Ezúttal egy kedves Daalarna menyasszonyunk, Ivett és kedvese, Máté titkos történetét ismerhetitek meg 5 kérdés az esküvőről rovatunkban.

Hogyan ismerkedtetek meg és milyen volt a lánykérés?

2016 nyarán ismerkedtünk meg Szigligeten. Mindketten nagyon szeretjük a Balatont, tekintve, hogy a szüleink a Balaton környékéről származnak, és nagyon sok gyerekkori emlék köt minket oda. Édesapám vitorlás hajóját a szigligeti kikötőben tároljuk, Máténak az egyik nagyon jó barátja, pedig egy kis helyet működtetett a szigligeti strandon, így adott volt, hogy egyszer találkozni fogunk, hiszen mindketten elég sokszor megfordultunk ott. Én akkor még Pesten, Máté pedig Győrben élt, így az elején inkább csak a Balatonon láttuk egymást. A megismerkedésünk után fél évig telefonon és néha egy-egy randi alkalmával láttuk egymást, de komolyabbra karácsony tájékán fordult a kapcsolatunk, amikor több hónapos szünet után Máté meglátogatott Budapesten. Rá fél évre már azon kaptam magam, hogy Győrbe költöztem, és itt kezdtük el felépíteni a közös életünket. Máté kitartása végül sikert ért el. 🙂

A lánykérést soha nem fogom elfelejteni. Mikor még csak pár hónapja jártunk, már akkor arról beszélgettünk, hogy hol tartanánk meg és milyen lenne az esküvőnk. Álmodoztunk.

Egy márciusi borongós vasárnapi napon végül megtörtént a lánykérés. Az első randink alkalmával nagyon sok kis „titkos” helyet megmutatott nekem, és köztük volt egy kis kápolna is a Csobánc hegyen, ahonnan a kilátás maga a csoda. Én éppen háttal álltam neki, mert néztem a távolba a hegyeket és arra a mondatára fordultam meg, hogy „Képzeld el magad itt, egy csodaszép menyasszonyi ruhában…”, majd letérdelt és a megismerkedésünktől kezdve elmesélte az érzéseit, és a végén feltette a nagy kérdést, amire természetesen én igennel válaszoltam, nagy könnyzápor kellős közepette. 🙂

Ha 5 szóval kellene jellemezned, milyen volt az esküvőtök?

Csoda, szerelem, természetesség, Balaton, szeles.

Mi volt a legemlékezetesebb pillanat?

Több ilyen is volt a nap folyamán. Az első, amit említenék a first look volt. Olyan földön túli boldogságot még szerintem soha nem éreztem. Láttam a szemében a szerelmet. Tele volt érzelemmel az a pillanat, csak mi ketten. Nagyon vártuk már ezt a pillanatot. Amikor odaértem hozzá és megfordult a csodálat látszott a szemében, majd az első könnycsepp is kicsordult a szeméből, és akkor tudtam, hogy jó döntés volt, hogy emellett a ruha mellett döntöttem. (Előtte ő természetesen nem látta a ruhám, nagy titoktartás közepette történt a készülődésem is.) A templomba együtt mentünk le a kis VW Bogárunkkal, és végig a könnyeinket kellett törölgetnünk az arcunkról alig hittük el, hogy ez a nap végre eljött és átélhetjük ezt a boldogságot.

A másik legemlékezetesebb része az esküvőnknek szerintem a polgári szertartásunk volt. Végig sírtam az egészet, annyi érzelem volt benne, és az anyakönyvvezető annyira személyes beszédet mondott, hogy egyszerűen nem is lehetett kibírni sírás nélkül.

A harmadik ilyen a tűzijáték volt, amivel a szüleim leptek meg minket. Egyszerűen felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk.

Mi volt, ami miatt a leginkább izgultál?

Teljesen nyugodt voltam, egészen addig, ameddig nem ültem be a fodrász székébe. Ott nagyon elcsendesedtem. Annyi érzés kavargott bennem. Éreztem, ahogy telik az idő és egyre izgatottabb lettem.

Sajnos az időjárás miatt izgultam a legjobban és így utólag visszagondolva talán, akkor kezdett el aznap harmadszor is beborulni. Felkészítettem magam arra, hogy lehet nem lesz napsütés, és kék ég, pont ezért nem értettem miért aggaszt ez ennyire. Mivel a többi részében teljesen biztos voltam. Tudtam, hogy a ruhám, a hajam és a sminkem és az egész esküvőnk tökéletes lesz.

Változtatnál valamin utólag, ha lehetne?

Az esküvőnk után nagyon sokszor végig gondoltam az egész este menetét, és minden percét. Mivel az egész esküvőnket mindketten nagyon természetesen éltük meg és hagytuk, hogy az érzelmeink kísérjék végig az egész napot. Hiszen mi másról szólhatna egy esküvő, ha nem erről. Álmodni sem tudtam volna szebb esküvőt. A szeretteink, a barátaink, a helyszín, a szolgáltatóink, az időjárás, a meglepetések, egyszerűen minden csodás volt. Olyan különleges esküvőnk volt, hogy azt kell mondanom nagybetűkkel, hogy SEMMIN nem változtatnék.

Szolgáltatók:

Fotó: Horváth HT Tamás, Esküvőszervezés: Sidó Diána, Esküdni mernék , Ruha: Daalarna, Helyszín: Pátzay Kert, Badacsonytomaj, Catering: Bonvino Hotel, Badacsonytomaj, Videó: Egyed Zsófi Cinematography, Drón: Click by Simon, Bútorok: Chair Style, DJ: Misik István, Élőzene: Flóra & Bálint, Ceremóniamester: Fegyverneky Levente, Dekor: Rövid Zsuzsi, Frizura: Vida Csaba, Movie for Beauty , Smink: Kiss Vera, Movie for Beauty, Gyűrűk: Rabotka Ékszerstúdió, Torta, Sütemények: Édes Panna, Gyerek animator: Beck Nikolett

Tetszett Ivett és Máté története? Olvass még több titkos történetet ide kattintva! Tanulságok, vicces történetek, megható pillanatok. A Secret Stories állandó rovata kíváncsi mindenki véleményére az esküvőkkel kapcsolatban. Akkor is, ha már túl vagy rajta, ha még csak szervezed, álmodozol róla vagy pusztán csak elmondanád a véleményedet. Lehetsz feleség, menyasszony, kislány, férj, vőlegény, nagymama, nagypapa, barátnő… Interjúalanyaink sem kivételek! Mindenkinek felteszünk 5 kérdést az esküvőről. Kövess minket az Instagram oldalunkon is!