Az alábbiakban a Secret Stories és a Daalarna “Az én titkos történetem” játékának egyik nyertes pályázatát olvashatjátok. Íme a boldog Daalarna esküvőiruha-tulajdonos, Szenczy Alexandra válaszai az 5 kérdésre, köztük egy megható lánykérés történetével!

1. Hogyan ismerkedtetek meg a pároddal és milyen volt a lánykérés?

Hosszú ideig elzárkóztam a komoly kapcsolatoktól, menekültem előlük és a puszta gondolatuktól is a nyuszis mamuszomig megborzongtam. Farkas (szpojler veszély: most már vőlegényem) ebben az áldott állapotban ismert meg először. Egy pubban dolgozott, ami viszonylag a törzshelyünkké nőtte ki magát akkoriban és megmondom őszintén, technikailag nem is emlékeztem rá. 

Évekkel később véletlenül újra összefutottunk, de én nem ismertem meg, köszönhetően a merész stílusváltás és határozottabb fellépés miatt. Egy jóképű, fülig vigyorgó srác sétált el mellettem, szenvtelenül lemosolyogva a lépcsőről, ahol szinte egyensúlyomat vesztve lopva a kistükrömre sandítottam. Én, a Flörtkirálynő biztos voltam benne, hogy a sminkem kenődött el, ezért kaptam ekkora figyelmet, de végül hamar felgöngyölítettük a szálakat. Ő ugyanis emlékezett rám és nem volt rest a közösségi oldalon követni az életemet tovább.

A lánykérés szintén az ő kreativitását dicséri. Egy jótékonysági szervezeten belül karácsonyi akciót bonyolítottunk le a Deák Ferenc téren.

A jótékony lánykérés boldog pillanatai

Én, mint tündér vettem át a cipősdobozba csomagolt ajándékokat és abban a biztos tudatban szárnyaltam a gyerekek között, hogy gyorsan letudunk egy sajtótájékoztatót, majd haladunk tovább. A kihelyezett tévén egyszer csak elindult egy „sajtósanyag” fedőnévvel ellátott videó, amin egy férfiember bóklászik a városban, belső nézetből. Nekem természetesen még akkor sem volt gyanús, mikor megjelent két barátnőm azzal a rendkívül átgondolt fedősztorival, hogy „épp erre jártak”, valamint a videóban előkerült egy jegygyűrűs doboz is. Az én fejemben csupán egy kávé elképzelt illata terjengett.

Végül kiderült, hogy a videón Farkas útját láthatjuk hozzám, mikor pedig a kép elérkezett a Deák Ferenc térhez – és én ámulva megfordultam – az egész családom, a barátaink és mindenki, aki nekünk fontos, ott állt előttem, táblákkal és képekkel azokról, akik nem lehettek ott.

Mindenhol a felirat: “Mondj igent!”, miközben szívem választottja előttem térdelt és feltette a nagy kérdést. Természetesen higgadtan és kecsesen adtam választ: körülbelül 20 percig zokogtam a boldogságtól. 

2. Mitől vagy a leginkább izgatott, ha a közelgő esküvődre gondolsz?

A legizgatottabb az esküvőnkkel kapcsolatban az elköteleződés ténye miatt vagyok. Furcsa megélni ezt úgy, hogy mennyire ellene voltam az egésznek, mielőtt Farkast megismertem volna. (De ugyan kit akarok becsapni, a ruha miatt vagyok bezsongva.)

3. Mi a legfontosabb teendő számodra az esküvővel kapcsolatban és miért?

Szeretnénk, ha mindenki jól érezné magát és nem vadidegenek néznének egymással farkasszemet hosszú csendben a nagy napon, így a legnagyobb feladat, amit együtt kitűztünk, hogy összehozzuk már előtte különböző programokkal a csapatot.

4. Milyen esküvőt álmodtatok meg magatoknak?

Szeretnénk, ha az esküvőnk minket tükrözne. Nem lesz „tessék-lássék az aranysárga tyúkhúsleves” típusú vőfély, nem szeretnénk hintón tenni egy kört, miközben a fátylamba kap a szél és könnyeinket nyeldesve megvalljuk egymásnak a szerelmünket.

Egy modernebb, romantikus, kreatív és nagyon őszinte esküvőt szeretnénk, ahol sokat lehet nevetni és merőben eltér a tradícióktól. 

5. Szerinted van létjogosultsága a házasságnak a 21. században?

Azt nem tudom, hogy van-e létjogosultsága az esküvőknek, de azt igen, hogy én nem terveztem férjhez menni. Nem a házasság eszméje lebegett sosem a szemem előtt, sőt, kifejezetten tartottam az egésztől. Csak azt tudom, hogy megtaláltam azt a valakit, aki nélkül nem tudnám elképzelni az életemet, aki mindig meg tud nevettetni és aki miatt úgy érzem megértettem, miért szeretnének megházasodni az emberek. Más pedig nem számít.

Tanulságok, vicces történetek, megható pillanatok. A Secret Stories állandó rovata kíváncsi mindenki véleményére az esküvőkkel kapcsolatban. Akkor is, ha már túl vagy rajta, ha még csak szervezed, álmodozol róla vagy pusztán csak elmondanád a véleményedet. Lehetsz feleség, menyasszony, kislány, férj, vőlegény, nagymama, nagypapa, barátnő… Interjúalanyaink sem kivételek! Mindenkinek felteszünk 5 kérdést az esküvőről. Olvass még több titkos történetet ide kattinva!