Rengeteg őszinte, vicces, romantikus vagy éppen megható írás érkezett hozzánk Az én titkos történetem pályázatra. Az alábbiakban egy párizsi lánykérés izgalmas részleteit ismerhetitek meg a boldog jegyespár, Zsófi és Marci történetén keresztül. 

Hogyan ismerkedtetek meg és milyen volt a lánykérés?

Párommal egy Balaton körüli biciklitúra alkalmával alakult ki kapcsolatunk. Ismertük egymást már korábban is, de Marci itt szánta rá magát, hogy megtegye az első lépést. Aztán rögtön jöttek a nehézségek: felsőfokú tanulmányaim Budapestre szólítottak, így az elmúlt időszakban szinte csak a hétvégéket tudtuk együtt tölteni. Ennek ellenére elkötelezettek maradtunk egymás mellet, és majdnem hat évvel később, idén márciusban Marci megkérte kezemet, de nem akárhol!

A húgomat látogattuk meg Párizsban, aki Erasmus félévét tölti a francia fővárosban. A városnézés alkalmával épp Sacré Coeur bazilikánál jártunk, mikor elszakadt a harisnyám, így kértem, hogy üljünk le egy pillanatra az amúgy is hívogató zöld pázsitra.

Így is tettünk, én már le is vettem cipőmet és a harisnyámat igazgattam, mikor arra eszméltem fel, hogy Marci előttem térdel kezében egy csodaszép gyűrűvel. Egyáltalán nem számítottam a lánykérésre, nagyon meg voltam hatva a boldogságtól, így mikor feltette a nagy kérdést igen helyett csak annyit válaszoltam: persze! A legtöbb lány elsírja magát, ha párja Párizsban beköti a cipőjét, nálunk ez épp fordítva történt.

A párizsi lánykérés boldog pillanatai

Szerinted van létjogosultsága a házasságnak a 21. században?

Abszolút! Nagyon rohanóvá vált a mai világ, de úgy gondolom, mélyen legbelül mindenki egy dolgot szeretne: egy boldog családot, szerető otthont. Számomra ehhez a házasságon keresztül vezet az út.

Milyen esküvőt álmodtatok meg magatoknak?

Egy Marcival közös biciklizéskor találtunk egy kedves kis kápolnát a Balaton partján, mikor eldöntöttük, hogy mi itt fogjuk kimondani az igent. Ez a meghittség, ami számomra igazán fontos. Ettől függetlenül várhatóan lakodalmat is fogunk tartani, de ez már a család és barátok kedvét szolgálja.

Mitől vagy a leginkább izgatott, ha a közelgő esküvődre gondolsz?

Mivel végzős Msc. hallgató vagyok a Budapesti Corvinus Egyetemen és júniusban diplomázom, jelenleg pedig a szakdolgozatomat írom „el vagyok tiltva” az esküvőszervezéstől. Ugyanakkor ezt nagyon nehezen állom meg. Természetesen, mint a legtöbb kislány/nő én is egy tökéletes esküvőről álmodozom, amelyen egy gyönyörű ruhában vonulhatok az oltár elé.

De leginkább azt várom, hogy az esküvőt követően megkezdhessük közös életünket, és még több élményt szerezzünk együtt.

Zsófi boldogan mutatja az eljegyzési gyűrűt

Mi a legfontosabb teendő számodra az esküvővel kapcsolatban és miért?

Ez egy nagyon nehéz kérdés, mivel azt szeretném, ha minden a legjobban sikerülne és az összes vendég örömmel tekint majd vissza esküvőnkre. Úgy gondolom az ehhez vezető út első lépése a helyszín kiválasztása, mivel ez az a sarkalatos pont, amely több további tényezőt is meghatároz (létszám, időpont).

Tanulságok, vicces történetek, megható pillanatok. A Secret Stories állandó rovata kíváncsi mindenki véleményére az esküvőkkel kapcsolatban. Akkor is, ha már túl vagy rajta, ha még csak szervezed, álmodozol róla vagy pusztán csak elmondanád a véleményedet. Lehetsz feleség, menyasszony, kislány, férj, vőlegény, nagymama, nagypapa, barátnő… Interjúalanyaink sem kivételek! Mindenkinek felteszünk 5 kérdést az esküvőről. Ha tetszett a párizsi lánykérés története, olvass még több titkos történetet ide kattintva!