Bemutatjuk a Daalarna LOVESTORY kampányának gyönyörű modelljét. Nagy Berta ismerős lehet a márka régi rajongóinak, hiszen három évvel ezelőtt debütált a Daalarna arcaként. 

Mióta modellkedsz? Emlékszel arra, hogy miért vágtál bele annak idején? Volt valami célod, amit el szerettél volna érni vagy inkább szórakozásnak fogtad fel?

Nagy Berta: 2012-ben kezdtem, 16 évesen. Még nagyon rég láttam egy riportot egy csillogó szemű modell lánnyal, aki lelkendezve mesélt arról, hogy már bejárta a fél világot (akkoriban lehetett 16-17 éves), és a világ legkülönfélébb városait. Az utazás kiskoromtól az életem része, és akkoriban épp a megszokottnál kicsit több időt töltöttem egy megszokott közegben. Így ettől a riporttól rögtön úgy éreztem, hogy muszáj utánajárnom a dolognak. Maga a modellkedés előtte nem nagyon érdekelt, de az általam elképzelt zárt divatvilág mindig nagyon vonzott. Az elkövetkezendő pár napban a létező összes információnak utánajártam a neten, kutatgattam az ügynökségek között.

Így találtam rá valahogy az Attractive-ra, ahol szembejött több lánynak is a képe, akik ismerősek voltak. Többek között Barabás Henié, akit a riportban láttam. Így próba-szerencse alapon jelentkeztem hozzájuk, de látva a lányok képeit, nem fűztem sok reményt a dologhoz, és nem is gondoltam rá utána. Aztán egy napon kaptam egy emailt, hogy nézzek be hozzájuk, hogy élőben is láthassanak. Innentől kezdve az egész összemosódik, de heteken belül már Isztambulban találtam magam és úgy követték egymást az események, mintha mindig is ezt csináltam volna.

A vágyam, hogy fiatalon a világ legkülönbözőbb pontjait ismerhessem meg önerőből, nagyon hamar beteljesült. Így a kezdetektől felszabadultan álltam hozzá az egészhez. De lassan három éve nem igazán erről szól az életem, szóval a szó szoros értelmében csak pár évig voltam modell.

 
Nagy Berta a Daalarna LOVESTORY kollekció kampányában

Említenél néhány helyet, ahol a modellkedésnek köszönhetően jártál? Melyik volt a kedvenced?

Isztambul, Tokió, Szingapúr, Taiwan, Németország, Athén… Valószínűleg minden modellnek van egy országa/városa, ami a legkedvesebb a szívének. Nálam Tokió az örök szerelem. Abban a pár hónapban, amíg ott voltam, valahogy minden tökéletesen összepasszolt. Otthon éreztem magam, boldog voltam, csodálatos társaságba csöppentem, az összes munkámat imádtam.

Ha van hely, ahová egyszer az életben még vissza szeretnék menni, akkor az Tokió. A mai napig kicsit fáj a szívem, ahogy visszagondolok.

 

Nagy Berta három évvel ezelőtt, a Daalarna korábbi kampányában

Mire vagy a legbüszkébb az eddigi modellkarrieredből?

Talán furán hangzik, de a modellkedésből leginkább arra vagyok büszke, ahogyan a személyiségem alakult az egésznek köszönhetően. Arra, ahogy egyedül nekivágtam gondolkodás nélkül a nagyvilágnak. Ahogy megtanultam otthon érezni magam bárhol, ahova éppen csöppentem. Az ebből adódó magabiztosságomra és bizalmamra a világ felé. Ennek köszönhetem a nyitottságomat minden idegen és ismeretlen dolog iránt. És persze egy ilyen életvitel, egy ekkora hirtelen váltás, a rengeteg egyedüllét hozzásegített ahhoz, hogy az legyek most, aki vagyok, és tudjam a helyem az életben. De persze ezen a legtöbb modell átesik, sokan jóval fiatalabb korban, mint én, szóval önmagában nem nagy teljesítmény. Mégis így visszagondolva számomra ez jelenti a legtöbbet.

