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok?

A first look,amikor a férjem először látott meg a templom bejárata előtt és a nyitótáncunk.

Mi volt a legszebb élményed?

Az egész nap úgy volt tökéletes, ahogy volt. A szeretteink és a barátaink együtt ünnepeltek velünk a nagy napon és ez csodálatos volt. Reggel felkeltem és arra eszméltem, hogy másnap reggel 7-kor a napfelkeltében együtt táncolok a barátaimmal. Bármikor újra átélném ezt a napot.

Mi volt, ami miatt a leginkább izgultál?

A legjobban amiatt izgultunk, hogy ne essen aznap az eső. Az esküvő előtti napokban hatalmas esőzések és viharok voltak, de szerencsére aznapra kisütött a nap és végig nagyon jó idő volt. Estére egy kicsit lehűlt a levegő és mivel szabadtéri volt az esküvő, így néhányan este már fáztak, de a helyszínen biztosítottak plédeket, így annak is elviselhető volt, aki nem táncolta végig az estét.

Volt rossz emléked vagy olyan részlet, amit megváltoztatnál utólag?

A pálinkát úgy beszéltük meg, hogy egy részét Andris családja hozza, a másik részét pedig a mi családunk. A reggeli nagy készülésesben a mi részünkről otthon maradt az összes, amit a család kifejezetten erre az alkalomra tartogatott már évek óta. Az út felénél jutott az eszünkbe, és mivel mi Nagykanizsán lakunk, ami Pápától 2 óra út, így már esélyünk sem volt visszafordulni, különben lekéstem volna a készülődést. Az öcsém egy kicsit később indult el otthonról, aki a nagymamám házától jött és édesanyámnak eszébe jutott, hogy ott is van pár liter, így azt el tudta hozni. Amint megérkezett a helyszínre, 5 literből 3 a földön landolt. Ettől függetlenül persze volt mit innia a násznépnek így utólag visszagondolva már csak nevetünk az egészen.

A másik, ami még talán ennél is nagyobb fejfájást okozott, hogy Andris már az esküvő előtt hónapokkal készült meglepetésvideókkal, amiket ő készített és a legénybúcsún leejtette a külső winchestert, amin nem csak a videók voltak, de az évek során készült összes kép és videó is. Sajnos bárhogy is próbálkoztunk, az adatokat már nem lehetett megmenteni.

Ettől függetlenül az esküvő előtti napon még a helyszínen gyorsan készítettünk egy videót, ami tökéletes lett és le tudtuk játszani este. Innentől kezdve az új emlékekre már úgy fogunk vigyázni, mint a szemünk fényére. 🙂

Esküvői szolgáltatók Szabina és Andris nagy napján:

Helyszín: Playa Luna
Ruha: Daalarna
Esküvőszervező: Tóth Alexandra
Fotó: Kíra és Milán (The Click Wedding)
Ceremóniamester: Síposhegyi Zoltán 
Torta: Egy csipet torta
Zenekar: Norbi és Marietta partyduó
DJ: Kopka Sándor
Dekor: Sabinadecors
Catering: Waldorf
Videó: Vágó Gyula (Vagoart)

Még több valódi esküvői beszámolót találsz ezen a linken, vagy kövess minket az Instagramon még több inspirációért! Nézd meg a Daalarna legújabb esküvői kollekciójának kampányfotóit ide kattintva