Akasztják a hóhért! Új rovatunkban a hazai esküvőszakma legjobbjait kérdezzük a saját esküvőjükkel kapcsolatban. Vigh Csaba és Dósa Barbara, az Arts Illustrated Studios tulajdosai nemcsak a szakmai, hanem a magánéletben is egy párt alkotnak. Ezúttal ők válaszoltak 5+1 kérdésünkre. 

Vigh Csaba és Dósa Barbara esküvője a budapesti Barabás Villában

Vigh Csaba és Dósa Barbara esküvője a budapesti Barabás Villában – Barbi egy gyönyörű Daalarna ruhát viselt a nagy napon

1. Hogyan ismerkedtetek meg?

Barbi: Egy osztályba jártunk középiskolában, de ott akkor még nem kellett úgy „találkoznunk”. Aztán a 15 éves érettségi találkozónkon Csaba mesélte, hogy csapatot szeretne építeni a stúdióba és új fotós tehetségeket keres. Én már pár éve szakmaváltást terveztem és az egyik szerelmem a fotózás volt, így elkezdtem tőle tanulni. A kezemet pedig spontán kérte meg, stílszerűen épp egy esküvőt fotóztunk, akkor már együtt, és volt fél óránk szabadon. A fűben ültünk és pihentünk, amikor szóba jött ez a téma. Font nekem fűből egy gyűrűt és ott megkérte a kezemet. Nagyon romantikus volt, épp azért, mert nem volt megtervezve.

2. Ha 5 szóval kellene jellemeznetek, milyen volt az esküvőtök?

Intim, családi, bulis, tóparti, hangulatos.

3. Mi volt a legszebb, legemlékezetesebb élményetek az esküvőtökön?

Mivel szűk családi esküvőnk volt, nem számítottunk nagy bulira, ennek ellenére hatalmas mulatság kerekedett és rengeteget táncoltunk, szórakoztunk.

4. Mitől féltetek/izgultatok a leginkább a nagy napon?

Nem igazán izgultunk. Az egyetlen, viszont annál komolyabb izgalom az volt, hogy kevesebb, mint egy hónap alatt kellett mindent megszerveznünk. Október közepén derült ki, hogy felkértek minket egy indiai munkára december elejére és ekkor eldöntöttük, hogy a munka után Goán töltjük a nászutunkat, előtte pedig illene összeházasodni. Így végül november 23-án mondtuk ki az igent a gyönyörű Barabás Villában.

5. Volt nyitótánc? Ha igen, akkor mire táncoltatok?

Nem volt nyitótáncunk, de a bevonuló zenénk saját választás volt: Lenny Kravitz – I Belong To You.

5+1. A saját esküvőtökből okulva mit tanácsolnátok azoknak a pároknak, akik éppen esküvő előtt állnak?

A saját és a sok-sok megörökített esküvő után minden párnak csak azt tanácsoljuk, hogy ők érezzék jól magukat és ne akarjanak senkinek megfelelni, hiszen ez az ő napjuk. Ezen kívül, ha van rá lehetőség ajánljuk, hogy válasszanak egy jó esküvőszervezőt és / vagy ceremóniamestert, nagyon megkönnyíti a dolgokat és jobban bele tudnak feledkezni az élményekbe. 

New York, Budapest, Párizs, Szicília  – Vigh Csaba és Dósa Barbara a világ legszebb helyszínein készítette el az esküvőjük kreatív fotóit. Ide kattintva te is megnézheted őket.