Dóri és Ádám kötetlen hangulatú, mégis elegáns esküvőről álmodott, a szertartást pedig mindenképpen szabadtéren szerették volna megvalósítani. Valódi esküvőket bemutató sorozatunkban most az ő nagy napjuk történetét ismerhetitek meg. 

Dóri és Ádám a nagy napon

Dóri és Ádám a nagy napon

Hogyan ismerkedtetek meg Ádámmal?

A férjemmel egy főiskolára jártunk, azon belül két különböző szakra. Az első találkozás úgy történt, hogy Ádámot egy közös ismerős megkérte, hogy magyarázza el nekem az anyagot egy zh előtt. Jobban csak az utolsó évben ismertük meg egymást egy közös barátunk szülinapi buliján, ahol nagyon sokat beszélgettünk. Ádám ezután randira hívott és nem sokkal később össze is jöttünk. 2016 májusában pedig kirándulni mentünk a Pireneusokba, ahol Ádám megkérte a kezem a hatalmas havas hegycsúcsok társaságában. Egyáltalán nem számítottam rá, nagyon meglepődtem.

Milyen esküvőt álmodtatok meg magatoknak?

Azokat az embereket akartuk meghívni, akik fontosak számunkra és az életünk részei. Elegáns és mégis laza esküvőt álmodtunk meg, ahol mindenki el tudja engedni magát, éppen ezért a Hilltop tökéletes választás volt. Fontosnak tartottuk, hogy akik részt vesznek az esküvő megvalósításában, azokkal egy stílust képviseljünk, valamit egy nyelvet beszéljünk. Ez így is lett, nagyszerű csapat jött össze. Nem is álmodhattunk volna jobbat náluk.

Szerettük volna, ha az esküvő picit több annál, mint egy hagyományos esküvő, éppen ezért szerveztük ott alvósra és erre a különleges hangulatú, egyedi és csodás miliővel megáldott helyre.

Hogyan találtátok meg az ideális helyszínt?

2016 nyár elején kezdtünk el nézni helyeket az interneten, majd rátaláltunk a Hilltop Borhotelre, ami azonnal megfogott minket már a neten keresztül is. Még a nyáron lefoglaltuk anélkül, hogy megnéztük volna a helyet élőben. 

Dóri és Ádám

Dóri és Ádám a nagy napon

Volt B opciótok arra az esetre, ha esne az eső?

Mindenképpen szabadtéri esküvőt szerettünk volna már az elejétől kezdve. A Hilltop esetében pedig ez adott, hiszen csodálatos a dombtetője, ahol gyönyörű ceremóniát lehet tartani. Ez az, ami a legjobban megfogott minket a helyszínben először, aztán pedig az épület hangulata és az étterem stílusa. Szerencsére aznap ragyogó napsütésben volt részünk. Abban az esetben, ha esett volna az eső, az étteremben tartottuk volna a szertartást.

Mikor kezdtétek az első előkészületeket?

Az esküvőt egy évvel korábban kezdtük el szervezni. Az első lépés volt a helyszín kiválasztása, amit minél előbb le akartunk foglalni. Utána pedig elkezdtük keresni a fotóst, dekorost és a virágdísz készítőt.

Hogyan esett a választásod erre a gyönyörű, sellő fazonú Daalarna esküvői ruhára?

Korábban egyáltalán nem gondoltam, hogy nekem egyszer sellő fazonú ruhám lesz. Hagyományosabb, királylányosabb ruhákat keresgéltem az elején. A második próbán a Daalarna szalonban aztán megmutatták a lányok ezt a fazont és teljesen le voltam nyűgözve. Amikor felpróbáltam, úgy éreztem, hogy ez a ruha pont rám várt.

Ahogy a történetemből is látható, nagyon fontos, hogy az esküvői ruha kiválasztása során több fazont is felpróbáljunk, még olyat is amire korábban egyáltalán nem is gondoltunk.

Dóri és Ádám a nagy napon

Dóri és Ádám a nagy napon

Mit szóltak a ruhához a vendégek és a férjed?

A férjem tudta, hogy a Daalarna szalonból lesz a ruhám, de azt egyáltalán nem, hogy milyen. Persze beszámoltam neki a próbák élményeiről, valamint arról, hogy mennyire várom, hogy felvehessem a ruhám. Nagyon izgatott volt, hogy lásson a nagy napon. Az arca mindent elárult: nagyon tetszettem neki, ugyanakkor meg is lepődött, mert teljesen más fazonra, nagy szoknyás ruhára számított.

Mi volt az álmod a dekorra vonatkozóan és kikkel valósítottad meg?

