Akasztják a hóhért! Új rovatunkban a hazai esküvőszakma legjobbjait kérdezzük a saját esküvőjükkel kapcsolatban. Elsőként Dunai Misi ceremóniamester & az Álomklip.hu Wedding Films stúdió alapítója válaszolt 5+1 kérdésünkre. 

Dunai Misi és felesége, Ildikó

1. Hogyan kérted meg a feleséged, Ildi kezét?

Sokáig készültem, rá, aztán persze minden máshogy lett. Hiszek az intim pillanatok szépségében, nem akartam csinnadrattát. Négy éves évfordulónkhoz közeledve egy soproni utazást szerveztem. Hideg január volt. A gyűrűt a hátizsákom egyik olyan rejtett zsebébe dugtam el, aminek létezéséről sokáig én sem tudtam. Mindig velem, akcióra készen, ha eljön a pillanat. Nem terveztem meg, bár szemem előtt egy hófödte soproni kilátó magaslata lebegett, panorámával, süvítő széllel, de nem így lett.

Az álompillanat egyik este, spontán, beszélgetés közben, pizsamában, törökülésben egy belülről szívdobbanós összenézés után jött el.

Tudtam, hogy el fogok érzékenyülni, ezért már hónapokkal előtte elkezdtem írni egy listát “50 dolog, amiért te vagy az életem” címmel. Aztán kicsit több lett az ötven. De ott és akkor, elővettem a papírt és megpróbáltam elmondani, mire jutottam. Kicsit átázott a papír, a végére már hangom sem volt nagyon, de feltettem a kérdést és megkaptam a választ, ami elindított minket a kaland útján…

2. Ha öt szóval kellene jellemezned, milyen volt az esküvőtök?

Sokbarátos, őrületes, meghitt, őszinte, feledhetetlen.

3. Mi volt a legszebb élményed az esküvőtökön?

Ahogy megfordultam a templomban édesanyámmal való bevonulásom végén, a Szent István Bazilika főbejáratának ellenfényes és távoli kapujában megpillantottam Ildit édesapjába kapaszkodva és felém sétálva, legbelsőbb énemig hatolt az érzés, hogy mennyire szeretem. Ez a pillanat jut mindig eszembe először, ha az esküvőnkre gondolok.

4. Mitől féltél/izgultál a leginkább a nagy napon?

Mindentől. Egészen addig, amíg délelőtt le nem robbantunk bátyámmal az ajándékként aznapra felajánlott old timer autóval a Rákóczi út kellős közepén, a belső sávban, az Uránia mozival szemben. Az helyre rázott, onnantól csak mosolyogtunk és vártuk a vontatást – és éreztem, hogy probléma kipipálva, innentől már minden rendben lesz.

5. Volt nyitótánc? Ha igen, akkor mire táncoltatok?

Volt. Semmi koreográfia, csak meghitt gyertyafényes, egymásra figyelős táncunk volt. Mandy Moore : Umbrella c. cover dalára. Ez egy olyan dal, ami első hallásra semmiről sem szól, de a világ egyik legegyszerűbb szerelmes üzenetét hordozza. Beállhatsz az ernyőm alá. Bármikor. Imádom.

Fotók: Váradi Tamás

+1. A saját esküvődből okulva mit tanácsolnál azoknak a pároknak, akik éppen esküvő előtt állnak?

Kövessék a saját álmaikat, lopjanak időt csak maguknak is aznap, és próbálják minden pillanatát kiélvezni, megélni. Bízzanak a választott csapatukban, és sodródjanak az eseményekkel. Így lesz valódi élmény az esküvő.

Olvass még több titkos történetet olvasóinktól ide kattintva