Egy különleges beszámolóval készültünk a Secret Stories olvasóinak: egyik kedvenc fotósunk, Kondella Misi kora reggeltől késő estig végigkövette Benes Anita napját, hogy bepillanthassatok a 2017-es Daalarna show kulisszái mögé. A képek alatt Anita gondolatait olvashatjátok. 

“Az idei volt eddig a legnagyobb Daalarna bemutatónk, ezért nagyon izgatott voltam, hogy minden jól sikerüljön. Nem volt előre eltervezve, hogy ezúttal egy ennyire monumentális térben rendezzük meg az eseményt, hanem a helyzet hozta: most egy állandó kiállítás költözött arra a helyre a Millenárison, ahol a korábbi bemutatókat rendeztük. Úgy kellett megoldanunk ezt a kihívást, hogy közben ne okozzunk csalódást a közönségnek a látvánnyal és ezért hatalmas hálával tartozom annak a 120 embernek, aki részt vett a megvalósításban.

Köztük van Balogh Zsolt, az Event Studio tulajdonosa, akivel minden bemutatón együtt dolgozom. Azt hiszem, hogy nélküle hozzá sem kezdenék az egészhez, mert a jelenléte és a profizmusa minden alkalommal olyan biztonságot és nyugalmat ad, hogy elképzelni sem tudom, hogy valaha nélküle kezdjek bemutató rendezésébe.

Kora reggel még gyorsan iskolába indítottam a legkisebb gyerekemet, Ábelt.

Megérkezünk az Alkotmány utcai bázisra, ahol a Daalarna varrodája, irodája és új bemutatóterme is található. 

A közel 30 fős csapatom a Daalarnánál fáradtságot nem ismerve dolgozott az elmúlt hónapokban a tökéletes bemutatón. Sőt, még utána is, ugyanis az esemény másnapján, délelőtt már jöttek a külföldi partnereink megnézni és megrendelni az új, előző este a PARADISE kollekcióval együtt bemutatott LOVE STORY kollekciót, amihez nemcsak rendet kellett tenni, hanem gyorsan helyrehozni és kivasalni az előző nap kicsit megviseltté vált esküvői ruháit.

Somlói Viki, állandó jobbkezem, a Daalarna sales- és marketingvezetője.

A szállítócsapattal, akik a képeken láthatók, 15 éve félszavakból is értjük egymást. 

Idén is Vágó Réka magas sarkú cipőiben léptek kifutóra a modellek a Daalarna bemutatón.

Tóth Mariannal, a varroda vezetőjével elindulunk az Alkotmány utcai showroomból a Millenárisra.

Péss Kata, a Daalarna showroom esküvői stylistja néhány évvel ezelőtt még Milánó és Párizs kifutóin dolgozott modellként, úgyhogy nagyon sok hasznos tapasztalattal tud hozzájárulni a bemutató sikeréhez.

Butor Krisztina barátnőm a show koordinációját segíti, évek óta.

Szerintem a Secret Stories-on közvetített élő Facebook bejelentkezéseken is látszott, hogy nagyon izgultam a show előtt, talán még a szokásosnál is jobban, de az ad erőt és nyugalmat minden egyes alkalommal, hogy ugyanazzal a megbízható stábbal dolgozom évek óta.

A képeken már szerencsére nem látszik, de érdemes megemlíteni, hogy a bemutató előtt egy nappal, csütörtökön este derült ki, hogy a kifutónak épített hajópadlóba beakadnak a menyasszonyi ruhák, ráadásul nem is olyan színűre lett lefestve, mint amit előzetesen választottam. Óriási köszönet jár azért Jessicának és a Mobilsofanak, akik a kifutót építették, hogy aznap késő este hatan nekiálltak és péntek reggelre hibátlanra csiszolták és festették a 43 méteres kifutót, így végre minden adott volt a tökéletes bemutatóhoz.

Nagy büszkeségünk, a Secret Stories első nyomtatott kiadása, amelyet online is elolvashattok ide kattintva

A show csodaszép fejdíszeit idén is Nagy Adrien, a Rienne ékszerek tervezője álmodta meg.

Aki fantasztikusat alkotott, az Gyenes Szilvia dekoratőr, akinek a PARADISE show dzsungelét köszönhetjük. Szerintem nem sok olyan ember létezik, akinek ha azt mondod, hogy varázsoljon egy közép-európai országban trópusi édenkertet a színpadra március elején, akkor tényleg meg tudja csinálni és ennyire magas minőségben. Örök hálám érte Szilvinek.

Hajas Laci, aki a frizurákat készítette és Sipos Zita, aki a sminkekért felel, hihetetlen erőt ad hozzá a munkámhoz már a puszta jelenlétükkel és azzal, ha rám mosolyognak és közben teszik a dolgukat úgy, hogy tudom, a legjobbak a szakmájukban. Nem csak annak örülök a bemutatók végén, hogy jól sikerült a show, hanem annak is, hogy ilyen fantasztikus emberekkel vagyok körülvéve.

A lányom, Sára már 9 hónapos kora óta állandó lelki támaszom a fotózásokon és a bemutatókon. Eleinte koszorúslányként szerepelt a Daalarna lookbookokban, és mint kiderült, hihetetlenül erősen hatottak a képek érzelmileg a házasság és családalapítás előtt álló menyasszonyokra. Számomra egyébként tudatos volt, hogy családanyaként vállalom fel azt a szerepet, hogy dolgozom is, nem szerettem volna, hogy kizárólag karrierista nőként ismerjenek meg az emberek, hiszen a teljes képhez a családom is hozzátartozik.