 

Nagy Berta három évvel ezelőtt, a Daalarna korábbi kampányában

Nem a LOVESTORY az első Daalarna kampányod, néhány évvel ezelőtt kezdődött a közös történetetek. Milyen emlékeid vannak a fotózásokról?

Pont Tokióból jöttem haza, amikor először dolgoztam Benes Anitáékkal. Utána kisebb-nagyobb kihagyásokkal, de többször is dolgozhattam velük. Leginkább talán a fotózások és a közeg hangulata az, ami megmaradt. Sosem voltam azok közül a lányok közül való, akik mindig otthonosan, magabiztosan mozognak a munkák alatt. A fotózások, bemutatók szüneteiben inkább csak ücsörögtem magamban, olvasgattam, nem igazán tudtam feloldódni a legtöbb helyen. Anitáékkal viszont az első másodperctől kezdve felszabadult voltam, mintha csak egy baráti társaság találkozójába csöppentem volna. Azóta is ők az egyik kedvenc stábom.

Melyik volt a kedvenc ruhád a mostani fotózáson?

Az alkalmi ruhák közül pár különlegesebb darab. Ezeket felvéve úgy éreztem magam, mint aki egy középkori tündérmeséből csöppent ide.

 

Nagy Berta kedvenc alkalmi ruhái a LOVESTORY kollekcióból

Van olyan részlet, amit megálmodtál már a saját majdani esküvőddel kapcsolatban?

Bevallom, hogy ebből a szempontból teljesen más vonalon mozgok, mint a lányok többsége. Az esküvőmet még kiskoromban sem képzeltem el soha, és hogy őszinte legyek, a fogalom, mint „nagy esemény”, a mai napig távol áll tőlem. Érdekes, de még vendégként sem voltam mostanáig egyetlen esküvőre sem hivatalos. Azt, hogy a szerelmemmel valamilyen úton-módon még hivatalosabban jelezzük a világ felé, hogy összetartozunk, szeretnénk majd idővel, de nem teljesen úgy, mint a párok többsége. Ha elképzelek egy ilyen eseményt a sajátomként, akkor valószínűleg csak ő és én vagyunk ott, maximum egy pár fős igazán közeli társaság. Ősszel lenne mindenképp…az elaludni készülő, kopott, de még színpompás természetben. Valamilyen eldugott, világtól elzárt helyen.

Ha rágondolok, csak az a kép van a fejemben, ahogy egy verandán nézzük a csillagokat és együtt, a kedvenc zenéinket hallgatva, gyertyafényben beszélgetünk reggelig.

Nagy Berta három évvel ezelőtt, a Daalarna korábbi kampányában

Ha majd saját esküvőd lesz, tudod, már, hogy milyen stílusú ruhát szeretnél magadnak?

Nem vagyok az a klasszikus hercegnős típus. A fotózásokon épp eléggé kiélhetem azt a kevés kis habos-babos énemet. De imádom a csipkét, a régi időket idéző, nőies de komolyabb vonalakat. Van egy örök kedvenc Daalarna ruhám, amit már a szalagavatóra is kinéztem magamnak. Akkor sajnos nem jött össze, hogy viselhessem, de nem is baj, mert így továbbra is megmaradhatott álomnak, hogy valamilyen alkalomra felvehessem majd.

Nagy Berta kedvenc esküvői ruhája egy sok évvel ezelőtti Daalarna kollekcióból, Fotók: Papp Éva és Schneider Zoltán

Otthonosan mozogsz Finnországban, hiszen a magyar mellett finn származású vagy. Van kedvenc helyed, amit szívesen ajánlanál a Secret Stories olvasóinak?

Hozzám egész Skandinávia, és úgy maga “észak” is közel áll. De ezen belül is talán Lappföld melengeti meg a szívem leginkább. Oda télen és nyáron egyaránt érdemes elmenni, ha valaki vonzódik a tiszta, érintetlen természethez.

Kíváncsi vagy, milyen Nagy Berta a Daalarna LOVESTORY lookbook többi fotóján? Nézd meg ide kattintva az esküvői, ezen a linken pedig az alkalmi kollekciót! Ha nem akarsz lemaradni a Secret Stories legfrissebb cikkeiről, akkor lájkolj minket a Facebookon és az Instagramon is!