Egy gyönyörű egzotikus esküvő képeit hoztuk el nektek erre a borongós téli napra. Ivett és Antonyo úgy döntöttek, hogy távol a világtól, a mesés Maldív-szigeteken kötik össze az életüket. A menyasszony beszámolójából minden részletet megtudhattok. 

Egzotikus esküvő a Maldív-szigeteken - Ivett & Antonyo nagy napja

Egzotikus esküvő a Maldív-szigeteken – Ivett & Antonyo nagy napja

A megismerkedés és a lánykérés

A férjemmel a kapcsolatunk kezdete előtt nem túl közeli, de baráti viszonyban voltunk. Anti lemezlovasként dolgozik már régóta, elég ismert a budapesti életben (DJ Antonyo – a szerk.). Sok volt a közös ismerős, barát, aztán egyszer csak az élet úgy hozta, hogy elkezdtünk találkozgatni, ismerkedni, a többi pedig, ahogy mondani szokták, már történelem. 🙂

A lánykérés nagyon megható és emlékezetes volt, pontosan olyan, amilyennek egy lánykérésnek lennie kell, de a miénk mégis több szempontból egyedi volt. 2015. május 3-a, egy vasárnapi nap volt.

Úgy terveztük, hogy ezen a napon kipróbálunk egy kisrepülőt, amit Anti egy barátja vezet majd, aki pilóta. Ebben már alapból az egyedi volt, hogy a férjem iszonyatosan fél a magasságtól, de a fedősztori pont az volt, hogy „most majd legyőzi a félelmét”. Felszálltunk, jöttek a körök, Anti nagyon izgult, nekem kissé fájt a fejem és hányingerem is lett. Aztán a pilóta felhívta a figyelmemet a mellettünk lévő kis domboldalra. Ott egy hatalmas molinót pillantottam meg, rajta a szöveggel: „Icsike, hozzám jössz feleségül?”

Abban a pillanatban olyan érzelmi sokkot kaptam, hogy nem is emlékszem, hogy kimondtam-e az igent, Anti előkapta a gyűrűt, és megtörtént a nagy pillanat.

Az egzotikus esküvő

Tulajdonképpen pontosan olyan esküvőnk volt, amilyet megálmodtunk. A legfőbb szempontok között volt az, hogy csak ketten legyünk, csakis rólunk szóljon a nagy nap. Teljesen egymásra szerettünk volna koncentrálni, távol mindentől. Így döntöttünk az egzotikus esküvő mellett.

A férjem úgy gondolja, hogy egy hagyományos esküvő inkább szól a menyasszonyról, mint a vőlegényről. Én nem feltétlenül gondolom így, de sok menyasszonnyal ellentétben nem szeretem a nagy felhajtást, és a középpontban sem szeretek lenni, így egyértelmű volt a választásunk, ami az esküvőt illeti.

A család nem repesett a boldogságtól, mikor megtudták a döntésünket, nyilván szerették volna látni ahogy összekötjük az életünket, de nem gátoltak minket és elfogadták azt, amit mi szeretnénk.

Az esküvő helyszíne

Több helyszín is szóba jött: Mexikó, Dominika, Bali… de a Maldív-szigetek tűnt a legideálisabb és legromantikusabb választásnak. Itt nem a város középen vannak a szállodák, hanem kis szigeteken, ahol bármerre nézel, csak az óceán vesz körül.

Ami a szervezést illeti, nem volt nehéz dolgunk: a szállodánknak volt egy alap esküvői csomagja, amelyet ki tudtunk egészíteni pár speciális dologgal, amit szerettünk volna. A szigeten összesen 10 felejthetetlen napot töltöttünk el.

Az esküvői ruha

Szeretek mindenben előre tervezni. Ez nem is volt másképpen az esküvői ruhám kiválasztásánál sem. A legelső ruhapróbámra a Daalarnához meglehetősen céltudatosan, pontos elképzelésekkel és képekkel érkeztem. Az első ruha, amit felpróbáltam, az a ruha volt, amit végül az esküvőm napján viseltem. A kísérőim, három barátnőm és a nővérem, valamint Kata aki segített nekem az üzletben, egyöntetűen maximális tetszésüket fejezték ki a ruhával kapcsolatban, velem együtt természetesen.

Ezután felpróbáltam még pár ruhát amit kinéztem, de a legelső ruha annyira tökéletes volt, hogy ő lett a befutó. Minden szempontomnak megfelelt, miszerint egyszerű, letisztult, a háta kivágott, vékony pántos, csipkés betéttel. Úgyhogy itt el is dőlt minden.

Ebben a cikkünkben Benes Anita, a Daalarna vezető tervezője ad stílustanácsokat azoknak a menyasszonyoknak, akik egzotikus, tengerparti esküvőben gondolkodnak.

A nagy nap

Az esküvőnk fantasztikus élmény volt. Nagyon különleges volt egy szigeten mezítláb az “oltár ” elé sétálni, miközben a helyiek énekeltek, doboltak és virágokat szórtak ránk. A szertartás alatt helyi nyelven, illetve angolul is összeadtak minket, majd a koccintás egy-egy frissítő kókuszdióval történt.

Ezután a minket ünneplő helyiek tovább kísértek egy kis hajóhoz, ami tovább vitt a bungalónkhoz. Az est folyamán pedig egy gyertyafényes tengerparti vacsorán vettünk részt a férjemmel, az egész parton egyedül mi voltunk.

Ivett tanácsa a Secret Stories olvasóinak

Én nagyon ajánlom mindazoknak ezt a helyszínt, akik csakis kizárólag a párjukra és magukra szeretnének koncentrálni. Akik szeretnének kikapcsolni és egy teljesen más világba csöppenni, kiszakadni a megszokottból.

Számunkra igazán különleges élményeket tartogatott nemcsak az esküvő, hanem az egész sziget is, mindenfelé szempontból.

A Daalarna legújabb, 2018-as esküvői kollekciója, az OCEAN már próbálható a Daalarna budapesti showroomjában. Még több csodás, Daalarna ruhás tengerparti esküvőből inspirálódhattok ezen a linken. Ha pedig nászutas vagy egzotikus esküvői helyszíneket nézegetnél, kattints ide vagy Nászút rovatunkra.