Sára már tíz éve, az első bemutatón is részt vett: akkor mindössze 5 éves volt és vele indítottam a show-t. Azóta is mindig ott van mellettem, az élő kabalámmá nőtte ki magát az évek során. Ezúttal egy különleges frizurával, meseszerű, édenkertbeli tündérként álmodtuk meg őt a színpadra, pillangó- és madárdíszek voltak a hajában. Én nagyon szerettem, remélem, hogy a közönség is.

A show alatt hallható zenéket is egyesével válogattam össze. Decemberben már elkezdtem keresni különféle számokat és hangulatokat; hagytam, hogy kavarogjanak bennem a ruhák tervezésekor is. A vokál nélküli remixek nagyon jól tükrözték a felfokozott és különleges hangulatot, ami az új szalonba való költözés miatt is dolgozott bennem.

A backstage fotókon jól látszik, hogy milyen iszonyú erős érzelmi töltés van egy-egy ilyen bemutatóban.

Természetesen a családom sem maradhatott le a fotókról: az édesapám, az édesanyám, a testvérem, a férjem és a gyerekeim mind ott voltak velem ezen a fontos napon. Ahhoz, hogy ezt a nagy hajtást végig tudjam csinálni, a szüleim pár napra átveszik tőlem a három gyereket is, amiért nagy hálával és köszönettel tartozom nekik.

Nagyon jó érzés volt az Instagramon visszanézni a modellek képeit, ahogy szelfiznek a díszlet előtt. Olyan édesek voltak, elmondták, hogy mennyire szeretnek ilyen szép ruhákban lenni és hogy a bemutató számukra is egy ünnepnap. Tavaly annyit bántott a közönség a modellek miatt, de én akkor is imádtam a lányokat és most is nagyon elégedett voltam a castinggal.

Jönnek-mennek az érzelmek napközben, ez a képeken is nagyon jól érzékelhető. Szerintem esküvői ruhát nem is lehet másképp tervezni, mint nagy érzelmi töltéssel. Szeretném, ha a vendégeim is tudnák, hogy ezekbe a darabokba belevarrjuk minden örömünket és néha a bánatunkat is.

Persze ahogy Kondella Misi képein is látszik, azért mindenhol ott vagyok, mert elengedni sem tudom a dolgokat: valószínűleg attól lesz minden olyan, mint amit megálmodtam, hogy beleszólok és kiveszem belőle a részem. Szeretem a kezemben tartani az irányítást, de kis porszemnek érezném magam a többiek nélkül.

Kár, hogy a show végén mindig egyedül én aratom le a babérokat és nem tud mindenki kijönni velem a színpadra meghajolni.

Aradi Katával, a tervezőasszisztensemmel együtt sírunk a megkönnyebbüléstől a show után. 

Ezen a képen kedves partnerünkkel, az ír White Room esküvői szalon tulajdonosával öleljük egymást. Igazi világmárkákat tart az üzletében és közéjük választotta be a Daalarna kollekciót is két évvel ezelőtt. Ez már a harmadik látogatása volt nálunk Budapesten, minden alkalommal személyesen utazik el megrendelni a legújabb kollekciót. A show után gratulált és azt mondta, hogy a legnagyobb esküvői ruhatervezők bemutatóival vetekszik a minőség, ami hatalmas megtiszteltetés a számomra. Nagy boldogság, hogy rajta kívül még Ausztriából, Angliából és Németországból is eljöttek a legfontosabb európai partnereink, az ő jelenlétük és dicséretük is sok erőt ad a folytatáshoz.

Nehezen nyugszom meg a bemutatók után, folyamatosan pörgök ilyenkor. A show után kaptam egy pohár bort a Holdvölgytől lazításként, a Gundel pedig félretett néhány szendvicset, hiszen egész nap nem volt időm normálisan enni. Ezen a képen már családi körben vagyok, látszik, hogy próbálom oldani a feszültséget, de még nehezen megy.

Másnap délelőtt 10-re értem be az új showroomunkba. Hajnali 6 óta ott dolgozott a csapatom, gyönyörű rend és tisztaság fogadott, a ruhákon pedig meg sem látszott az előző napi bemutató nyoma. Még a buyerek sem mulasztották el megjegyezni, mennyire nagy dolog, hogy egy ekkora rendezvény után ilyen tökéletes állapotok fogadják őket a műhelyünkben.

Én ebben mérem az igazi sikert, hogy tehetséges emberek vesznek körül és ilyen csapatot tudhatok magam mellett.

Az említett európai partnerek már ott helyben meg is rendelték az új LOVE STORY kollekciót 2017 második felére. Hamarosan elkészül a lookbook, az új kollekciót küldjük Észak-Amerikába, hogy ők is rendelhessenek, aztán gőzerővel tervezzük a 2018-as esküvői ruhákat. Persze előtte azért találok egy kis időt a pihenésre is: elutazom a családommal és megpróbálok egy gyönyörű helyen feltöltődni velük. Az agyam persze ott sem fog kikapcsolni: biztosan beleszövöm az új élményeimet is a 2018-as kollekcióba.

Köszönöm Kondella Misi-nek, hogy megörökítette ezeket a csodálatos és érzelemdús pillanatokat!”

Tetszett Benes Anita beszámolója? Még több írása a 2017-es Daalarna show-ról ide kattintva. Ne maradj le egyetlen titkos történetről se: lájkold a Secret Stories-t a Facebookon és az Instagramon is!