Egy jó torta receptje nem csak a hozzávalóktól lesz különleges. A gondosság, amivel kiválasztjuk, a szeretet, amivel kínáljuk mind hozzátesz ahhoz, hogy az a desszert olyan legyen, amilyennek megálmodtuk. Az álmodozáshoz és ötleteléshez pedig aligha találhattunk volna jobb és édesebb programot, mint a Marangona 2017-es tortakollekciójának bemutatóját, ami ezúttal a négy évszakban rejlő szépséget és egyediséget igyekezett megmutatni az esküvőjükre készülő pároknak.

Szokás mondani, hogy a cukrászat is egyfajta művészet. Ha sorra vesszük a Marangona idei ízbeli újdonságait – így a sós-karamellás brownie-t, a vaníliás-nutellás fánkot, a szőkecsokis-málnás mascarpone-t, a passion fruit feketeribizlit és a pisztáciás csokit –, majd megcsodáljuk a 2017-es négy évszakot megelevenítő tortakollekciót, biztosak lehetünk abban, hogy igaz a mondás. Az ember szinte sajnálja megtörni azt a tökéletességet, amit ezek a torták alkotnak, ugyanakkor gyermeki kíváncsisággal fedezné fel a részletgazdag borítás alatt rejlő ízeket.

A Marangona tortabemutatója épp ezt a kettősséget igyekezett egy tető alá hozni, azzal, hogy az este folyamán nemcsak a vizuális élvezetek, hanem az ízbeli élmények is szerepet kaptak.

Négy évszak – négy vizuális élmény

A Marangonának nemcsak a tortákhoz, hanem a helyszínhez, enteriőrhöz, és magához a fő koncepcióhoz, a négy évszakhoz is jó receptje volt. Mind tökéletes összhangot alkottak az elmúlt időszak esküvői trendjével, ami jellemzően a természetközeliség köré épült (amely az idei Daalarna PARADISE bemutató egyik fő koncepciója is volt – a szerk.), valamint képes volt megeleveníteni azt a világot, amit a legtöbb menyasszony elképzel a saját esküvőjére. Müller Éva, a Marangona megálmodója épp ezt az inspirációs közeget szerette volna megteremteni az esküvőre készülők számára:

„Az volt a célom, hogy bemutassuk azokat a technikákat és lehetőségeket, amiket tudunk, amiben a mi csapatunk jó – legyen az fondanttal burkolt vagy pucér torta, habcsókkrémes, vagy például egy csokikabátos torta –, amelyeken keresztül lehetőségünk van ötleteket szolgálni a menyasszonyok számára.”

“Nagyon fontos, hogy ezek nem etalonok, hanem sokkal inkább egy kiindulási alapot adnak a vendégeink részére. Azt tapasztalom, hogy az ilyen fajta ötletgyűjtésre többnyire csak a közösségi média nyújt lehetőséget, ezért szerettük volna, ha mi is tudnánk számukra olyan inspirációs forrást jelenteni, ahonnan bátran merítkezhetnek az esküvői tortájuk megálmodása során.”

A tavaszi, nyári, őszi és téli hangulatot idéző tortákat először Nédó Olga hegedűművész zenei aláfestése alatt, modellek kíséretében lehetett szemügyre venni, amit az új ízeket felvonultató ötszintes torta koronázott meg.

Ekkorra már alig lehetetett olyan vendéget találni, aki nem ragadott volna villát a kezébe, és ne indult volna rajtpozícióban egy szelet kóstolóért.

Tortakóstoló extrákkal

A terem egyik oldalát az évszakokat megjelenítő desszertasztalok fogták közre, ahol szintén lehetőség volt a számunkra szimpatikus íz kóstolására és kiválasztására. Egy idő után arra lettem figyelmes, hogy a vendégek szinte csárdást járnak az asztalok között, és igyekeznek valamennyi szeletből kóstolót venni. Választani persze nem egyszerű, ha nemcsak a saját ízlésünket, hanem az esküvőre meghívott vendégekét is figyelembe kell venni.

Mindenki igyekszik, hogy sokak által kedvelt ízvilágot csempésszen a torta rétegeibe, ugyanakkor ma már egyre nagyobb a játszótér a különlegességek terén is.

Müller Éva és csapata is törekszik arra, hogy olyan tortát adjon át a párnak, ami mindenki számára ízletes és szerethető tud lenni: „Természetesen figyelni kell arra, hogy a vendégek többsége a csokis vagy a gyümölcsös tortákat szereti, ezért a legtöbb tortánk úgy áll össze, hogy ezek az ízek megjelenjenek benne. Viszont jó, ha van bennük egy kis extra, hogy azoknak is tudjunk kedvezni, akik szeretik a különlegesebb, vagy akár az extrémebb ízeket is.

Az általunk kínált tizenegy ízben így ugyanúgy helyet kap egy egyszerűbb epres túró, mint például egy pisztáciás csoki vagy akár egy szőkecsokis-málnás mascarpone íz is.”

 

Marangona torta az esküvőre

A bemutató végére a desszertasztalokon helyükre kerültek a felvonultatott torták is, amelyekből jónéhány percnyi farkasszem után is nehéz lett volna választani. A letisztult, légies torták mellett ugyanúgy helyet kaptak a részletgazdag, apró virágokkal és gyümölcsökkel díszített társaik is, amelyek szinte életre keltek az adott évszakra jellemző színek, formák, virágok között. Miközben az egyik asztalról megmenekítettem a kedvenc pisztáciás-málnás süteményemből az utolsó darabot, észrevettem, hogy egyre nagyobb csapatban tanakodunk arról, hogy az esküvő megismételhetetlenségét megszégyenítő módon mind a négy évszakban tartanánk egyet, már csak a sütemények miatt is.

Egy dologban azonban megállapodtunk – válasszuk bármelyik időszakot, biztosan találunk olyan Marangona tortát, ami megédesíti majd a legszebb napunkat.

Tetszett a Marangona tortákról készült beszámolónk? Kattints ide még több esküvői gasztro tippért!