Már az elejétől kezdve tudtam, hogy rusztikus esküvőt szeretnék, ami Ádámnak is nagyon tetszett. Fontos volt számunkra, hogy az esküvői dekoráció letisztult, elegáns legyen. Először a virágdísz készítő lányt, Fridát találtam meg az interneten. Az ő stílusa, mondanivalója állt hozzám a legközelebb. Frida ajánlotta nekem Ágit, akivel közösen egy nagyszerű dekorációt valósítottunk meg.

Milyen volt az esküvő, milyen emlékeid vannak róla?

A hangulat fantasztikus volt és ez nem túlzás. Sok jó visszajelzést kaptunk a vendégektől. A nyitótáncunktól kezdve elkezdődött egy tánc lavina. Onnantól átvette a szerepet a buli. Egy játékot iktattunk csak be, ami még jobban fokozta a hangulatot. Nem kellett sok program, mert a lagzi magától beindult. Sokan mondtak beszédet, ami garantálta a családias hangulatot is.

Mi volt a catering koncepciója, milyen ételeket választottatok a vendégeknek?

Svédasztalos vacsorát választottunk. Szerettük volna, ha sokféle étel közül választhatnak a vendégeink. A Hilltopot többek között azért is választottuk, mert nagyon jól főznek és az esküvőn is nagyon finomak voltak az ételek. Hagyományosabb, valamint mediterrán ételek közül lehetett választani.

Figyeltünk arra is, hogy aki glutén- és laktózérzékeny, az is megtalálja a magának valót.

És a sütemények & a menyasszonyi torta?

A süteményeket mi hoztuk, amiben volt mindenmentes és hagyományosabb is. Ezeket házilag készítették nekünk a rokonok és barátok. Szuper dolgunk volt! A menyasszonyi torta három emeletes volt, három különböző ízzel. Ebből az egyik emelet laktóz- és gluténmentes volt.

Milyen volt a zene? Meddig tartott a lakodalom?

A zenével kapcsolatban fontosnak tartottuk, hogy az összes korosztály meghallja a kedvenc zenéjét, ezért igyekeztünk az összes korszak nagy slágereit összegyűjteni. Törekedtünk arra, hogy változatos zenék menjenek egész este. Hajnalban már inkább a modernebb zenék mentek, valamint kérni is lehetett a DJ-től. Hajnal 6-ig tartott a buli. Már sütött a nap, amikor mentünk aludni, ami azt hiszem, mindent elárul.

Milyen hangulatú képeket szerettetek volna viszontlátni magatokról?

A mi pillanatainkat szerettük volna viszontlátni a képeken is. Fanninak már elsőre lenyűgöztek a képei. Nagyon megfogott az a hangulat, ami a képeiből árad. Hihetetlen tehetsége van elkapni az őszinte és nagy pillanatokat, amiket nagyszerű viszontlátni. Nagyon örülök, hogy rátaláltunk és megismertük őt.

Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok?

Az este egyik legemlékezetesebb pillanata a nyitótáncunk, amit nagyon élveztünk Ádámmal. Én tanítottam be a nyitótáncot magunknak, amit otthon gyakoroltunk az esküvő előtti napokban.

Nagyon élveztük, végig egymásra figyeltünk és csak azt vettük észre, hogy amint vége lett, az emberek körülöttünk táncoltak.

Mi volt a legszebb élményed?

Amikor a férjem beszédet mondott! Az volt az a pillanat, amikor már nem bírtam tartani a könnyeimet.

Volt rossz emléked vagy olyan részlet, amit megváltoztatnál utólag?

Nem változtatnék meg semmit. Nagyon jól éreztük magunkat. Újra átélném a pillanatot!

Mi volt, ami miatt a leginkább izgultál az esküvő előtt?

Hogy nehogy orra essek, amikor vonulok be a ceremónián. Dombtetőn voltunk, nem volt leterítve semmi és magas sarkúban voltam. De szerencsére minden szuperül sikerült.

     

        

Esküvői szolgáltatók Dóri és Ádám nagy napján:

Fotó: Jágity Fanni Fotográfus
Esküvői ruha: Daalarna
Koncepció, esküvőszervező: a menyasszony (Hatvani Dorottya)
Helyszín: Hilltop Borhotel & Étterem
Grafika: Ripszám Eszter
Virág: Frida Virágműhelye
Dekor, gyűrű: Dimesso
Ceremóniamester: Kondor József
Dj: BanDJ
Videó: Mr. BAD Teddy
Smink: Szlamizita – Makeup Artist
Frizura: Tóth Enci 
Cipő: Rekavago
Torta: Tonkababa

Még több esküvői helyszínt ajánlunk ide kattintva, ha pedig még több valódi esküvői beszámolót olvasnál, kattints ide